Little ashes, blåbär, anställningsintervju m.m.

Först: Vet att förra inlägger verkligen lät som ett reklaminlägg, men det var det också på sätt och vis. tycker det verkar jättebra och om man skriver ett blogginlägg om det kan man få en gratis. Så varför skulle jag inte passa på?

I måndags var jag hem till mamma. Hon sydde en klänning till mig :) Skulle bli en spetsblommig med tyg under. Men underklänningen blev så bra utan så nu ska jag få två istället. Asbra :) Men vi var även till Analysen och hämtade Eilas aska. WIERD!! Mamma fick typ panik så jag fick bära henne. Visste inte hur jag skulle känna mig. Koncentrerade mig på att inte tappa henne...

Sen i tisdags iallafall så kom Little Ashes med Robert Pattinson äntligen hem till mig. Har väntat på den. Blev lite förseningar vid leveransen och så men nu har den iallafall kommit fram. Och ja, jag beställde den bland annat för att Rob är med, men tyckte också att den verkade bra. Finnas ju fler filmer med honom som jag inte tänker köpa. Men den var ltie wierd. Först hade jag inte tänkt på att det inte fanns någpon svensk textning, men trodde att det skulle finnas iallafall engelsk, men det gjorde det inte så jag förstod inte allt som sades eftersom de pratade med spansk brytning. Jo men filmen var bra, men lite wierd. En sak är iallafall säker: Robert Pattinson är en grym skådespelare. Han är sjukt bra!

 


I tisdags var jag även i Venaskogen och plockade blåbär till mormor och morfar. Jag blev dock sönderbiten av alla mygg så jag fick bara ihop drygt en halv Turkisk yoghurt burk. Lite tråkigt. Men mormor blev iallafall glad. Var med dem till dem i onsdags. Men först var jag på anställningsintervju på ortopeden avd.27. Helst vill jag ju vara kvar på barn, men man vet ju aldrig jag tänkte att det var lika bra att söka så jag ringde till 27:an igår morse och fick komma dit samma dag.

Igår kväll var jag med Lisa, Jossan, Emma, Dennis, Viktor, David och Krille (?) till Slottsfestivalen. Åt sushi och kinamat. Gott. Sen var det irlänsk musik med Tomas som vi hade som gårdsledare på Vivalla. Lite kul. Det mesta lät likadant, men man fick iallafall lust och dansa. Men jag avstod iallafall.

Idag har jag jobbat. Jag och Pernilla fick gå till infektion och sticka ett barn. Förstår inte hur Kiina klarar av att jobba där. Tycker att det var jättejobbigt att ha värsta munderingen på mig. Blir ju varmt och sen var det jättesvårt att känna kärlet med de blå handskarna. Pernilla stack först och då gick det inte, barnet var rätt svårstucken för det fanns bara en ven och den låg rätt djupt så man kände den knappt. Jag hittade den iallafall så vi kunde ta proverna. När vi gick hörde vi någon kommentar om att det egentligen var enkelt men att de inte ville sticka för att det var ett barn. Inte så kul att höra kanske. Tycker ju att om det var så enkelt kunde hon ha stuckit själv! Jag var iallafall nöjd med att ha klarat av det. Yngsta barnet jag stuckit på. Jobbar mig neråt i åldrarna nu ;)

Detta inlägg blev också långt. Blir så när jag inte har lust att skriva så ofta.
Saknar min Eila så otroligt mycket. Egentligen vill jag inte vara hemma eller bara sova.
Nu i helgen ska jag iallafall uppdatera min bilddagbok också och bli bättre på att skriva.
XOXO

Tips: Gör en fotobok

Jag läste ett blogginlägg om Fujifilms fotobok. Jag blev nyfiken på vad det kunde vara för något och gick in på www.fujidirekt.se/fotobok. Det verkar jättebra och jag blev genast sugen på att göra en. Varför? Ja varför inte? Förut la man alla sina bilder i olika fotoalbum men nu har vi dem ju på datorn eller på skiva. Jag tycker att det är roligare att ha en bok man kan bläddra i. De försvinner inte heller lika lätt som skivor och desstuom kan man ha dem framme i t ex bokhyllan eftersom de är fina att titta på.

Man lägger in bilder de bilder man vill ha ev. vissa effekter och text. Sen får man välja om det ska vara hårt eller mjukt omslag. Blir alltså som en riktig bok. När man är klar skickar man in fotoboken till Fujidirekt och efter två veckor får man hem den i brevlådan. Bra va? :)


Min tanke är att jag ska göra den finaste fotobok jag kan och tillägna den till min älskade Eila. Man kan ha vilket tema som helst. Behöver inte ens vara ett tema.


Intresserad? Gå in på www.fujidirekt.se/fotobok eller http://www.fujifilm-fotobok.se/ för mer information.


Helgen = Tung arbetsbelastning

... Eller inte!

Jag har jobbat hela helgen och det har aldrig varit så lugnt som det var nu. I går (måndag) var det också för lugnt med mina patienter, så jag hjälpte Sanna och Karin men de hade också lugnt så de ville ju göra sina saker. Fick iaf hjälpa Sanna att ta en kap.gas och då måste man gå till 35:an och analysera så då hade jag lite att göra :) Går väldigt fort, men ändå.

I söndags under ett tag var det 1 patient på 5 personal. Sjukt! Vi fördrev tiden med att spela quiz på
Vetgirig.nu. Jättekul :) Men lite långtråkigt också. Fick iaf in en bukobs under kvällen så då blev jag sysselsatt :)

Annars i lördags eftermiddag hjälpte jag Lena med Vilgot. Hon var barnvakt fredag-söndag morgon och ville ha lite avlastning på lördagen. Typ. Hon tackade mig iaf flera gånger att jag ville komma och hjälpa till men jag älskar ju Vilgot och tycker att det är superkul att ha honom så jag blev bara glad :)
De var i Stadsparken när jag slutade och sen gick vi hem till Lena. Köpte med oss sushi från EWS, åt och tittade på Harry Potter 5 på kvällen när Vilgot somna.
Vad ska jag sysselsätta mig med idag?

Den här veckan som gått har verkligen inte varit en bra vecka. Jag kan inte skriva om det heller. Det går inte. Gör för ont. Jag skulle vilja skriva ett lång inlägg om vad som hände och hur jag känner. Tror att jag behöver det för min egen skull. Jag brukar ju må bättre när jag får skriva av mig. Men som sagt klarar jag inte av det just nu. Det som hänt, vet nog de flesta vet redan och det är ju att min älskade Eila har lämnat oss. Fuck! Nu sitter jag här och gråter iallafall...

Jag har verkligen försökt att sysselsätta mig veckan som gått. Helvetesdagen var i tisdags förra veckan. I onsdags var jag med mamma till Kumlabadet (ville verkligen inte åka, men mamma tyckte att det skulle vara bra för oss så jag fick snällt följa med). Mats, Lindha, Johnny, Fanny, Rebecka, Björn och Rasmus var också där. På kvällen kom Jossan hem till mig. Vi åkte iväg till McDonalds och åt (Efesos har visst stängt pga renovering).

I torsdags sov jag länge och sen jobbade jag. I fredags jobbade jag dagtur och sen slängde jag bara av väskan henne innan jag åkte hem till mormor och morfar. Typ alla var där: mamma, Sandra, Filip, mormor, morfar, Mats, Lena, Ulrika, Jonas och Vilgot. Vilgot får en ju alltid på bätte humör. Gosungen. Blev rätt sent så jag däckade när jag kom hem.

När jag vaknade i lördags pallarade jag upp mig på stan för att träffa Jossan. Gick en sväng, käkade lunch och åkte förbi jobbet för att hämta blommor jag hade glömt. Sanna var så snäll så hon hade plockat lite blommor till mig som jag fick i fredags :) Sen följde Jossan med upp en sväng innan hon åkte hem. Då tvättade och städade jag. Sen kom Lisa hem till mig. Vi grilla och fixade oss. Efter det blev det förfest hos Ida-Marie och sen Frimis. Jag tyckte att Jossan skulle sova hos mig och snäll som hon är gjorde hon det :)

I söndags var jag själv efter att Jossan åkt hem. Det var lite jobbigt. Fördrev dagen framför TV:n. I måndags däremot satte jag och Sandra oss på Lindbergsbuss till Stockholm. Vi mötte upp mamma, Lindha, Nicolina och Fanny. Gick på Gröna Lund hela dagen. Den nya karusellen Insane är verkligen helt insane! Sjukt rolig. Kom inte hem till Sundbyberg förrän kl.22 så då var det bara McDonalds öppet. Såg på film och däckade sen.

Igår åkte jag och Sandra med 07.54 tåget hem. 2 byten och 3 h innan vi kom hem. Gick rätt bra ändå. Somnade på soffan hemma en stund innan det var dags att gå till jobbet. Idag har jag också jobbat. Har tränat kapilärprovtagning på Sanna. Min teknik är sämst, så jag fick träna på henne :) Lärde mig massa nya saker både igår och idag. Var rätt stressigt, så min hjärna har varit fullmatade konstant sen kl.14 igår.

Idag har jag sovit en stund på soffan igen och tittat på TV. Jävla soffpotatis. Skulle behöva komma ut eller lyssna på musik. Fast jag kan inte. Känns helt sjukt. Jag brukar jämt ha på musik, men jag kan inte lyssna på den. Lyssnade på Sandras mp3 till Stockholm. Det går bra, att lyssna på andras musik, men inte min egen. Hmm.

Iallafall.
Vet att jag inte har uppdaterat så nu blev det ett långt inlägg om vad jag gjort i veckan.
XOXO

Ge mig MCR´s nya album nu!

Sorry about my recent lack-of-blogging. We have been trapped inside of an honest to goodness rock and roll vortex. These past few weeks, we have been hammering away at our fourth album in a "secret" "underground" "subterranean" studio. Part of me wants to spill all the details, song titles, subliminal messages, blazing solos etc etc but that would be no fun at all. Where's your sense of adventure? I think that if you wait just a little bit longer that you'll thank me for it in the end. Just a little bit longer..
- Mikey Jul 09


Jag tycker verkligen att det är dags att de gör färdigt det där albumet och ger ut det så att jag och alla andra fans kan få det. Jag har väntat på detta album sen iallafall 2007. 2006 släpptes ju The Black Parade (välrdens bästa album). Tror inte att det nya kommer att vara bättre, men tänk... det kanske är lika bra?

Hoppas hoppas hoppas!!

Vänder inte vädret snart får vi åka båt till jobben

Jag förstår inte varför det måste regna så mycket. Något är väldigt fel på vårat klimat. Men det visste vi väl redan?! Tycker att det är sjukt att man kan gå från 30 till 12 grader på en natt liksom.

Iallafall.

I helgen har jag jobbat. Dvs. lördagkväll och idag. Det har varit rätt lungt. Nu nör jag gick hem hade jag bara ett barn kvar. Rätt skönt. Helgen har gått relativt fort också. Ska jobba imorgon och tisdag också, sen är jag ledig på onsdag.

Hmm. Vad ska jag skriva mer?
Har skickat in ansökan om medlemskap till AEA och Vårdförbundet (ändringasanmälan bara, men iaf). Kände att det var dags att gå med i en a-kassa. Bättre sent än aldrig, eller hur?

För tråkigt inlägg, men så är det.
XOXO

Jobba dygnet runt?

Ibland funderar jag på om jag jobbar dygnet runt. För jag drömmer nästan alltid om jobbet. Är lite jobbigt ibland. Oftast är det saker som jag tror att jag har glömt eller andra saker som man ska övervaka och hålla koll på. Är helt slut när jag vaknar. Nu i eftermiddags efter jobbet somnade jag till på soffan en stund och då drömde jag var på jobbet och skulle hjälpa en familj som inte fått hjälp. Inget speciellt med andra ord. Men det är lite svårt att hålla koll på vad som händer och inte.

Förra helgen var jag typ sjuk och nu känner jag att halsonten och huvudvärken är påväg tillbaka. Är förmodligen regnet fel. Hatart! Imorgon är jag iallafall ledig och om det regnar tänker jag inte lämna lägenheten på hela dagen. Ska egentligen grilla imorgon kväll i Örnsköldsparken, men om det regnar vet jag inte vad vi gör.

Känns iallafall som om man har mera koll på jobbet nu iallafall. Var varit rätt mkt i 3 dagar. Var lite nervös igår kväll, men sen kom Eva vid halv 17 så då hjälpt hon mig. Hände rätt mkt på jobbet igår kväll. Idag på dagen var det lugnare. Fast det är iofs aldrig kul när man typ nästan får en utskällning av läkarna. Men man får ta en del saker vissa säger med en nypa salt.

TV och en kopp te ikväll då.
XOXO

Män som hatar kvinnor

Jag var på bio igår med mamma, Sandra, Lena (moster) och morfar och såg Stieg Larssons Män som hatar kvinnor. Jag lånade boken av Sanna förra veckan. Hade kanske önskat att jag läst boken lite längre innan jag såg filmen. Blev så tätt inpå att jag funderade på varför de hade ändrat vissa saker och så. Varför döda Anita t ex? Eller jo det kan jag förstå, men iallafall.

Boken var iallafall bra. Lite seg att komma in i och när de löst Harriet-fallet blev det lite segt igen tyckte jag. Filmen var väl bra. Jo men den var bra :) Inte så bra att jag kommer köpa den men ändå :) Man fick se lite hintar om nästa film Flickan son lekte med elden. Tänkte låna den av Sanna (om hon kommer ihåg att ta med den ;P hehe).


Jag har bara regn hos mig

Imorse frös jag faktiskt när jag vaknade. Det har ju varit så pass varmt hela veckan att jag tagit ur täcket och bara sovit med lakan, men imorse vare kallt. Skönt att inte vakna svettig iallafall. Hoppas bara att det inte regnar när jag ska cykla till jobbet vid kl.14.

Igår var jag  bara hemma och slappade. Läste ut Stieg Larssons Män som hatar kvinnor och kurerade mig kan man säga. Har kännt mig dålig sen i fredags men nu känner jag mig lite bättre :) 

I lördags var jag som jag redan nämnt på stan och åt lunch med Ulrika, Vilgot och Lena. Vi åt på Rosalies. Chicken Alfredo :) Så himla gott! Sen gick vi en svänga på stan. Jag köpte 2 CD-skivor och Ebba Grön boxen, men även en grillhink :) Ulrika köpte också några skivor och Lena köpte en klocka, ett piano till Vilgot och även hon en hinkgrill, hehe. Efter rundan på stan gick vi hem till mormor och morfar för att sitta ute och fika. Men då började det ju åska så hemskt så vi gick in och fikade istället. 

Ulrika, Vilgot och Lena kilade iväg (Ullis till sin farmor och Lena hem) medan jag stannade kvar hos mormor och morfar. Var bara några timmar kvar tills jag skulle komma tillbaka och äta grillat. Det var super gott :) Mamma, Eila och Lena var också med och åt.

   
   


Inte så roligt inlägg idag kanske, men nu ska jag kila ner till tvättstugan.
XOXO

Eila Beila


Världens bästa vovsing fyller 11 år idag.
<3


  

Lördag och jag är ledig

Idag hade jag kunnat sova hur länge jag velat men pga att jag är sjuk vaknade jag vid 9. Tidigt tycker jag eftersom jag har massa timmar jag borde sova ikapp. Har iallafall pepprat mig själv med allergitabletter, astmaspray, alvedon och nässpray. Jag har även duschat så jag känner mig relativt pigg nu. Bra det eftersom jag ska upp till stan om 1 h för att äta lunch med Ulrika (kusin) och ev. Lena (moster).

I tisdags fick jag min legitimation så nu har jag gått själv på riktigt på jobbet. Gick bra både onsdag och torsdag men igår var det lite småjobbigt eftersom all personal var på begravning så det var bara jag, Sanna, Karin som går brevid en van ssk som var tvungen att gå till infektion och en usk som var tvungen att gå runt med en liten bebis. Så det blev rätt rörigt ett tag. Nu efteråt kan man känna att man kunnat klara av allting mycket bättre än vi (iaf jag gjorde), men allting var nytt och det fanns typ ingen att fråga. Vi skulle t ex ge ett barn trombocyter, hämta en annat från postop som fått en s.c. venport som man skulle vara extra försiktig med och med ofullstälndiga ordinationer. Fick inte tag i läkaren heller m.m. Så det var stressigt. Både jag och Sanna var helt slut när vi slutade.

Däckade på soffan när jag kom hem. Men jag tog mig i kragen och cyklade till Markbacken i regnet. Grillade med Rebecka, Julia, Kiina och Magnus. Började regna igen, men vi klarade oss rätt bra under några träd och sen blev det uppehåll och då spelade vi kubb. Jag och Rebecka vann båda gångerna, sista gången var Magnus med i vårt lag och det var väl han som gjorde allt jobb, men jag slog iaf ner den sista och kungen :)

Jag grillade även i torsdags, fast hemma hos mamma :) Och i tisdags var jag till Marieberg med mamma och Sandra. Köpte jättefint tyg på Calletex som mamma ska göra en klänning av :)

Annars har jag väl inge och säga nu. Ska föna håret så jag inte blir sen till lunchen.
XOXO

Peace and Love

För exakt en vecka sen var jag och Louise i Borlänge på Peace & Love. Det var helt underbart. Kanske är lite sent att skriva om det nu (men jag har varit upptagen med sol och jobb). Ni kanske redan har kollat på min bilddagbok eller min youtube-kanal. Men nu tänkte jag iallafall försöka sammanfatta lite med både bilder och filmer.

Som vanligt när jag och Louise (jag och Jossan annars också för den delen) ska åka någonstans kommer vi alltid iväg senare än planerat. Blev rätt mkt senare än planerat i torsdags, men vi kom iallafall fram hela (om man bortser från repan på bilen när Lollo körde in i väggen) och rena (om man bortser från svetten som flödade hejvilt).


   

Vi var hungriga när vi kom fram och eftersom Mc Donalds låg precis brevid vår parkering passade vi på att äta där. Lånade även toaletten eftersom ingen av oss såg fram emot bajamajorna.


    

Sen visste vi självklart inte var festivalen var någonstans. Vi frågade några som sa in mot stan och sen gick vi åt fel håll. Men egentligen hann vi bara 1 meter åt fel håll för sen frågade ett gäng några andra om vägen och de hittade så vi följde efter. De var vuxna som skulle jobba där och jag kände mig som en liten ankunge när vi trippade efter.

Vi lyssnade först en liten stund på Carl Barat. Aldrig hört förut men det lät bra. Sen försökte vi bekanta oss lite med området så vi skulle hitta till de bästa scenerna när det var dags. Vi lyssande även en sväng på Simon Norrsveden, men det lät inte alls bra. Ingen av oss tyckte det men vi träffade några fans utanför som var galna att de höll på att missa spelningen, haha.Isället satte vi oss i solen och åt lite Ben&Jerrys (godaste glassen som finns). Dröjde inte så länge innan det var dags att köa sin in till Thomas Di Leva spelningen. Folk trängde sig ganska så bra om man säger så. Och det var inte ungdomarna som var värst utan 40 åriga småfulla damer som varken visste den ena eller det andra.


     

När man kom in på Cozmoz slogs man av rökelsedofter och sen gick det bara utför. Haha, ne men seriöst så var den en bra spelning. Jag och Lollo hade väldigt roligt och det verkade Di Leva också ha. Aldrig sett en artist som skrattat så mycket på scenen nån gång. Ibland blev det dock lite sekt känsla, men det var bara kul på någe sätt.


Thomas Di Leva har en liten frågestund. Sjukt roligt! 
Sen spelar han "Miraklet". Han sjunger även lite fel ;)- Hör ni mig? Ser min mig? Jag pratar inte med er... F.. R.. A..!
Thomas Di Leva uttrycker sin åsikt om FRA och spelar sedan "Vad är frihet" :D

Några andra citat: Det mesta kan man köpa, men ingen kan köpa livet!
Frukta inte... Ät frukt! Och sen kastade han ut massa frukt till publiken :) Enligt Di Leva ska alla gå runt en timme eller två om dagen och bara äta frukt. Det skulle han se till när han blev president. Go Di Leva!

Jag och Louise stannade inte på hela spelningen utan vi ville även se Backyard Babies. Dessvärre missade vi typ allt. Hörde kanske bara 3-4 låtar. De spelade iallafall utomhus och då satt vi på gräsmattan, lyssnade och tittade på storbildskärmarna och bara njöt. Det går inte att få mer festivalkänsla än så och jag älskart!


   Sen blev det att gå iväg och lyssna på Lars Winnerbäck men på vägen dit blev jag en The Ark skiva (typ den första som vi hade allsång med i bilen på väg till stugan sen) rikare och Louise blev en Oasis DVD rikare :) Min plånbok blev desto fattigare. Det var iallafall sjuuukt mycket folk på Winnerbäck. Var faktiskt jobbigt att stå och titta. Han är väl inte så underhållande att titta på heller. Utan det bästa vore om det hade funnits någonstans att sitta, vilket det inte gjorde. Men bra sjunger han. Han måste ha en av världens bästa sångröster. "Kom änglar" var den enda låt jag kunde sjunga med rikigt, hehe.


Därefter såg vi The Soundtrack of Our Lives. Var typ inge folk när vi kom så vi fick relativt bra platser. Kom några långa jävlar och ställde sig precis framför oss. Men det verkade gilla dem mer än oss så det är ju okej då tycker jag :) The Soundtrack of Our Lives (tänkter alltid på Days of our Lives när jag hör namnet) var iallafall väldigt bra. Killen vid synthen (?) var väldigt snygg dessutom ;) Kan inte säga detsamma om majoriteten av bandet annars.


   

 


Lyssnade nu inte heller på hela spelningen för vi var tvugna att gå och fixa bra platser till det bästa - Thåström. Var ju trots allt pga av honom som jag ville till Peace & Love från första början. Allt annat var ju bara en bonus :) Sist när jag såg Thåström var jag med Simon på Conventum och då pallade vi inte att stå hela konserten. Har för mig att han spelade med lugna låtar men nu spelade han några av mina bästa låtar så jag är supernöjd. Var en jättebra spelning. Vi såg bra. Vi hörde bra och jag kände mig fruktansvärt lycklig!


 

 


Älska!


Efter Thåström var det bara Mötley Crue som spelade. Trodde att de skulle låta bättre än de gjorde. Jag och Lolla skrattade mest. That´s right bitchers! .. Öh..

Vi åkte hem till Louises familjs sommarstuga som var 45 min in i skogen från Borlänge. Var ljust som fan när vi åkte dit. var bara synd att vi skulel upp tidigt för att hinna hem till jobbet i fredags.

TACK Louise för en underbar dag ;)
Och TACK mamma för biljtterna!