Älskade väder

Idag är det, precis som igår, värsta fint ute. Jag har smörjt in mig och satt på mig shorts och bikini. Väntar på att äggen ska bli klara och sen ska jag ut och ha det skönt. Blir inte så länge dock för kl.15 ska jag vara hemma hos Sanna. Vi ska grilla lite innan festen ikväll :)

Igår njöt jag av det fina vädret på stan med Ulrika och Vilgot (en liten stund med Sandra också). Vi åt lunch på La Baugette, sen blev det lite shopping och sen glass på Våghustorget. Mysigt :) Vilgot var jätteduktigt och skrek nästan ingenting :)

   

Vi gick rätt länge på stan för sen hann jag bara hem innan det var dags att åka igen. Skulle hem till Lena för att äta lite mat med henne, Ulrika, Sandra, mormor och morfar. Men innan maten satt vi och lekte med Vilgot så klart. De åker ju hem idag så man ville passa på in i det sista. Går ju inte att få nog av honom :)


Efter maten stannade jag och Sandra och såg på Harry Potter: Den flammande bägaren. Lena somnade i slutet och var smått irriterad under hela filmen på omgivningen, men det är bara att ta med en nypa salt. 

Känner att jag har varit hemma hos Lena mkt denna vecka, så nu kommer det nog dröja ett bra tag innan jag går dit igen. Vill inte bli osams med henne, vilket lätt är hänt när vi träffas för mycket. Jag kom lite tidigare än alla andra igår också, för Ulrika ville det. Hon tycker att det är lättare att vara där om t ex jag också är det. Jag var ju där i förrgår också och då åt vi mat från Efesos och tittade på film - The Notebook. Ulrika hade inte sett den men Lena hade det fast hon ville se den igen. Älskar filmen så för mig gjorde det ju inge att jag nyss hade sett den. 


Nu skriker solen på mig ;)
XOXO 

Yeah!09

Såg en poster igår om Yeah!09 som ju är en gratisfestival i Stadsparken som är i helgen. Jag kände bara igen ett enda band på postern, men det var också det bandet som drog dit min uppmärksamhet - Blindside :)
När jag, Jossan och Micke var på Pier pressure 2007 så skulle de spela så då lyssnade jag lite innan på dem och tyckte att de var bra. Men sen var vi lite sena till festivalen så vi missade dem såklart. Men nu kan jag iallafall se dem :) Vem vill följa med? Det är ju inge kul att gå själv ;) Det ska vara fint väder i helgen så jag tänkte kanske åka dit både lördag och söndag för att kika vad de andra banden är för någe. Festivalen börjar kl.12 och håller på till 23 på lördag och söndag. Blindside spelar kl.22 på söndag. Vilket är jättebra eftersom jag ska på Jocke och Mairas 50 (25+25) års fest på lördag.


1740 ord

Tänk att jag fick ihop 1740 ord om förstoppning. Det trodde jag aldrig. Men nu är arbetet iallafall färdigt och inskickat. Nu ska jag bara läsa Mats och sen kan jag lägga undan böckerna :D

Igår var det VFU. Misslyckades totalt när jag skulle sätta en infart på en patient. Jag tyckte att det var lite jobbigt men sen misslyckades även min handledare 2 ggr innan hon satte den, så då kändes det lite bättre.
Igår eftermiddag var jag på en föresläning om bröstcancer och cervixcancer som de hade på kliniken. Visste typ det mesta om bröstcancer men inte så mkt om cervix. Vilken jälva cancer. Hoppas verkligen att jag slipper få någon om dem.

Efter praktiken åkte jag hem och duschade sen åkte jag hem till Ulrikas pappa för att möta upp henne och Vilgot. Stannade även och hjälpte Oscar med matten. Var ett tal som jag blir galen på. Man gjorde ett stickprov och upptäckte att 2 % av alla CD-skivor felade. Om man köper 25 skivor. Hur stor är risken att minst 1 felar? Någon som vill berätta svaret för mig? Och hur man räknar ut det. Det stod typ så som jag har skrivit i talet. Man vet inget mera. Jag tror stenhårt på att det står fel i facit.

Efter att ha gjort alla uppgifter gick vi hem till Lena (Ulrika och Vilgot bor ju där nu i några dagar till). Jag lekte lite med Volgot och satte på honom pyjamas medan Ulrika gjorde välling. Sen efter att vi lagt Vilgot för natten lagade vi mat och kollade på Welcome to the perfect dollhouse med Lena. En vädligt annorlunda film, men den var lite smårolig faktiskt :)

Dags att sluta och skriva för nu måste jag kila iväg till VFU:n.
XOXO

Arbete om förstoppning

Visst låter det kul? Haha det är det inte heller. Men det är väll ett måste. Jag kände att jag inte ville ha något som alla skulle skriva om (fast vad vet jag?) och så hade vi fått en rätt bra artikel The lived experience of constipation i cancer patients in palliative hospital-based home care som jag ville använda. Det jag skriver på är alltså min examinationsuppgift.

Egentligen började jag med uppgiften redan första praktikveckan, men sen har jag lagt den åt sidan. Så typiskt mig. Min plan är att jag ska skriva så mkt som jag orkar ikväll. Är ju ändå rätt pigg nu efter praktiken. Huvudvärk har jag iofs, men det har jag haft i kanske 2 veckor? Wierd.

Nej, dags att sätta lite fart.
XOXO

Söndag

Det har vairt sol idag :D Dock med massa moln och kall vind men tillräckligt för att jag skulle sätta mig på cykeln till mormor och morfar för att sola bort den vita randen jag har vid bysten. Är inte så jävla hett att ha en vit triangel mellan bröstet på examen. Jag hade ju lika gärna kunnat sätta mig nera på väran sketna gräsmatta men jag visste att Ulrika och Vilgot var hos mormor och morfar och dem vill jag ju träffa så mkt som möjligt :)



Jag hade inte bestämt mig hur fint vädret var imorse så jag påbörjade faktiskt min skrivningsuppgift. Gjorde det aldrig igår. Så nu har jag skrivit nästan 800 ord. Typ hälften kvar bara :) Tycker att det är lite svårt att skriva. Tycker att det blir hoppigt och hackligt, men det får väl bli som det blir.

Tänkte faktiskt att jag ska fortsätta att skriva nu.
XOXO


Grey´s anatomy


Jag insåg förut idag att jag skulle missa nästa veckas Grey´s anatomy. Sen insåg jag även att jag inte skulle orka vänta tills nästa söndag för att se det. Så jag tittade på det nu istället. Sen insåg jag dessutom att det bara var ett (iofs ett dubbelavsnitt) kvar på säsongen så jag tittade på det med.

Nu har jag precis torkat tårarna och återhämtat mig. Gud vilken säsongsavslutning! Vilken jävla chock jag fick. Känner mig fortfarande helt ledsen. Jag gillar det inte! Det värsta är att man inte får veta någe om fortsättningen förrän i september. Suck.

   
Gamla bilder jag vet.
Klicka här för att se säsongsavslutningen.

Hello little child, I believe you broke my legs...

HAHA jag och Lisa dog nästan av skratt (kanske överdriver något) när den repliken kom igår på The Skeleton key. Läs i Lisas blogg för att se sammanhanget :) Jag och Lisa hade nämligen lite filmmys igår med både godis och Ben&Jerry´s Half baked. För god! Men innan vi kom in i värmen var vi iväg för att handla och hämta Lisas cykel. Och självklart öppnade sig himlen och vi blev blöta som aldrig förr.
Jag tyckte faktiskt att filmen (The Skeleton key) var bra. Vi trodde att den skulle vara värsta skräckisen men den var inte alls så farlig. Fick låna den av Ulrika och hon tycker att jag inte är så lättskrämd så nu ska jag få låna en riktig rysare som hon vägrar titta på igen, haha. Kommer säkert dö av hjärtinfarkt, för jag kan bli jävligt rädd. Men jag gillar skräckfilmer så :)

Jag har långledigt nu. Så skönt :) Tordsag t.o.m. söndag. Så i torsdags umgicks jag med mamma. Vi ar iväg till Blomsterlandet och sen följde jag med henne hem. Vi grillade på kvällen och tittade på Pan´s labyrint. med Sandra och Filip. Det var också en film jag fått låna av Ulrika. Trodde också att det var en skräckis, men det var mer sagoäventyr eller vad man ska kalla det. Lite wierd. Är en klassiker men kanske inte jag skulle vilja se en andra gång.

Igår på dan var jag med Sandra och Filiip till Marieberg. Först var vi på Lager 157. Köpte ett par Jessica Simpsons skor. Har aldrig varit där förut. Trodde faktiskt att det skulle vara mera lager känsla, men det var ju jättefint. Fina saker hade de med :)


Skorna tänkte jag ha på examen :) Är bara 2 veckor kvar nu!!
På Marieberg köpte jag ett par lila mjukisbyxor från Vero Moda som var supersköna! Kostade bara 129 kr dessutom :)

Idag har jag varit hos mormor och morfar några timmar. Ulrika, Vilgot och moster Lena kom dit också. Var egentligen Ulrika och Vilgot som jag skulle träffa. Var förbi mormor och morfar i torsdags med.
Jag är rätt stel i armarna. Vilgot är inte dirket lätt längre så det känns i armarna och rygen (iofs har jag dålig rygg) när man har gått runt med honom ett tag. Ulrika tycker att det är rätt skönt när jag tar honom. Och jag skulle ju aldirg säga nej till att ha honom hos mig, så det passar mig bara bra :)

          

Eila var också hos mormor och morfar. Så jag hjälte till att ta ut henne en sväng innan jag cyklade hem.
När jag kom hem så gjorde jag iordning lite på balkongen. Satte blommorna som jag köpte i torsdags. Har itne städat så bra efter mig, men det tänkte jag göra imorgon. Ska försöka plugga lite ikväll med.

  
XOXO

09-11-20


Gud vad jag längtar tills New moon kommer på bio. Känner att jag behöver en ny fräsh dos av Edward Cullen, haha. Lisa har redan sagt att hon ska följa med mig och se den :) Sanna också kanske? Nån mer som är sugen? Det är dags att börja planera för de har ungefär 4 dagar kvar på inspelningen (om jag har förstått det rätt). Och sen är det bara att kolla på nedräknaren hur långt tidet det är kvar (ungefär 183 dagar, dvs. ingenting, haha). På MTV Movie Awards kommer Robert Pattinson, Kristen Stewart och Taylor Lautner att presentera 1 min lång sneak peak :D MVT Movie Awards är sön 31 maj. Så det är snart :)


Robert har även nyss bekräftat att han kommer spela Edward Cullen i Breaking Dawn. Fatta Breaking Dawn kommer verkligen bli filmatiserad. Lycka! Vill helst att de ska börja filma på den nu, haha. Men de måste ju göra Eclipse också. Men jag tycker att de kan hoppa över den för Breaking Dawn är mycket mycket bättre, hehe.

Lisa + körkort = sant



Världens bästa Lisa har tagit körkort idag ;D

GRATTIS!

Awesome!

Herregud vilken bra säsongsavslutning det var på Gossip girl. Det hade 8som man hade väntat) allt. Chockerande skvaller, "jag-kommer-gråta när-som-helst", glädje, överraskningar och "jag-längtar-redan-till-nästa-säsong"! Gossip girl är klart världens bästa serie. Trodde nästan att det bara skulle vara 2 säsonger, men det blir iaf en tredje och då är de på collage. Säkert massa nya ansikten. Spännande :) Serien grundar sig ju på böckerna men jag har inte läst dem. Kanske får bli sommaren projekt.


Klicka HÄR för att se säsongsavslutningen.
 Klicka sen på "I am human now let me watch this video"

Det har även varit säsongsavslutning för One tree hill. Tycker att det var ett jättebra avsnitt. En parfekt avslutning. Behövs ingen 7:e säsong. Men det kanske vore kul med en, fast samtidigt ska ju varken Lucas eller Peyton vara kvar. Så varför ska de andra? Skönt att det är en hel sommar till nästa säsong iaf. Känner att jag behöver det eftersom jag tröttnat ganska hårt på OTH just nu. Samma visa varje gång och nu är det så jobbigt lyckligt hela tiden, förtom Brooke som inete kan bestämma sig om hon vill ha Julian eller inte. Peyton och Lucas - Happy. Haley och Nathan - Happy. Mia och Chase - Happy. Mounth och Milly - Happy. T.o.m. Skills är happy med sin nya tjej. Men nu är även Brooke happy. Den enda som inte är happy är Dan, men vem bryr sig?

XOXO

Besök på vårdcentralen

Jag var på vårdcentralen idag. Min läkare är rätt trevlig och tog mig på allvar till skillnad från dsk jag pratade med när jag bokade tid. Jag har väl inte den bästa lungfunktionen så jag fick inh. Bricanyl och även lite starkare allegritabletter. Vilket jag ville ha så det var ju bra :) Fick även lämna blodprov så de kan testa vad jag är allergisk emot. Sen ska jag även få komma till Fysiologen för att utreda mera och se om jag kanske behöver typ Ventoline.

Känns bra att äntligen ha kommit igång med det här. Kan ju vara bra att veta vad man är allergisk emot och bra att ha mediciner ifall jag får en reaktion (som jag får då och då).

Ikväll ska jag tvätta och sen också kolla på de nya Heroesavsnitten :)
XOXO

Eurovison Song Contest 2009

Eftersom det var final igår och jag tittade på nästan hela finalen (hade VFU så efter Sveriges bidrag hade vi rapport och sen åkte jag hem) så måste jag ju kommentera lite och lägga upp vinnarlåten. För de som har levt under en sten det senaste dygnet så vann Norges Alexander Rybak med 387 poäng (nästan dubbelt så mkt som Island som blev tvåa). Tror att de fick 16 st 12:or och poäng från alla länder. Kul att det gick bra för några nordiska länder. Danmark har jag ingen koll på men Sverige kom på 21:a plats och Finland sist.

Jag hade inte hört några låtar innan eller följt snacket kring dem och så missde jag ju ungefär 10 låtar så jag vet inte vem jag tycker skulle vinna. Tycker iaf att Norge var väldigt bra. Har gått runt och haft låten i skallen hela dagen (kan iofs bero på att de spelade den kanske 4 ggr på en kvart imorse på Nyhetsmorgon, och eftersom jag hade den på skallen och en patient inte kom ihåg hur den gick fick jag sjunga lite för na, haha).

Jag trodde dock inte att det skulle gå så bra för dem. Trodde att "Europa" skulle tycka att den var wierd eller någe. Men vi var kanske redo för en lite annorlunda låt :) Kom inte alls ihåg förra året vinnarlåt. Var knappt att jag kände ingen den igår, men jag tror att denna låt (Fairytale) kommer fastna hos många :)


A Walk to Remember

Efter att ha kollat på The Notebook hos Julia blev jag väldigt sugen på att se A Walk to Remember också. Den är också en film som man måste se. Just nu har jag rätt många favoritfilmer eller bästa filmer. Och A Walk to Remember är lätt en av dem. Satt och tittade på den igår kväll när jag kom hem från VFU:n. Jag förstår inte hur jag fungerar för när jag är på praktiken är jag trött och somnar nästan när jag går till omklädningsrummet men sen när jag kommit hem är jag helt plötsligt jättepigg. Jobbigt.

Det jag egentligen skulle säga var att jag satt och grät igår när jag tittade på filmen. Jag hade inte tänkt att gråta utan bara mysa med filmen, men det sket sig.


Scones och The Notebook

Egentligen tänkte jag inte åka till Julia, men sen tänkte jag: Varför inte? Så Jag tog cykeln och åkte dit iallafall :) Jag hade glömt bort att det var Vårruset så jag blev lite fundersam varför det stod massa band och spelade på varje torg (Järntorget, Stortorget och Våghustorget). Var lite mysigt att cykla över stan när det händer saker. Fint väder var det ju också :)

Julias kompis Linn var och hälsade på :) Vi bakade scones (jag kanske bakade iofs inte, säger man ens baka?), gjorde te och tittade på The Notebook. Det var mysigt :)

The Notebook är för övrigt en av de bästa filmer som finns. Linn började gråta och både jag och Julia har gråtit till den förut. Har man inte sett den så tycker jag verkligen att det ska ändras på ;)

XOXO

Tentamen och VFU

Fick sms av Kiina idag att resultaten från tentan hade kommit på Studentforum. Jag var väldigt nervös när jag skulle in och titta. Kände mig nästan kallsvettig. Det första jag såg var att jag fått mer poäng än sist iaf. Vilket gjorde att jag kunde börja andas normalt, men jag visst inte hur mkt man skulle ha om man klarat alla delar så jag var fortfarande nervös. Men det hade jag inte behövt vara för jag fick G på psykiatri och geriatrik delarna och VG (!) på kvinnohälsaoch barnhälsa :D Nu är jag lycklig. Jag kommer alltså verkligen att få min legitimation och slippa lämna tillbaka broschen på examensdagen. Iofs har jag ju en till kurs som ska betygsättas, men jag är inte orolig att jag ska få U :)

Jag sitter fortfarande i pyjamas. Gick upp för kanske drygt en timme sen. Gjorde ju natt på VFU. Hade egentligen inte tänkt sova så länge eftersom jag inte ska göra natt ikväll. Så jag ska lägga mig som vanligt ikväll. Men jag tror inte att jag kommer ha några problem att somna. Är väldigt trött fortfarande. Är så där trött att jag känner att jag skulle vara extremt osocial om jag träffade folk. Julia och Linn (som är och hälsar på) skulle bjuda på scones ikväll, men jag vet inte om det är någon idé att åka dit med tanke på min social förmåga idag. Men jag kanske rycker upp mig :)

På VFU:n var det väldigt lungt inatt. Jag fick ansvara för en patient och det var hon som det var lite att göra med. Bl a koppla bort blod, dropp, antibiotika iv och lite blodtryckskontroller och så. Men mellan "allt" som skulle göras sov hon. Vilket är ju jättebra för patienten.
För att fördriva tiden satte jag mig och pluggade. Vi har ju en examinationsuppgift så jag började på den. Natten gick ändå grymt långsamt och vid kl.1 kunde jag knappt hålla ögonen öppna. Men då skulle min patient ha ab kl.2 så då vaknade jag till lite.
Vid kl.3 började vi spela lite kortspel - Skip-Bo. Aldrig spelat det förut, men det var kul. Jag vann t.o.m. En gång fick jag iofs hjälp, men det vara andra omgången vi spela och jag visste fortfarande inte hur man skulle tänka (dessutom kanske inte hjärnan är på sin topp vid 3-4). Tredje gången vann jag iaf helt på egen hand :D Det var väldigt roligt och jag funderar nästan på att köpa ett och ha själv. Det tråkiga är ju att jag inte har någon att spela med. Men men.

Oj va mycket jag har skrivit nu.
Dags att sluta.
XOXO


Rob 23 år!



Idag (13 maj) fyller Robert Pattinson 23 år. Så ett stort grattis till honom.


The Reader & praktik

Kom iväg senare än jag planerat på mitt motionspass (kan jag kalla det för det? var iaf svettig när jag kom hem). Och så var jag ute lite längre än jag planerat också så det blev lite stressigt när jag skulle duscha, äta och fixa mig samtidigt. Jag och Lisa skulle på bio och min dåliga planering gjorde mig så klart sen. Men vi hann iaf innan filmen började. Fick inga jättebra platser men det gjorde inget. Vi såg The Reader. Jag tyckte väl inte att den var så jättebra. Okej dock. Satt och funderade på vad det var för fel på kvinnan. Lisa tyckte iaf att den var bra och så satt det några bakom henne som började gråta i slutet. Haha. Jag hade tänkte (som vanligt) att lägga upp trailern, men den är väääldigt avslöjande. Som en annan film vi såg trailern på under reklamen igår. Nån med Julia Roberts (usch!). Trailerna var så lång att man inte behöver se filmen...

Efter bion åkte jag till praktiken. Gjorde ju nattpass. Jag har inte fått någe grepp om de jag jobbade med. Ena stunden är de supertrevliga och nästa stund känns det som om de är ironiska. Om nån förstår? Gick iaf bra. Var grymt trött mellan 2 och 3. Satte mig vid datorn kl.3 och då piggnade jag till lite. Vi fick in en patient akut så det fanns lite att syssla med i början. Sen vid kl.5-6 var det lite provtagning, antibiotika och lite andra mediciner.

Var så klart superpigg när jag skulle hem. Var så fint väder dessutom. Lyckades iaf somna efter ungeför 1 h. Sen harj ag väl inte sovit sp bra. Vaknat av posten, vädret och lite andra saker.
Jag tänkte ta med mig en kurslitteratur inatt så jag kan börja lite på uppgiften som vi har (ifall det är lungt så klart). Man vill ju att det ska vara lungt på natten för patienternas skull. Är ju könt om man kan sova liksom. Men samtidigt är det ju tråkigt för mig.

Iaf. Vi får se vad som händer inatt.
Sverige gick ju förresten vidare igår :D
XOXO

Varför kan man inte sova när man behöver?

Igår var det introduktion till VFU:n. Känns skönt med lite struktur. Uppfattade dock att den studentansvariga på min avdelning inte tittade så mycket på mig när hon lite snabbt visade oss avdelningen. Känns skumt på någe sätt, nästan som om jag inte stod där. Iaf. De två första passen ska jag göra natt. Börjar ikväll. Jag gick inte och la mig som jag brukade igår (eller det kanske jag gjorde iaf, blir allitd senare än jag planerar) eftersom jag tänkte att jag skulle ta en lång sovmorgon idag. För jag har ingen lust att sova middag, haha. Min plan gick i stöpet när jag vaknade innan kl.9 imorse. Låg ändå kvar i sängen och läste till kl.12 ungefär. Just nu känner jag mig fortfarande utvilad, men om det inte finns någe att göra på VFU:n så kommer det att bli en lång natt. Jag är trots allt kväll/natt-människa så det ska väl gå bra iaf.

Efter introduktionen igår åkte jag hem till mormor och morfar för att hjälpa mormor med hennes mail. Visade sig efter jag ringde kundservice att de hande avslutat hennes mail när hon böt abonnemang. Inte konsitgt att hon inte har kommit in. Hjälpte henne iaf att fixa en ny. Fick bli en hotmail så jag vet hur det ser ut om hon ringer och undrar någe. Hehe.

När jag cyklade hem så började det regna vilket gjorde mig irriterad. Jag hade planerat med Julia att börja powerwalka såsom igår. Hade så klart ingen lust att göra det i regnet men som tur var, var det bara kortvarigt. Så jag och Julia var ute och gick. Vi gick längs ån till vi kom till Risbergska nästan. Blev totalt kanske 40 min (skulle egentligen gå 50, men men). Jag hade ont i benen som sist jag var ute. Vet inte varför jag får så ont. Smärtan gör det ju mer ansträngade och sen helt plötsligt släpper den. När jag skulle cykla hem var jag så pigg i benen att jag nästan (bara nästan) hade lust att lämna cykeln på stan.

Vi följer iaf ett program Julia hittade på Aftonbladet och idag är det 30 min. Vilka jag ska gå ut och avklara nu.
XOXO

PS: Tack Julia för tipset om hemsidan. HIttade inget One tree hill som fungerade men jag hittade iaf Gossip girl (och det är ju viktigtast!) :D

Quiz

Han som pratar på Kanal5 mellan programmen tipsade om One tree hill quiz. Jag älskar både quiz och One tree hill så jag gick så klart in och tittade. Finns tre olika svårighetsgrader lätt, medel och svår. De var rätt roliga att göra faktiskt. Frågorna kändes relevanta till svårighetsgraden. Jag fick alla rätt på lätt och medel. På svår fick jag ett fel. Nörd jag vet!


Jag stötte även på:
Gossip girl fashion quiz. På den fick jag 14 av 15 rätt.
Gossip girl. Fick 11 av 15 rätt. Kunde nästan ingenting om själva skådespelarna. Frågorna om själva serien fick jag alla rätt på. Älskar Gossip girl ;)
 Teenseries quiz som jag fick 9 av 11 rätt på, men då hade jag inte sett alla serier. Vad är Skins t ex?

Anna Sui ska skapa en Gossip girl kollektion som kommer att säljas i USA. Och enbart USA. Suck. Jag skulle kanske inte alls passa i några av kläderna, men jag tycker att de flesta outfittsen är riktigt snygga och skulle iaf vilja ha möjlighet att pröva dem. Vet inte varför utbudet ska begränsas till USA. Vi andra länder kanske är för fega i våra klädval? Tråkigt.
Källa

XOXO

Bakis idag? Svar: Nej

Däremot är jag trött, men det är jag ju alltid så egentligen finns det ingen anledning att berätta det.

Det var roligt igår :) Var ju hemma hos Lisa på förfest. Kom inte så mycket folk som vi hade trott, men det var kul iaf. Eftersom Lisa inte har någon kortlek, tärningar eller liknande gjorde jag och Frida vår egna kortlek så vi kunde köra lite ölspel. Var länge sen. Ölspelen flippade som vanligt ur efter ett tag och då gick vi över till charader. Ingenting jag är ett fan av i vanliga fall men igår var jag på G. Gissade rätt på flera stycken vilket resulterade i att jag fick visa flera också. Egentligen var det bara jag, Emma, Annica och Frida (som hade gjort korten) som lekte. Haha.

   

Senare drog vi till Frimis. 100 år sen jag var där på en lördag. Var rätt mkt folk till slut iaf :) Helt sjukt så träffade jag min gamla pojkvän Ludvig. Jag och Emma stod och dansade brevid honom och hans kompisar. Var Emma som kommentera först att hon tyckte att han var lik honom. Men stod lite off och så ville ja inte stirra för mycket. Tyckte iaf att det var väldigt likt men jag visste ju att han inte bor här längre så jag var tveksam. Men Emma gick iaf och frågade och så visade det sig att det var han då. Haha. Lite kul :)

     

Jag och Emma tappade bort de andra och slutade sen kvällen på Grillcorner. Jag var ashungrig men sen tog det tvärstopp så jag tog med min pizzan hem. Åt några bitar till frukost och tänkte äta resten nu snart. Haha. Var till ICA oh köpte Coca cola. Det har jag längtat efter hela dagen så nu ska det drickas!

XOXO

PS: Lägger upp fler bilder på bilddagboken senare ikväll eller imorgon.

Ingen spya ikväll tack!

Kom ut lite senare än jag tänkt mig eftersom jag fastnade på youtube. Såg filmen In the land of women (2007) med Adam Brody (<3), Meg Ryan och Kristen Stewart. Den var bra faktsikt. Älskade Carters (Adam) mormor Phyllis (Olympia Dukakis). Hon var fruktansvärt rolig. En gång fuckade hon till Carter, haha. Fast filmen är ingen komedi direkt, utan mera drama. Rekomenderar.


Turen i skogen var iallafall rätt skön. Hade ont i smalbenen de första 1,5 km och var nära att vända. Tur att jag inte jgorde det för det gick som sagt över. Har ingen kondis så jag pendlade mellan att promenera raskt och jogga. Man måste ju börja nånstans.

Nu har jag precis ätit en skål tomatsoppa. Orkade inte laga nån mat eller köpa någe heller. Ska hem till Lisa nu på fest, så jag hoppas att det inte blir för mycket ikväll och jag spyr. Händer nästan aldrig (sant) men det vore typiskt om det inte händer idag när jag ätit tomatsoppa som jag kan tänka mig är vidrigt att spy. Haha.

Ska kila iväg nu så inte Lisa blir upprörd eller någe ;)
XOXO

Panic Room

Gud va Så ska det låta var tråkigt igår. Gillar inte Martin Eriksson (E-Type) och tjejerna som var med var astråkiga, så jag stängde av ljudet och fixade lite med min "klipp-bok" istället :) Lyssnade en hel del på Kelly Clarkson och sjung med högt som fan också. Stackars grannarna! Mina favoritlåtar är Haunted och Never again.

Var dessutom (som alla fredagar) bara skit på TV så jag valde att titta på Panic Room som gick på SVT. Det är en film från 2002 och mamma har den hemma på VHS, men jag har inte sett den så jag tänkte väl att jag skulle passa på igår då. Handlar om Meg (Jodie Foster) och hennes dotter (Kristen Stewart) som blir inlåsta i sitt eget hem av några inbrottstjuvar (bla. Jared Leto). Var lkite osäker på om jag skulle orka titta på den, men när jag såg att Jared Leto (30 seconds from Mars) var med så var jag nästan tvungen att titta. Han är ju riktigt snygg ;) Har aldrig sett honom i någon film heller. Han hade sånnadär inbakade flätor, haha. Såg rätt kul ut, men ananrs var han som vanligt snygg :)

 
Jag tyckte väl inte att filmen var så jättebra. Hade föreställt mig att den skulle vara jättespännande. Men no no. Såg iallafall klart filmen. Vet inte om jag missförstod med dottern hade tydligen diabetes och så klart gick hennes blodsocker ner drastiskt och för att hon skulle bli bra skulle hon ta en insulinspruta? Känns ju inte osm en bra idé kanske. Men jag kanske missförstod.

Jag sov skitdåligt inatt. Hade massa jobbiga drömmar. Så jag är fortfarande trött. Men tänkte borsta tänderna nu och sen gå ut och röra lite på mig.
XOXO

Sista föreläsningen på obestämd tid

"För jag har bara regn hos mig..!"

Usch jag är redan fruktansvärt trött på regnet. Visst all grönska blir ju så fint utav det, men nu vill jag ha sol igen :) Imorse när jag vaknade trodde jag att min önskan skulle gå i uppfyllelse och till min belåtenhet verkade det inte blåsa så mycket. Vilket resulterade i att jag tog cykeln till universitetet och lämnade dessvärre jackan hemma. Var rätt skönt att cykla till skolan och jag åkte i tid så jag var inte märkvärt sväettig när jag kom fram. Men att cykla hem var inte lika trevligt. Blött och kallt var det. Cyklade det fortaste jag kunde och svor över folket som var i vägen.

Som titeln lyder var det min sista föreläsning på Örebro Universitet. Känns väldigt konsitgt! Har ju 4 veckor kvar till examen men de består av VFU och examinationsseminarium, eventuellt  också (peppar peppar) en omtenta. Men alltså ingen mer föreläsning. Har inga planer på att läsa någe mer på Örebro Universitet utan är väl mer inställd på Göteborg. När det blir har jag ingen aning, kan ju bli allt mellan 2-10 år. Tror inte att jag vill vara mer än 30 när jag läser till barnmorska, men man vet aldrig.
Kiina pratade lite om seperationsångest när jag sa: "Där kommer vi aldrig mera vara", när vi passerade HSP2. Jag kan drabbas av seperationsångest som kommer i form av gråtattacker. Hittils är det lungt ;) Kommer väl dan efter examen. Brukar vara så. För att göra bakfyllan ännu besvärligare, haha.

Nu får det vara färdigbabblat för denna gång.
Party imorgon iaf :D
XOXO

Svar till gåtan!

Jag trodde att det inte var någon som var intresserad av att veta svaret på gåtan jag skrivit tidigare eftersom endast Emma kommentera (trots att hon nästan "vägrade" skriva vad hon trodde, haha). Nu har iallafall Jossan och Amanda skrivit att det är dags för svaret så här kommer det:

Svaret på gåtan är att hon dödade sin syster för att hon trodde att mannen skulle komma på hennes begravning, eftersom han hade kommit på deras mammas.

Så, så var det med det. Emma gissade iallafall rätt.

Fick den i ett mail av Sandra och där det stod:
Om du har svarat rätt, tänker du som en psykopat. Detta var ett test skapat av en känd amerikansk psykolog och som användes för att se om man tänker som en mördare. Många seriemördare som deltog i testet svarade rätt på frågan.

Om detta är sant vet jag inte (verkar lite wierd) men det är iallafall svaret på gåtan!

En endagstripp till Stockholm

Igår åkte jag med Lindbergsbuss till Stockholm. Tog T-banan vidare till Hammarbyhöjden och gick den sista biten (2 min?) hem till min kunsin Ulrika. Fick för mig när vi var i Stockholm sist på Mando Diao att jag skulle åka och hälsa på den en dag :) 

Var iaf inga som helst problem att hitta. Jag kom t.o.m. ihåg vilket nummer de bodde på trots att jag bara varit där en gång tidigare. Däremot hade jag lite problem att hitta tillbaka till Cityterminalen/bussterminalen. Helt plötsligt fanns inga skyltar och jag missade trappan 2 ggr när jag gick förbit. Till slut fick jag fråga, haha. Kom iaf i tid så jag hann med bussen hem :)

   

Vi (jag, Ullis och Vilgot) gjorde väl inget speciellt. Vilgot sov när jag kom så jag och Ullis satt i soffan och pratade lite tills han vaknade. Vigot är drygt 7 månader nu så han är väldigt blyg av sig och brukar skrika hysteriskt när han träffar folk. Han skrek som en galning när min moster var där för 2 veckor sen och sen förra veckan när Ulrikas pappa och hans fru var där. Men när han såg mig så skrattade han bara. Var lite blyg men ändå nyfiken. Satt i Ullis knä, tittade på mig och flinade. Gullunge! <3 Så det gick med andra ord hur bra som helst.


Satt och lekte lite i soffan. Sen åt vi lunch. Gick på en promenad runt Hammarbyhöjden och sen lite i Nacka reservatets utkant (?). Var fint och så fick vi se lite ekorrar och rådjur som sprang runt där som ingenting. Mysigt :) Efter promenaden fikade vi lite och kollade ut lite filmer jag skulle låna. Klockan tickade iväg väldigt fort och helt plötsligt kom Jonas hem och då var det bara 40 min kvar tills jag skulle gå.


Somnade på bussen hem. Var rätt trött på att åka buss. Blev ju totalt 5 timmars bussresa och jag satt och funderade aslänge på vad kille brevid mig luktade som. Jag var nästan säker på att det var ett träd, men jag tror jag kom fram till att det var jordiga vitsippor. Inte äckligt med andra ord med irriterade att jag var tvungen att identifiera doften.
När jag kom hem till Örebro igen så åkte jag hem till Julia. Hon hade ost och vinkväll så Sanna, Kiina, Maria och Rebecka var där också :) Vi kollade på Grey´s anatomy och sen flumma vi lite om Fråga Olle och The Girls of the Playboy mansion m.m. Det var trevligt, men jag var väldigt trött.

  

Espadrillos från H&M

Jag var på stan idag för att lämna en bok till Ylva och efteråt gick jag till H&M för att köpa leggings och tops. Men det blev lite mera. Köpte även ett linne, en klänning, diadem, örhängen och ett par skor. Det bästa är att det inte alls blev dyrt :) Hon i kassan kommenterade det t.o.m vilket jag tyckte var lite wierd. Sant men wierd.


        
Espadrillos - finaste skorna. Äntligen har jag hittat ett par som är sköna.Kilklacken gör att man inte får ont i fötterna och peep toe är hur sött som helst. Det bsäta med dem är att de finns i massa olika färger (kanske ska köpa ett par till?) och att de bara kostar 149 kr. Köpte svarta men att par rosa är väl fint också?

Vårdcentralen & Palliativ vård

Först vill jag bara säga att jag hatar dr. Burke och att jag är verkligen superglad att han försvann till slut.

Idag har jag varit konstant trött. Ställde klockan tidigt fast jag var ledig för jag skulle ringa vårdcentralen. Jag hoppades egentligen att jag kanske skulle få en tid idag (trodde väl inte det men man kan ju alltid hoppas) eftersom jag ska till Ulrika imorgon och hon har ju katt. Men det kunde jag ju inte driekt berätta för dsk. Hon var rätt sur på någe sätt för hon tyckte att jag var korkad som inte undvek pälsdjur eftersom jag blir så fruktansvärt dålig. Jag kom med försvaret att jag inte ville bli socialt isolerad och då fick jag en tid om 2 veckor. Haha. För jag kanske har en bra hälsa om jag får umgås med dem jag gillar trots att jag inte kan andas, eller hur? :) Vissa säger att man vänjer sig om man utsätter sig tillräckligt mycket, och vissa säger att det blir bara värre och värre. Nu har jag iallafall tagit tag i det och ringt och fixat tid hos min läkare. Alltid något.

Vi började på vår sista kurs på hela (!) utbildningen igår. Det är en valbar kurs och jag har valt Palliativ vård (omvårdnad, vet inte vad den heter). Den verkar rätt bra. Min praktikplats verkar väldigt seriös. Jag ska vara på Onkologen avd.85. Vi ska ha en ordentlig introduktion. 2 tider för reflektion, ett ordentligt schema och så ska jag skriva loggbok m.m. Har inte haft det så här sen i T4. Känns skönt :)

XOXO

Nu har han kommit i målbrottet


Fundera och kommentera

En kvinna var på sin mors begravning. Där mötte hon en man hon inte kände
 igen. Hon tyckte att mannen var fantastisk - rena drömmannen och hon blev
 förälskad ögonblickligen!
 Då begravningen var över, försvann han utan att hon fått hans telefonnummer.
 Ingen visste vem han var så hon kunde inte kontakta honom. Några dagar
 senare mördar hon sin syster...

 Fråga:
Vad var motivet till mordet på hennes syster?



För de som inte sett gåtan förut så kommer svaret om några dagar.
Fick den nu i ett mail av Sandra. Jag var lat och orkade inte tänka eftersom jag visste att svaret fanns längst ner på sidan. Ångrar mig nu i efterhand.

Vi har fått en mytoman i huset!

Jag var ute en timme och gick/joggade förut. Gick väldigt bra, förutom att det rann konstant från både ögon och näsa hela tiden. Lite jobbigt. Men jag älskar skogen. Är nästan aldrig där, men jag gillar verkligen känsla, trots att jag höll på att hoppa 10 meter när en joggare sprang om mig, haha. Har planerat att jag ska ut och vandra imorgon med (om det inte regnar). Jag har lite problem att hitta direkt till spåret, så jag går alltid olika omvägar, men det gör ju iofs ingenting när man inte har någon tid att passa.

Varje gång jag tvättar så råkar jag ut för samma sak - att dörren till källaren stängs så jag måste gå upp igen och hämta nyckeln. Är int edet jobbigaste eftersom det bara är typ 2 trappor, men det är desto mer irriterande. Jag frågade en av mina nya grannar (kvinnan) en dag om det var hon som stängde dörren. Jag ansträngde mig verkligen för att inte låta anklagande eller arg på någe vis. Hon berättade iaf att det brukade hon aldrig göra. Okej, va bra. Blev mitt svar så förklarade jag att det är irriterande när man tvättar och springer upp och ner hela tiden. Vilket hon också förstod.
Idag är det nämligen så att jag tvättar igen. Precis när jag ska gå ner hör jag källardörren smällas igen och så ser jag kvinnan gå in i sin lägenhet och stänger dörren rätt hårt (med mening eller inte, det vet jag inte). Alltså ljög hon! Fan va irriterad jag blev! Nu hade jag ju med mig nyckeln eftersom att jag hörde att den stängdes. Men att hon säger en sak för inte så länge sen och nästa gång jag tvättar så stänger hon dörren iaf!
Nästa gång jag tvättar ska jag skriva en lapp om att de ska låta dörr-fan vara i fred!

Om 15 min börjar Gossip girl. Har ju inte laddat hem på sistone utan har fått nöja mig med ofullständiga klipp på youtube. Så nu ska jag få se ordentligt :)

XOXO


Nya hårda tag (förhoppningsvis på riktigt)!

Jag gillade verkligen inte vad vågen visade mig imorse. Måste ha gått upp 10 kg på 2 veckor eller någe. Känns så iallafall. Så nu får det verkligen vara nog. Det blir hårda tag från och med nu. Har redan planerat in de olika motionspassen jag ska göra i veckan. Idag blir det skogen. Har inte använt mina joggingskor som jag fick av Mats i julklapp än så det är dags nu. Jag har en förmåga att börja på saker men tröttnar väldigt fort, men nu får jag inte ge mig. Har jag bestämt. Nästan så att jag tänker skriva ett kontrakt med mig själv. Julia kommer ju hem ikväll och vi har bestämt att vi ska börja powerwalk:a när hon kommer hem, så  jag tänkte tjuvstarta lite idag.

Igår var det fint väder igen så då blev det mera solning. Fast det blåste himla kallt ibland. Åkte iaf hem till mormor och morfar och solade där eftersom vi skulel äta kl.17. Hade med mig min bok så jag var inte så social, men det var iofs de andra inte heller. Min moster var också där när jag kom nämligen. Strax innan vi skulle äta kom även mamma och Eila :)



Älskar sånnahär bilder. Får en äkta sommarkänsla!


Jag hade planerat att träffa Sanna och Rebecka på stan till kl.20. Hade med mig smink och allting till mormor och morfar. Men jag orkade verkligen inte. Var supertrött och så hade jag allergiska besvär hela dagen som lyckades förvärras på kvällen :( Kan beror på att jag pussade lite mkt på Eila. Men hur skulle jag kunna låta bli? Ska försöka komma till vårdcentralen i veckan som kommer för att få lite starkare tabletter eller iaf någe Ventoline eller så. Om jag har råd också! Det är frågan!

Nu åker joggingskorna på!
XOXO


Barnhemmet (El Orfanato)

Var ju hemma hos Lisa igår. Vi köpte med oss mat hem från Grekiska kolgrillsbaren. Var supergott! Och rätt billigt också, så det kommer nog att bli mat därifrån flera gånger :)

Vi gick till Videobiljarden för att köpa dricka och då kom vi på att vi ville hyra en film. Valde tillslut Barnhemmet eller El Orfanato som är dess orginaltitel. Vi tänkte inte först på att den var på spanska, men det var inget som störde filmen när man väl börjat titta. Annars vill man ju ha på engelska eftersom undertexter oftast inte är de bästa. Filmen har iallafall fått väldig bra kritik bla. 6 prickar på tärningen av Svenska Dagbladet, Fyra plus av Aftonbladet, 5 L av Elle etc.

Riktigt läskig var den. Jag och Lisa är riktiga fegisar så ungefär 45 min in på filmen skrek vi högt som fan nästan 2 ggr i rad. Andra gången hoppade vi även högt i soffan. Så då fick det vara nog. Lisa stängde av skitsnabbt. Efter ett tag, när vi lugnat ner oss, försökte jag övertala Lisa att vi skulle se klart filmen. Vilket hon vägrade. Så jag lånade med mig den hem och såg klart den imorse. Var rätt läskigt, men jag hade inte samma skräckkänsla idag när solen sken som fan ute (trots att jag dragit ner alla rullgardiner). Det var ändå skönt att inte ha det för då hade jag kanske inte klarat av att titta på den. Filmen var iaf bra och det läskigaste var det som hände ca 45 min in på filmen. Chockerande slut var det också. Så den var väldigt bra :)


1 maj

Är det inte idag man kan lura folk? Typ som April-skämt. Maj maj måne, jag kan lura dig till Skåne! Jag har ingeting som jag skulle vilja luras med, så det blir inge. Är så dålig på att ljuga överhuvudtaget, men ibland går det ;)

Det blev ingen Kåren igår. Jag var inte alls sugen. Men det var trevligt på Tärnvägen. Almby tror vi att det ligger, haha. Har ingen koll alls. Det var iallafall trevligt och gott med årets första grillning :) Jag hade iiofs dränkt min köttbit och mina champinjoner i lite väl mycket marinad. Vi var kanske inte heller så jättesocial med de övriga studenterna, men men. Jätteskönt var det iaf och kunna sitta ute, men sen när solen gick ner blev det väldigt väldigt kallt. Som tur var hade jag med mig min varma höstjacka :D

   



Idag är det ju väldigt fint väder. Sånt väder som jag älskar allra mest. Inte för varmt men om man verkligen vill så kan man ligga i solen i bara bikini. Jag smörjde in ansiktet och axlarna och satte mig i solstolen iklädd tubklänning och läste När jag hör din röst. Var superskönt :D Fick t.o.m. lite färg fast jag inte satt så länge. Mina ben ser rätt roliga ut. De är jätteröda på framsidan typ som i en rektangel för på sidorna är jag kritvit, haha.

Fick nyss sms av Lisa. Blir att träffas och äta grekiskt ikväll :) Så nu ska jag hoppa in i duschen så jag inte luktar bränd hud.

XOXO