Mitt 2008 i (några) bilder - del 2

Maj:
Jag klippte mig.
Var hundvakt åt min älskling Eila.
Jag och Julia var på Helens 25 års fest och sedan på Skånkenationen och dansade på borden.




Sandra och jag var i Stockholm och The Studio, där vi blev sminkade och fotograferade.

     
     


Juni:
Min lillasyster Sandra tog studenten.

   
   


Jag var med Jossan i Leken två dagar när vi kom hem var vi på fest hemma hos Emma och sedan Frimis.

   
 


Jag började jobba på Förlossningen, USÖ. Roligaste jobb jag någonsin haft!
Jossan och jag tog en tripp till Stockholm med hennes pappa som skulle jobba.
På midsommarafton fick min gammelmormor Märta en stroke, så jag spenderade dagen med farmor på akuten och neurologen. Hon mådde dock lite bättre på kvällen så då åkte jag hem och firade midsommar med Emma och Jossan.

   
   



Juli:
Jag fick äntligen DVD:n My Chemical Romance - The Black Parade is Dead!
Grillade i Markbacken med Julia, Jocke, Rebecka, Mattias och Kiina.
Spelade minigolf med Sandra, Filip, Peter, Paresh och Dipesh.

   
   


Min gammelmormor Märta dog - R.I.P. :`(
Jag och Jossan åkte till Stockholm ett par dagar för en liten semester. Vi bodde hos min morbror, var uppe på stan och tog en drink, var på Gröna Lund och Ace med Micke och hans kompisar, var på stan och shoppade och hade filmmaraton. Skönt att komma iväg lite.
Mårten dog - R.I.P. :´(  Jävlar vad ledsen jag var (är). Lite mycket med två dödsfall samma månad...

   
   
 


Augusti:
Jag hade 2 förfester :)

   
 
   


Var på Märtas begravning :(
Jobbade sista passet på Förlossningen och började timvikariera på Rosenlund igen.
Jag klippte mig igen.
Var på Mårtens begravning :(

   


Då var Mitt 2008 i (några) bilder - del 2 slut.
Men så småningom kommer det att bli en del 3 också.


XOXO

Fortfarnade sjuk

Jag hatar att vara sjuk. Det värsta är typ att jag hostar som ett as och är så tjock o slemmig i halsen att jag inte kan svälja ner alvedonen. Spydde nästan igår, så jag fick klara mig utan.
Tänkte att jag inte skulle lämna lägenheten idag, men jag kom på att jag var tvungen att tvätta.. Inte så kul eftersom hostan blir värre när jag går i trapporna.

Var i skolan igår, hade en föreläsning. Sen var Vårdförbundet där och pratade. Vi fick även baugetter så det var ju bra. Sen gick jag, Kiina och Sanna till bibblan för att plugga lite på våra seminariefall. Sen var jag och hämtade min tågbiljett till Linköping och lite kläder hos Lisa. Var även en sväng på Hindersmässan. Köpte marknadsgodis från Mariannelund. Man fick provasmaka innan och de var jättegoda. Köpte även 4 nagellack för 60 kr, eftersom jag älskar dem. Hade inte tänkt att köpa mer, men sen såg jag ett stånd med DVD-filmer för 49 kr. Jag köpte Pirates of the Caribbean - At wolrd´s end. Eftersom det är den enda Pirates of the Caribbean filmen som jag inte har och jag älskar dem.



Ne fyfan. Ska försöka få i min en (helst två) alvedon nu.
XOXO


Desolation Row



My Chemical Romance´s cover på Bob Dylans låt. Soundtrack till filmen Watchmen.
Klippet är dock bara en smygtitt.

Arbetsintervju & bröstmjölksdonation

Var boooring i skolan idag, första föreläsningen var dock rätt bra. Men jag fick veta en glad nyhet iallafall :)
Efter skolan var jag på arbetsintervju på avd.85.
Onkologen. Det gick bra. blev typ lite sugen på att jobba där. Iallafall i sommar. Fast jag skulle ju så klart vilja få hantera cytostatikan och sånt, men det krävs mer utbildning till det och det finns det ju inte tid för nu. Är ju så mycket annat nytt som man ska lära sig också. Var 3 veckors inskolningstid för nya sjuksköterskor. Lite kort. Tror att man egentligen har rätt till 6 veckor. Men som sagt är det sommar och det finns ju inga resurser till det.
Tror inte att jag är lättpåverkad men man vet inte. Jag kanske är det. Har nämligen varit lite anti till att arbeta med palliativ vård. Men efter dagens föreläsning om Palliativ vård så känner jag att jag skulle kunna tänkta mig att arbeta på t ex Vitsippan. Och efter arbetsintervjuen idag är jag lite sugen på att arbeta på Onkologen. Trots att jag egentligen inte tänkte söka dit. Lättpåverkad? Jag vet inte. Fast jag är tvärsäker på att det är barnmorska jag vill och ska bli. Men det kan nog vara kul att testa på lite olika avdelningar också.

Vad har jag att säga om bröstmjölksdonation då? Inte så mycket igentligen, förutom att jag tycker (och det är) jättebra! Alla som fyller de enkla kraven för det borde göra det. Tror att man skulle kunna rädda fler prematur-barn då. Om det är någon som vill donera bröstmjölk eller känner någon som vill så klicka här för mer information.
Anledningen till att jag kom att tänka på detta just nu är att jag såg dokumentären "Bröstmjölk till salu" på Kanal5. Hade lite blandade känslor när jag tittade på det. Min första tanke var att det var bra. Min andra tanke var att det var helt wierd och då syftar jag på dem som s.k. krosammade. Alltså de ammade varandras barn. Jag tror nog att jag aldrig skulle låta mina framtida barn bli ammade av någon annan. Om jag däremot inte hade tillräckligt med bröstmjölk så skulle jag inte tveka att använda någon annans bröstmjölk, men i flaska. Inte direkt från den kvinnans bröst!
Min tredje tanke var: Är det verkligen sant? Var en cancersjuk man som egentligen skulle vårdas palliativt men började drinka bröstmjölk som ett komplement till behandligen och blev bättre. När han av någon anledning inte fick i sig bröstmjölk under en vecka blev hans värde genast mycket sämre. Intressant. Men kan det verkligen vara sant?
Sen var det massa andra tankar som fölg omkring i huuvdet på mig som jag inte orkar skriva om.

Planen var egentligen att jag skulle lägga mig vid typ 21.30 igår men jag fastnade framför dokumentären. När jag väl gick och la mig kunde jag inte andas så det blev inte mycket sömn för mig natten som var. Dessvärre har jag en känsla av att det kommer bli likadant i natt.

Fick mina böcker jag beställt från adlibris idag. Så nu ska jag nog läsa lite i dem :)
XOXO

Trött och slö

Är fortfarande jättetrött och slö. Försov mig t.o.m. imorse. Inte bra. Var i skolan och pluggade till seminariuefallen med Kiina och Sanna. Vi gjorde (typ klart) två fall och sen åt vi lunch på Rosalie´s Deli. Alla tog Chicken Alfredo. Så himla gott. De var ltite snåla med kyckling till mig om man jämförde, men blev ju proppmätt iaf :) 

Hade planerat att gå på danspasset. Gjorde itne det. Ångrar mig som fan. Tror att jag kunnat ha rensat huvudet. Men hostade typ konstant och mådde pissilla typ 30 min innan jag skulle åka. Dessutom har jag fortfarande ont i halsen, men inten feber dock. Så jag kände verkligen inte för att ta mig ut i kylan, svettas i en timme och sen cykla i kylan igen. Usch. Men som sagt jag ångrar mig.

Bokade tågbiljetter till Linköping idag. Ska hälsa på Jossan i helgen. Blir en kortvisit. Lördag til söndag. Men det kommer nog bli askul :) Ska se hennes nya lägenhet och sen så har jag inte varit där på ett år så det är dags nu.

Jag tänkte att jag ska sy fast en knapp som trillat av en kofta, fixa mina naglar och sen gå och lägga mig. Kommer nog somna på en gång. Kan vara skönt att lägga sig tidigt för en gång skull, ska ju trots allt upp tidigt imorgon.

XOXO

Sjuk

Usch jag har blivit sjuk. Tung i huvudet, känner mig varm, trött och har ont i halsen. Dvs. jag orkar inte koncentrera mig på att plugga. Inte så bra eftersom jag ska träffa Kiina och Sanna imorgon. Men jag ska väl ta ett par alvedon och göra mitt bästa för at få dit några fler rader.

Var på Björnstugan igår (och nej, det är inte bakis jag är!). Sov jättedåligt i natt för att jag inte kunde andas. När ska jag ta mig i kragen och göra en allergiundersökning så jag kan få lite ventoline? Känner jag mig rätt så kommer det typ aldrig bli av. Inte förrän jag får åka till akuten pga. andnöd.
Men jag hade kul igår iallafall. Var hemma hos Lisa på förfest, sen gick vi (jag, Lisa, Frida, Anna, Ursula, Jenny och Filippa) till Njuta och drinkade lite. Sen gick vi till Bjrönstungan. Sandra kom också dit efter en stund. Hehe blev helt chockad när jag såg henne men glad förstås :)

Känner inte för att gå upp tidigt imorgon, men jag får väl bara ta mig i kragen och göra det..
På onsdag efter skolan ska jag på intervju. Tror att jag är glad. Eller det är klart att jag är glad. Det är för ett ssk-jobb på avd.85, Onkologen. Är ju bara det att jag egentligen vill jobba på avd.23, Kvinnokliniken. Men vi får se hur det går. Man får ju inte vara för kräsen heller, eller hur?

XOXO

Söndag

Blev ingen Klaras med Lisa och co i fredags. Lika skönt det :) Igår frågade Micke om jag ville följa med honom och några andra kompisar som jag inte hade en aning om vilka det var, till Klaras. JA! Sa jag först och var lite småtaggad. Men sen tog jag mitt förnuft till fånga, eller så blev jag bara slö. Jag stannade iallafall hemma. Hade varit hemma hos mamma på dagen och fixat lite, så jag kollade lite på serier när jag kom hem istället. Är typ det bästa jag vet - att sitta hemma i soffan med varm choklad och titta på serier.. Helt massa olika :)

I och med att det inte blev någon Klaras i fredags så hann jag börja plugga lite. Stod inte så mycket om feberkramper i boken Barnmedicin så jag började även lite smått på "Övergrepp mot äldre"-fallet också. Kom väl inte så långt, men det är tanken att jag ska fortsätta nu. Kom på att det kanske står om feberkramper i några böcker vi haft till andra kurser. Samtidigt som jag ska plugga idag så ska jag ara a´jour ifall Emma behöver mig ;)

Så jag ska nog sätta på mig kläder så jag bara kan sticka ifall hon ringer, hehe.
Ikväll blir det förfest hos Lisa och sen Björnstugan och jag när nästan hundra på att det blir så :P

XOXO

Fredag = jag är irriterad

Usch va jag är småirriterad på mina grannar. Tror att det är hon nya som håller på och stänger och låser alla dörrar. Först var det portdörren som var låst. Vilket resulterade i att brevbäraren inte kom in så vi fick ingen post. Jag blev arg, för jag försöka "fixa" dörren utan att lyckas. Skrev en liten lapp och la dörrmatten emellan. Dan efter var dörren olöst igen :) Så då blev jag glad, men sen nu ikväll blev jag irriterad igen. Jag håller på och tvättar och eftersom dörren till källaren låser sig automatiskt när man stänger den så låter jag (och alla andra osm bott här sen jag flyttade in) stå öppen när man tvättar. Men när jag gick ner förut ikväll så hade någon stängt dörren. Irriterade som fan för då var jag tvungen att springa upp igen och hämta nyckeln. Ställde upp dörren igen när jag gick upp. Och nu sist jag skulle gå ner var den stängd igen! Helvete. Vad är det för fel på folk? Dörren är väl antagligen öppen av en anledning, det är ju inte direkt så att man glömmer stänga dörren 2 ggr på samma kväll?! Så nu är jag arg. Ska ner sista gången nu snart och om den är låst ska jag smälla i den så jävla hårt att nästan trillar av. Eller inte.

Jag är även irriterad på Örebro län Landstings hemsida. Man hittar inte alltid vilka som är avdelningschefer till de olika avdelningarna och om man nu skulle hitta det så finns det inget nummer eller mailadress. Bara till klinikcheferna och de blir bara trötta när man ringer och hänvisar en till avdelningschefen utan att ange ett nummer. Så man får ringa växeln. Lite jätte jobbigt när man ringer runt till massa olika avdelningar. Är nog som Sanna sa: De vill nog inte att man ska söka jobb.. Men jag lyckades iallafall på en avdelningschef från Onkologen intresserad. Hon hade talat in på min telefonsvarare att hon ville träffa mig och att vi skulle höras nästa vecka :) Så då kändes det lite bättre.

När jag åkte till Friskis&Svettis för att gå på danspasset så var platserna slut. Ken 15 min efter "biljettsläppet". Så jävla irriterande. Var bara att åka hem igen och jag som verkligen sett fram emot att testa det passet. Är ju fredag idag vad är det för folk som tränar på kvällen då? Hmm..

All denna krångel har gjort att jag inte hunnit plugga idag som jag hade tänkt. Suck.
Men fick ett sms av Lisa nyss och hon frågade om jag ville med till Klaras. De firade tydligen Frida idag och Malin har ju nyss fyllt 18 så då ska de till Klaras ikväll.. Får se om det verkligen blir så, för då måste jag fixa mig, men än så länge tänkte jag hämta tvätten och titta lite mer på Let´s dance.

Hoppas alla andras fredag har varit bättre än min :)
XOXO

Katastrof övning!

Usch det var en tråkig dag i skolan igår. Var föreläsning om hemsjukvård, vet inte om det ades någe intressant över huvudtaget. Sen var det psykiatrin som ville komma och prata med oss. Var typ så att de ville "värva" oss.. Skrev iaf upp mailadressen ifall jag inte skulle få någe jobb.

Men sen blev det kul iaf :) Det var nämligen katastrof övning kl.16 med USÖ. Åkte med Malin - skönt att slippa ta bussen :)
Var samling i L-huset eftersom vi skulle börja på KTC. Visade sig att det var lite blandat folk. Tror att det var några från min klass, några som blev klara ssk nu i jul, några som varit med förut och sen några "som inte hade någe bättre för sig". Var någon som frågade nämligen, hehe.
Vi skulle ju vara s.k. markörer.
Så vi fick börja med att se en film om Göteborgsbranden som var 1998 (?). Usch den var så hemsk.. Var nära att jag började gråta. Var ju 63 ungdomar som omkom :(
Anledningen till att vi fick se det filmklippet var att katastrofen skulle vara just en brand i ett stort två-våningshus.
Innan det var dags att gå till platsen (CV -magasinet) blev vi sminkade, fick en roll och lite fika.

Sen fick vi iaf gå in i huset och man såg ingenting. Trodde typ att man skulle se lite först så man visste var alla dörrar var och så. Men man fick känna sig fram och så fanns det ett svagt ljus vid dörröppningarna till trappan iaf. Tyckte att det var lite småläskigt så jag vågade inte gå in bland duschutrymmena längre in. Så jag och en tjej, Evelina, låg i ett stort öppet rum brevid istället. Låg typ lite utspritt mot mitten så att det inte skulle vara så lätt att hitta oss.
Vi visste inte riktigt när det hela började, när räddningtjänsten var på plats alltså. Så alla låg och småskrek lite, hehe. Men sen blev det iallafall kolsvart så då började vi skrika och ropa på riktigt. Först kändes det lite skumt, men det var rätt enkelt att leva sig in i rollen. Jag både skrek, bad och grät ;) Skulle vara hysterisk så jag kände att det kanske skulle passa med lite tårar :)
Men usch va hemskt det var att ligga där och vänta på att de skulle hitta en. När de såg att det fanns personer i vårt rum så tåg de Evelina först och jag kände hur jobbigt det var när jag såg den försvinna och alltig blev kolsvart igen. Tänkte om det hade varit på riktigt, då hade jag nog dött (iofs skulel jag ha kunnat leta mig ut själv, eftersom jag bara var skadad i ansiktet, men ändå!)

När en äntligen kom en brandmän och räddade mig så snubblade jag på en isknöl utanför huset. Jävlar va ont det gjorde. Såg sen när jag kom in att byxan hade gått sönder och att jag blödde på knät :(
Blev en massa väntande hos sjukvårdsperonalen, men det visste man ju typ. Jag blev dock lite felbehandlad, men det är ju svårt att se sådär när det är mörkt och inte på riktigt. Fick iaf tillslut komma till ett avspärrat område som skulle föreställa ett tält där det fanns poliser och mer sjukvårdpersonal och då fick jag äntligen min binda över båda ögonen. Sen blev jag skickad till operation och då var min roll slut :)

När man var färdig fick man gå och pricka av sig och lämna tillbaka t ex ögat, stora såren, venerna m.m. Var viktigt att vi prickade av oss så att man såg att alla hade blivit hittade.
Sen var det te och smörgås i en varm och skön matsal :) Och innan vi slutade vid 20.30 så var det utvärdering.

Tyckte att det var jättekul att vara med :) Har aldrig varit med på något liknande förut. Kändes nästan verkligt, speciellt när man hörde personalen använda radion och man såg brandmannen uppenbara sig i röken :)


Tog lite bilder med mobilen:

                           
                                    

Malin hade en näsfraktur, Maja hade problem med njuren efter ett slag, Anna hade ett huvudtrauma (hon var även den enda som dog) och jag hade en penetrerande ögonskada (syns bättre på den tredje bilden).
Thomas och Jocke hade också fått huvudtrauma, men de fick vård i tid så de överlevde. Magnus hade problem med andningen och hostade blod och annat svart slem och Gustaf var brändskadad på handen och hade en axelluxation.
Visst är vi fina? ;)

Om vi ville fick vi låna en jacka. Det var väldigt smutsigt så jag var glad att jag lånade en. De var inte så snygga, men varma och det var ju huvudsaken.. Stora och långa var de ju också vilket gjorde att man kunde ligga ner utan att smutsa ner sig allt för mycket.


Ikväll är det Criminal minds :D
XOXO

Mongo bussar, "liksom så" & danspass

Imorse så blev jag rätt så jätteirriterad på bussarna.. Eller snarare Länstrafiken. Den bussen jag skulle åka med var full så den tog inte upp mer folk. Men det kom en extra buss bakom stod 14E Universitetet vid Wadköping UC på den. Men grejen är att när vi går fram till dörren så skakar chaffören nekande på huvudet och åker för att parkera vid bussstationen där vid Södra Grevrosengatan. Fan fan fan. Tänkte vi då eftersom vi visste att vi skulle bli sena (vi är jag 2 till från min klass och typ massa mera personer). Nästa buss gick kl.8 och även denna var full så den inte tog upp mer folk. Ännu mera fan. Tillslut kom vi med men det var inte kul att bli nekade av tre bussar. Speciellt eftersom det var så kallt ute. Länstrafiken vet ju att det alltid är mycket folk runt kl.8 på vardagarna och speciellt när nya terminen startar. Börjar samma tid imorgon och händer det samma sak så jag ringa och klaga som bara den.

Efter lunch hade vi tråkigaste föreläsningen med en föreläsare som stammade (rätt mkt) och sa liksom, så mer än vad man ska behöva lyssna på. Tror att rekorder var 5 st liksom i en och samma mening. Blir ju att man inte tar personen på allvar. Dessutom kommer inte ämnet att komma på tentan sen, så några gick i pausen. Jag stannade dock kvar. tycker liksom lite synd om föreläsarna när det blir så där.

Åkte till Stadsbibblan för att hämta de sista av mina reserverade böcker. Hade totalt 10 st så jag orkade inte ta alla på en gång förut. Jag hann typ bara komma hem innan jag var tvungen att byta om och åka till Friskis&Svettis. Gick på ett danspass med Louise. Det var verkligen jättekul! Körde massa olika dansstilar och jag ska definitivt tillbaka nästa vecka :) Såg att det fanns ett annat danspass på fredag, som jag också tänkte testa.

Nu ska jag se nya Gossip girl och sen så och lägga mig :D
XOXO


Började termin 6 (läs: sista) idag!

Aa, herregud alltså. Nu är det bara denna termin kvar sen är jag sjuksköterska. Kan inte riktigt förstå hur fort det har gått för mig att komma hit. Var har de sista 2,5 (snart 3) åren tagit vägen? Känns som om det var förra terminen jag började.. 
Känns ganska så jättebra ändå. Jag kommer ha en universitets/högskoleutbildning och vara legitimerad sjuksköterska vid 22 års ålder ;) Det ni, haha.

Vi började terminen med kursintroduktion och sånt så klart. Vår kursansvariga är lite rolig :) Sen hade vi föreläsning i Kvinnohälsa resten av dagen. Yes! Jag älskar kvinnohälsa. Det är sjukt intressant. Imorgon är det Barnhälsa och det ser jag också fram emot :)

Vår kursledare pratade om avslutningsfesten, som man ska anordna själva. Är tydligen vanligt man hyr en lokal, ex bion, får en lärare att hålla tal och dela ut broscher, ni vet sånna där runt med ett kryss/kors på ;)

Vi fick vårt betyg på C-uppsatsen idag. Hmm.. Fick G. Är inte helt nöjd. Tycker faktiskt att vi förtjänar ett VG. Sen tycker jag att det är lite dumt att man inte hade ett separat betyg för opponringen, för den fick vi VG på och det syns ju inte alls i betygen nu. Lite tråkigt.

Annars så  har jag inte så mycket att säga. Var lite tomt i skolan idag utan Julia. Men det är väl bara att vänja sig för hon kommer ju inte tillbaka än på ett tag. Läser hennes Resedagbok och det verkar som om hon har det bra iallafall :)


XOXO

PS: Grattis till Kiina som fyller 23 år idag :)


Mitt 2008 i (några) bilder - del 1

Januari:
Jag åkte och hälsade på Jossan i Linköping. Tråkigt nog hade jag en omtenta när jag kom hem så jag var tvungen att plugga en del - gick bra på omtentan, fick mitt första VG ;)
Det första vi gjorde var att shoppa skor. Jossan köpte ett par och jag hela 3 par, varav ett jag aldrig använt mer än 1 h typ.
Andra dagen var Jossan i skolan först så jag kunde plugga, men på kvällen var det förfest hos Micke och sen Platå :) Var riktigt kul :)

       


Vi firade Sannas och Kiinas födelsedagar på Relaxen på Gustavsvik.
Jag fick även den första vaccin sprutan mot Hepatit B, gratis av skolan.

Februari:
Jag var med Lisa och Julia till Club700 för att se bland annat Christian Kjellvander och Neverstore. Det var dags för Millencollin priset att delas ut.

       


Jag köpte klänningen som kom att bli min favorit hela året på Åhléns.
Vi började med de roliga momenten på KTC undervisningen.
Jag började min VFU på Ortopeden i Lindesberg.

     


Mars:
Min moster fyller 50 år.
Jag såg melodifestivalsfinalen med Lisa, Karin och Linnea och vi blev jätteglada när Charlotte vann :D
Jag köpte massa skor (som jag fortfarande älskar) på Skopunkten.

     


Jag hade fest och min micro (efter ett påhitt av mig och Emma) blev överhettad och slutade att fungera.

       


Jag firade påskafton med påskbord hemma hos mormor och morfar, förfest hos Emma och sen Klaras. Vilket enligt mig var ett väldigt bra sätt att fira påsk på :)

     


Jag operarades för  nageltrång på höger fot.
Jag var på Micke Suvanders (Jossans pappas) 50 års fest.
Jag fick veta att jag fått sommarjobb på Förlossningen på USÖ.

     


April:
Jag var på Risbergskas vårkonsert eftersom min lillasyster medverkade.
Jag fyllde 21 år.
Jag fick äntligen min sminklåda.

     


Jag hade så klart födelsedagsfest för mina kompisar.
Har för mig att det var kul ;)

             



Då var Mitt 2008 i (några) bilder - del 1 slut.
Men så småningom kommer det att bli en del 2 och del 3 också.


XOXO

50 års fest, kalas & ny DVD-spelare

Igår, lördag, körde morfar mig, Sandra, mamma och moster till Lillån och Södra skolan där vi skulle på Annettes (vår frisör och mammas vän) 50 års fest. Det var drop in från kl.16.00 och vi var där kl.16.30. Morfar släppte bara av oss.. Var egentligen tänkt att han och mormor också skulle vara med, men mormor mådde inte så bra :(
Eftersom vi var så tidigt på festen så var det inte så mycket folk (de dropade in när vi gick). Var rätt trevligt iallafall de 2 h som vi var där. Var väldigt god mat :) och Annette var glad att se oss. 

     


Morfar kom och hämtade mig och Sandra kl.18.20 för att skjussa oss till Baronbackarna dit vi skulle för att fira  pappa och vår kusin Alexandra som fyller år. Blev en fördrink och lite paketöppning innan det var dags för mat. Haha.. Jag visste redan innan vad det skulle bjudas på, så jag tyckte inte att det gjorde något att vi redan hade ätit.. Åt iallafall lite kyckling och sallad, bara för att det är så gott. Lite senare blev det även efterrätt - tårta. En av mina favorittårtor (har två som favorit), så var ju tvungen att ta en bit av den med.. Sen mina damer och herrar hade jag ont i magen.
Var lite tal om att Filip skulle ut på krogen sen, och att jag o Sandra kanske skulle följa med. Men det blev inte så sen iallafall.. Lika bra kanske..
Åkte hem istället och sorterade lite papper (haha helt stört, men jag var rätt pigg och hade fått några pärmar av pappa).

         
         


Idag har jag varit uppe på stan och köpt en ny DVD-spelare (en mycket tidigt födelsedagspresent av mamma). Min gamla har totalt gått sönder, och jag kände att jag inte skulle klara mig utan en DVD.. Nu när jag kom hem så var jag så smart att jag kom på att jag kunde spela upp DVD skivor i "mitt" (Filips) Playstation. Men jag ska väl inte slita på det för mycket och på min nya DVD kan man koppla in ett USB-minne och ett annat sånt där minne som man kan ha i kameror. Och det är ju jättebra, för då kan jag ju kolla på att serier på TV:n utan att behöva bränna dem för varje avsnitt :)

Senare, eller ikväll, tänkte jag kolla på P.S. I love you, som jag har fått låna av Jossan.
Imorgon är det måndag :)

XOXO

Skola, Jossan, stan, Vilgot & Lisa

I torsdags hade jag mitt examinationseminarium i kursen Ledarskap i vården, gick rätt bra, var inte så krångligt som jag trodde.. I slutet fick vi tillbaka våra PM. Jag fick G, känns jätteskönt. Var lite småorolig att jag skulle få U. Enligt mig så hade jag inte alls "svarat på frågan". Men aa..
På torsdags eftermiddan kom Jossan hem till mig med en film och USB-minne som hon hade lånat. Vi hade typ ingen för oss så vi åkte till Marieberg (jag köpte ingenting, bra va?). Gick runt ett tag och sen gick vi en sväng på IKEA också.
När jag kom hem tittade jag Criminal minds (bästa deckarserien, eller va man ska kalla den). Jag gillar inte CSI men jag älskar Criminal minds. Dessutom är jag lite småkär i dr. Spencer Reid ;)


        



I fredags (igår) var jag på stan med Sandra. Vi skulle träffas utanför Mc Donalds, jag kom typ 10 min tidigt och eftersom jag hatar att stå och vänta där utanför så gick jag till Indiska. Fyndande ett par skor (50 kr, jag kunde inte låta bli). Har inte bestämt mig om jag kan gå i dem än, men jag tror det. Fyndade även ett hårband (15 kr) senare på gina tricot (trots att Jossan sa när vi var på Marieberg att jag inte fick köpa det för jag skulle aldrig använda det, men nu får jag väl motbevisa henne, hehe).
Men det var inte därför jag skulle på stan. Utan jag och Sandra skulle köpa födelsedagspresenter till pappa och vår kusin Alexandra. Blev kläder till båda, en kjol och en t-shirt till Alexandra, en cardigan, t-shirt och ett par kalsonger till pappa från Åhléns och KappAhl.


        



Kl.16 gick jag hem till mormor och morfar och Sandra till dansskolan (morfar åkte sedan och hämtade Sandra vid kl.17). Mormor och morfar bjöd oss plus mamma, moster Lena och kusin Ulrika på mat från La Baugette :) Vilgot var så klart också med. Var egentligen därför vi träffades - för att kunna träffa Ulrika och Vilgot innan de åker tillbaka till Stockholm som de gjorder såsom idag. Älskar verkligen Vilgot, han är så himla mysig. Somnade när jag gick runt och bar på honom - gos <3


         
        



Senare på kvällen skjussade mamma hem mig till Lisa (tar 5 min att gå, men jag var lat, haha). Vi kollade på Let´s dance och åt Ben&Jerry och lite så :) Judas var rolig som vanligt men stackars Priest var förkyld, han gick runt och nös :( Sen gick jag iallafall hem. Var rätt kallt, men skönt på samma gång. Tog vägen förbi Polishuset och OP kyrkan, en längre väg alltså. Ville inte ta våldtäckts/morg vägen under tunnlarna, kände mig inte så modig.


         



Jag är som vanligt rätt seg på att göra mig iordning. Sitter fortfarande i handduk och blött hår. Så tanken är väl att jag ska fixa till mig nu. Kl.16 kommer mormor och morfar och hämtar mig för då ska vå åka och fira Annette (mammas kompis och vår frisör) som fyllde 50 år såsom igår.

XOXO


Restless legs

Jag har haft typ som domningar i benen typ två dagar, speciellt på kvällen har jag haft ont. Det har varit så bevärligt att jag inte kunnat sova. En kväll/natt låg jag och höll om mina ben samtidigt som jag vaggade fram och tillbaka och sjung.. Haha kan ni se det framför er hur sjukt det måste ha sett ut.. Hehe. Hade på mp3:n och sjung med dem då. Undrar om mina grannar hörde mig. Jag har ju kunnat höra dem ibland på kvällarna när de har pratat.
Iallafall så sökte jag på "domningar i  benen" på Sjukvårdsrådgivngen och det som passade bäst var s.k. Restless legs vilket man kunde få bara sådär. Man vet tydligen inte vad det beror på. Som exempel för att lindra var massage och en kvällspromenad. Så jag tolkade detta som kroppens sätt att säga att det var länge sen jag tränade. Jag kände mig så klart tvungen att träna såsom igår, så jag gick på ett medel jympa pass med Jossan, Kajsa, Sofia och Louise. Och vet ni vad? Jag hade inte ont i benen när jag gick och la mig sen ;) Idag har jag istället träningsvärk, men det hör ju bara till :) Får se hur benen mår ikväll bara..

Förutom att träna igår så ringde jag även och sökte sommarjobb på AVA och så var jag på sjukhuset och tog mitt första blodprov. Egentligen var det inte mitt första blodprov. När jag gick på mellanstadiet (tror jag, kommer inte ens ihåg när det var, bara att det var sommar, varmt och jag inte fick bada) opererades jag för appendicit. Antligen mådde jag för dåligt för att komma ihåg eller så har jag förträngt det. För jag kommer bara ihäg löjliga saker som att jag fick dubletter av en Kalle Anka tidning, haha. Men iallafall.. För ett par år sen var jag jätte jätte jätte rädd för nålar och blod. Alla skratta typ åt mig och sa att jag var dum som skulle läsa till sjuksköterska när jag var nålrädd. Jag kunde svimma bara man pratade om blod (vilket några av mina klasskamrater från Risbergska kan vittna om!!). Skrattar bäst som skrattar sist. Nu blev jag inte ens snurrig när jag blev stucken. Jag skulle välja påstå att det är bra att läsa till sjuksköterska när nål och blod rädd.. Bra terpai liksom ;) Dessvärre fick jag ett äckligt blåmärke från nålen, men det försvinner väl om ett par dar.

Idag har jag varit ledig, men jag åkte till skolan iallafall för att äta lunch med Julia, Kiina, Ida, Maria och Sanna. Julia ska ju åka till Belgien i 15 veckor och ha praktik. Så det var sista gången jag hann träffa henne innan hon åker.. Kommer kännas lite tomt på föreläsningarna. Speciellt sen vecka 10 och 11 då både Sanna och Kiina också ska åka utomlands och ha praktik.

Ojoj, vilket långt inlägg det blev nu. Kanske dags att avrunda. Hoppas ni orkar läsa iaf ;)
XOXO

PS: Jag hittade en roliga lista på Linn´s blogg om att vara 80-tals barn. Hon kallar den för
"Mitt liv som 80-tals barn". Jag har även lagt upp den på min bilddagbok. Den är rätt lång, men den är rolig att läsa speciellt om man är född på 80-talet :) Tips tips!!

Vampires Will Never Hurt You




Svinbra låt!

Brr!

Trots att det blir varmare ute så är det fortfarande svinkallt här inne.. Längtar som fan till våren.. Då är det rätt behagligt här hemma. På hösten och vintern är det kallt och på sommaren måste man gå naken för att inte svettas ihjäl. Men våren gillar jag :) Våren har alltid varit min favorit årstid, och då inte bara för att jag fyller år då :P Utan det är ju då ljuset och alla blommor börjar vakna till liv. Jag är så klart allergisk mot våren, förmodligen pollen och så, men det gör inget. Jag älskar den iallafall. Det är också därför jag blir så glad när alla vår och sommar kataloger dimper ner i brevlådan :)

Jag hade planerat att gå till ICA idag, men det blev inte så. Får nog ta och göra det imorgon istället..
Jag har faktiskt varit duktig idag och både ätit avregrynsgröt till frukost, inget godis och pluggat. Det ni, är inte varje dag jag lyckas göra alla tre sakerna. Det som saknas är väl träningen, men jag känner att jag börjar bli sjuk :(  Jag lyckades faktiskt skriva alla PM-frågor. Annars brukar det ju vara så att jag skriver några och sen gör tusen saker emellan och får sitta i sista sekunden med resten, hehe.

Om typ 20 min börjar reprisen på Top model 11 som jag ska se :) Ska passa på att göra lite mat innan det börjar.

XOXO

Lilla Örebro, N.Kyrkogården, IKEA & Jossan

I onsdags efter skolan var jag, Kiina, Julia, Rebecka och Sanna på Lilla Örebro, där vi hade en mycket trevlig drink-kväll.. Blev två drinkar var och alla var nöjda med sina.. Jag köpte en Raspberrytini och en Päron split.. Det roliga var att den sista smakade mest annanas, men jag älskar typ annanas :) Smakade på Julias Margarita (tror jag att det var) och den tyckte jag verkligen inte om. Smakade som en tequila shot.. Blä ;) Men som sagt det var mycket trevligt :) 

         


I torsdags var vi lediga så då åkte jag, Sandra, mamma och Eila till Norra Kyrkogården för att tända ljus på vår gammelmorfar Axels grav.. Han skulle ha fyllt i onsdags, men då hann vi inte.
Mamma och Sandra åkte för att Sandra s-kulle övningsköra. Jag väntade där på att Sanna och Julia skulle hämta mig, för vi skulle till IKEA och Marieberg.. Köpte lite väggdekorationer och såklart ljus på IKEA.. Sanna köpte också en del ljus och Julia köpte glödlampor ;) hehe.. På Marieberg fyndade jag och Julia på Indiska :) Hämtade även ut min Mando Diao biljett (jag, Emma, Lisa och Louise ska ju se dem nu i april) :D Vid tre åkte vi för att hämta Fabian som slutade jobbet.. Följde med Julia hem för att lämna mina kuddar som jag köpte eftersom jag skulle gå på stan och så med Jossan och jag okrade inte släpa på dem då.. Efter stan så köpte vi med oss pizza hem och mousserande.. Mkt gott :) Blev en del flum vilket var himla kul :) Jossan sov kvar, vilket var bra för jag försov mig igår så hon skjussade mig till skolan så jag hann..

                               


Igår gjorde jag ingenting och har nog inte planerat att göra det idag heller.. Var lite sugen på att gå till Klaras, men verkar som om jag får gå själv då.. Vilket inte är så kul.. Kanske kan vara bra att vara hemma och spara lite pengar :)

XOXO

PS. Jag ska på Johannas bröllop :D

KLAR!

Jag är äntligen klar med mitt PM.. Min skrivare printar för fullt. Dessvärre är jag långt ifrån nöjd med det.. Vet inte ens om jag "svarat på frågan" eller vad man ska kalla det.. Stod ju igenting i böckerna så jag har försökt att knopa ihop någonting.

Fick höra av mamma att de hade haft inbrott på jobbet inatt.. Lite läskigt.. De hade tagit mammas handväska, som hon lämnat kvar på bottenvåningen (de satt på någon annan våning), sen hade de tagit några resepengar (vet inte vad hon mena), smycken och andra värdesaker från brukarna och så klart nästan alla mediciner. Det har varit ett till inbrott sen jag började, och då tog de typ bara medicinerna. Lite läskigt. Antagligen säljer de dem sen. Men oftast är det ju APO-dos så ibland kan det vara svårt att veta vad som är vad.. Dels tycker jag synd om mamma som blev av med massa saker. Men mest så tycker jag synd om brukarna. Det brukar alltid vara någon som vaknar och dessvärre så är det dem som inte kan tala för sig ordentligt. Förra gången var den en som "ser" personer som inte är där och nu denna gång var den en som inte ens kan larma. Förutom denna traumatiska upplevlse så försvinner ju alla deras mediciner och självklart blir de ju ledsna när deras värdesaker försvinner. Undrar om det finns någe back-up skåp med mediciner.. Tror inte det.. Inte specialmediciner iallafall.. Mamma jobbar inatt med och hon verkade helt normal så de flesta mår väl bra antar jag.. Blir bara så himla trött och arg..

Ska skriva om någe kul istället.. Såg det nya gossip girl avsnittet idag.. Jaa det är så bra! Gossip girl äger just nu. I min värld finns det ingen bättre serie. Jag älskar Blair. Och Chuck så klart ;) 
Såg även One tree hill.. Var också ett bra avsnitt :) 

Sen idag har jag även städat bort julen.. Hade tydligen missförstått det där med trettondag jul. Är visst Tjugodag knut som man städar bort julen. Var ju synd att jag inte visste det.. Men samtidigt blev jag av med mina gardiner i vardagsrummet och påslakan. 
Har även tvättat, strykit, dammsugit och varit hemma hos Julia för att låna en bok till PM:et idag.. Känner mig rätt flitig.. Men så är klockan rätt mkt nu.. Jag är ju en kvälls och natt människa så jag gick upp rent sent imorse.. Dessvärre ska jag upp vid sju imorgon och är inte ett dugg trött nu.. Mest hungrig faktskt.. Ska nog äta en apelsin och titta lite på TV.. Förhoppningsvis blir jag lite tröttare då :)

XOXO

Trettondagsafton

Det är det idag ja.. Vet inte riktigt vad det innebär, men jag vet dock att man ska städa bort julen på trettondagen, alltså imorgon. Lite tråkigt, gillar min julstjärna i sovrummet och julgran i vardagsrummet.. Ska iallafall bli skönt att slippa gardierna i här inne.. Har aldrig riktig börja gilla dem, så det blir nog nya till nästa jul.. Lite jobbigt att ja måste ha 4 längder bara, blir så dyrt..

Det är kallt som fan nuförtiden. Igår var det viosst -17 och idag har jag ingen aning. Var hos Lisa igår och när jag cyklade till henne (och hem) så fick jag så ont i ansiktet att jag trodde att det skulle gå sönder. Då är det kallt.. Brr!!
Jag och Lisa hade lite myskväll med kinamat och film - Mean girls. Hon fick även sin julklapp av mig. Ett jätteglittrigt linne från Jane Norman. Kan bli att jag lånar det nån gång ;)

PM skrivandet har gått framåt idag. Har fått ihop 3 488 tecken utvan blanksteg.. Med andra ord - hälften! Är det svåraste kvar.. Omvärldens inverkan.. Står ingenting om det.. Får väl ta och hitta på lite.. Skrev mer om annat också för jag kände att jag var tvungen att fylla ut och så viste jag inte riktigt vad som var viktigt.. Ett riktigt skit-PM är det! Skönt att kursen snart är över.. 19 januari börjar ju nästa kurs :) Ska bli mkt roligare.. Vår första föreläsning handlar om katastrofmedicin och på eftermiddagen är det en föreläsning om kvinnohälsa. Så det blir nog kul :D 

Var inne på
Blondinbellas blogg för första gången idag. Där jag hittade ett inlägg som handlade om:
Man blir vuxen när:
[x] man har börjat använda  plastskyddet i mikron 
[x] man diskuterar att priset på maten i butik har gått upp
[x] man har förstått värdet i att diska efter varje gång
[  ] man har plötsligt börjat älska kakor och annat gott  till kaffet
[x] man har börjat titta på dukar och ljus när man shoppar
[  ] man uppskattar lugnet på julafton - inte presenterna..
[x] man undrar vad pooke:a på facebook egentlligen är
[x] man har börjat tycka att string är obekvämt
[x] och vart man hittar strumpbyxor som håller in..
[x]  man börjar klaga på att folk ringer sent..

Haha. Jag kanske är rätt vuxen trots allt ;)

Ne, jag ska väl se om jag kan få dit lite fler tecken på PM:et..
XOXO


Johanna, jobb & The Hills

Nu ska vi se vad som hänt efter nyår.. Jossan kom hem till mig en liten studn i fredags. Hon berättade att hon träffat Johanna på jobbet och att hon hade en glad nyhet. Jag fick gissa vad det var och jag gissade på förlovning (trots att jag inte visste om hon hade pojkvän eller inte).. Var nästan rätt.. Hon ska gifta sig! I april. Det var inte dåligt.. Är så klart jätteglad för hennes skull. Och så är jag rätt så nyfiken på hennes fästman, eftersom jag inte har en aning om vem det är. Många lyckönskningar till dem iallafall :)

Jag och Jossan tog en tripp (åkte värsta omvägen) till Willys för jag behövde handla lite kylskåpsvaror. Jossans mamma var sjuk så Jossan köpte med lite mat hem till dem med. Så vi hann dessvärre inte umgås så mycket. 

Började skriva på mitt äckliga PM i fredags också. Skrev lite på det igår med och ska väl fortsätta att skriva idag en stund innan jag ska åka till Lisa och mysa med kinamat och film :) 

Blev inte så mkt skrivet på PM:et igår eftersom Silivia ringde och frågade om jag kunde jobba halva hennes pass (halva delad tur) eftersom hon inte alls mådde så bra. Så det gjorde jag ju. Jobbade kl.16.30 till 21.15. Fick gå tidigare för nattpersonalen var lite tidig, vilket var himla bra för min buss gick 21.17, nästan skulle jag få vänta 45 min på.  Fick veta att chefen helt plötsligt fått för sig massa nya dumma saker..

Jag har kommit på att The Hills nog är rätt bra iallafall, haha.. Har ju varit/är ju The Hills maraton på MTV. Man kan inte riktigt slita sig.. Skulle behöva plugga men vill nog hellre kolla The Hills :P
Så det är nog det jag ska fortsätta med en liten stund iallafall.. Har hela 2 dar till att skriva PM på så jag hinner nog.

XOXO

2009

Nytt år - nya tag, eller?
Är inte tanken att man ska ta med sig det bästa från året som var och sedan ha inställningen att det nya året kommer bli ännu bättre? Det är ialalfall det jag tänker försöka med :) Har väl inte angivit några direkta nyårslöften, men samtidigt har jag mina mål med år 2009. T ex bli leg.ssk och få ett jobb som jag trivs med och så klart att gå  ner i vikt. Borde ju inte vara helt omöjligt att uppnå dessa.

Igår var det ju nyårsfirande för hela slanten :D
Hade verkligen jättekul, men tyckte så klart att det var tråkigt att Emma och Jossan inte var med.
Emma kom hem till mig vid fem, kanske, och så gjorde vi oss iordning och jag övertalade Emma att spela GuitarHero för första gången. Vi hade god tid på oss, så jag tog det väldigt lungt. Men helt plötsligt var klockan halv 7 och vi skulle vara borta sju.. Ojojoj, va stressad jag blev. Fick iallafall tag i taxi och vi kom i tid till festen :) Var lite sjukt för taxichaffören trodde att han kände mig.. Först tänkte jag att han bara var trevlig, men sen sa han attt jag skulle hälsa hem och att vi skulle ses.. Hmm.. (haha låter lite som ett hot nu när jag skriver det, men så var det ju inte, haha)..



Festen började med välkomstdrinkar och snittar, sedan när alla hade kommit och skålat så gick vi upp där den egentligen festen skulle hållas. Fick lite slumpmässiga bordsplaceringar och sedan låg det ett uppdrag under allas tallrikar (förutom Eriks, hehe), som man skulle utråtta under middagen då.

       


Efter maten blev det mingel, Singstar, mera mingel, dans, mera Singstar och ännu mera mingel :)
Vid tolvslaget skötte några fyrverkerierna som vi gick ut för att skåla och titta på :) Dessvärre visste såklar ingen riktigt vad klockan var för att gick olika, men va fan.. Några minuter hit eller dit spelar ju ingen roll :)

                       


Sen gick vi in och festen fortsatte hela natten typ :) Visste gick ju så klart hem tidigare än andra. Jag och Emma försökte få tag i taxi vid tre, men det var lönlöst, så vi bestämde oss för att börja gå och försöka ringa under vägen hem.. När vi kunde se mitt hus så fick Emmas syster tag i en taxi.. Haha.. Lite surt för mina fötter att det inte var tidigare.. Var kallt, långt och jag hade så klart bara klackskor.. Har fortfarande ont i fötterna idag..

             


Taxin hittade inte hit, fast han var skitarg och sa att han hade gjort det.. Men det hade han verkligen inte för vi stod/satt/låg utanför mig i typ 30 min. Tillslut beslöt vi oss för att gå in för taxin hade också vägrat att åka tillbaka, så de fick ringa efter en ny.. Tillslut strax innan fem så kom en taxi och hämtade Emma och jag kunde lägga mig :) 


Idag har jag varit seg. Inte så oväntat kanske. Har legat i soffan och tittat på Vänner-maraton, Corpse bride och Victroia´s Secret 2008. Har inte bestämt mig om jag ska kolla på en film, TV eller gå och lägga mig. Tror att det blir en film och lite popcorn :) 

God fortsättning gott folk!
XOXO

PS: Mer bilder kommer att läggas ut fast på bilddagboken, senare, eventuellt imorgon.