Mellandagarna.

Skulle ha jobbat 5 dagar denna vecka, tisdag till lördag. Men jag mådde inte alls bra igår så ringde och sjukskrev mig. Har varit hemma idag med men nu mår jag bättre så ska tillbaka till jobbet imorgon.

På nyårsafton jobbar jag alltså men dag eftersom vi har stängt på kvällen. Vi tänkte ha buffé och jag skrev upp att jag skulle göra cheesecake. Har tänkt att göra två olika. En med naturell med hallon eller kiwi och en med citron och passionsfrukt. Har aldrig gjort den sistnämnda och funderar på att göra den idag då jag inte tror jag hinner göra två imorgon eftersom jag jobbar kväll också. Den ena ska frysas och den andra inte. Hoppas bara att de håller sig och blir goda.

Nu tittar jag på The Secret Circle. En serie om 6 tonåringar som visst är häxor ;)

XOXO

Julen ♥

Annandag jul idag och vi är bara hemma och slappar. Vilket jag tycker är perfekt. Marcus spelar PS3 (det nya han fick av mig i julklapp) och jag kollar ikapp lite serier medan vi väntar på pizza. Testar en ny pizzeria/resturang idag och hoppas på det bästa :)

Julen har varit mycket bra. Jag är svintrött men annars inget att klaga på.

Jobbade hela veckan förutom i torsdags då jag och Sandra var på stan. Åt lunch och jag köpte de två sista julklapparna. Tanken var att vi sedan skulle hem till Lundby och göra julgodis. Men allting tog längre tid än vi hade tänkt oss. Så det blev bara Rocky road gjort.

Jobbade sedan i fredags. Efter jobbet åkte vi hem till Lundby för att äta julskinka och klä granen hemma hos mamma. Sandra och Lelle var också med. Mysigt.

    
     
          


Sen är det julafton ♥

Marcus och jag tittade så klart på julkalendern, åt frukost med limpa och julskinka och delade julklappar på morgonen hemma själva. Myspys.

         


Jaha nu har vi ätit pizza och duschat. Så nu är vi mätta och fräscha :)

Tillbaka till julafton så kom Fredrik och Linda och hämtade oss påväg till Fjugesta. Firade alltså jul med Marcus familj på julafton. Förutom syskon och föräldrar var det morbror Thord och hans familj, morbror Jan och mormor. Tazza var så klart också med. Annica (svärmor) var tomte. Lite kul :)

      
          
          
          


Jag jobbade dag sen på juldagen. Marcus körde så jag kom i god tid. Så förlorade inte så mycket på flexen/komp.tiden.. Sen hem och fräscha till mig innan vi åkte hem till mormor och morfar för att fira jul igen, då med min familj. Mats, Svetislav och Lena hade kommit från Stockholm. Alla var där förutom Ulrika, Jonas och Vilgot. Fikade, delade ut och öppnade julklappar i timmar och åt sedan kalkon istället för julbord. Mycket gott. Kladdkaka, "gissa julklappen" och kortspel efter maten tills jag höll på att somna vid bordet.

          
          
          
                          

Fjärde advent.

          

I helgen har vi försökt att få lite mer julkänsla hemma. Visst har vi haft pyntat med stjärnor, ljus, blommor och tomtar ett tag nu men nu har vi spett på det lite extra med julgran och julklappsinslagning.

Har ju varit ledig 3 dagar denna helg så vi har haft tid :) Började i fredags med att åka ut till Marieberg så jag kunde köpa de sista julklapparna till Sandra. Vi hittade också till Petra. Nu ska Petra och Marcus fixa de sista julklapparna till deras familj som jag ska få vara med på. Skönt att slippa köpa något själv.
Vi köpte även granen i fredgas, så hoppas den håller nu till iallafall jul men gärna nyår också. 99 kr på Blomsterlandet. Helt okej. Första gången jag har en riktig gran. Men jag tycker faktiskt inte att det luktar speciellt mycket, nästan ingenting faktiskt. 

        
     
    
    

Började även slå in alla julklappar i fredags men orkade inte alla så fortsatte i lördags morse. Blev lite besviken när jag kom hem och skulle börja inslagningen. Tyckte inte alls att jag hade så mycket roligt inslagningsmaterial som jag trodde. Tycker att sånt är kul och brukar titta på massa när jag är ute och shoppar, men jag har visst inte köpt så mycket som jag trodde. Fast jag tror nog att det blev rätt bra iallafall.

Vi var en sväng till mamma och fikade igår också. Sedan kom Petra hem till oss på mat igår kväll. Trevligt :)

Idag har vi tänt det fjärde ljuset både i köket och i vardagsrummet. Mysigt på helgen och sitta o läsa tidningen vid frukostbordet när ljusen är tända. Jag läser iofs inte så mycket. Såg dock en klasskompis från gymnasiet på Hej baby sidorna :) Johanna. Har faktiskt letat lite efter annonsen eftersom jag såg henne och hennes man med barnvagn i mitten av oktober. Hade rätt i mina misstankar :)

Annars idag har vi haft en slappardag. Marcus har varit iväg en sväng efter frukost med Petra och köpt gran till henne. Själv har jag kollat ikapp lite på Bones och slappat. Har gjort en vettig sak idag och det är att baka Saffranssnurror (med vit choklad och pärlsocker). Mycket goda! Tack Malin för tipset :)

     
     

Resultatet av Stockholmshoppingen till mig själv.


Halsband från gina tricot, Accessorize och Monki


Örhängen från Accessorize


Hjärtring från Glitter och ring från Theodores home.


Böcker från Sciene fiction bokhandeln i Gamla stan.






Nagellack, blus, bolero, linne och T-shirt från gina tricot.



Vitt linne och vinröd klänning från Monki.


Snart helg.

Om typ 15 min tar jag helg. Ja jag är ledig fredag, lördag och söndag och det ska bli så skönt. Förra helgen gick ju så fort och fick inte vara hemma eller umgås något med Marcus.

Marcus ska kanske på fest på lördag tror jag. Men eftersom jag inte har något planerat så vet han inte om han ska gå eller inte. Så någon som vill komma hem till mig på lördagkväll för nån film eller Så mycket bättre och mat kanske? ;)

XOXO


Lucia igår.

Lucia igår och då var jag på andra och sista delen på Medarbetarutbildningen. Men ledarna var snälla och ändrade lite i programmet så att vi kunde gå till aulan och se ett luciatåg. Lite mysigt.


Decemberhelg i Stockholm.

Idag är det söndag och nu har jag och Sandra varit i Stockholm hos vår morbror och hans sambo sen i fredags. Det har väl inte riktigt varit som vi hade tänkt oss. Jag har varit trött och faktiskt lite misspepp på shoppning, om det nu verkligen kan vara möjligt? Sen har ju den snö som kom regnat bort, så där försvann den härliga julkänslan. Men det har så klart varit mycket bra i helgen också. En del shopping trots allt. Julklappar till alla förutom Sandra. Lite svårt eftersom hon var med hela tiden.


Fredag.

Marcus hämtade mig från jobbet och skjutsade mig till tåget. Superskönt eftersom det regnade så tråkigt. Tågen var i tid och T-banan matchade perfekt. När vi kom fram till Mats och Svetislav åt vi middag och spelade sen Monopol, ett nytt Sverige Monopol Mats fick av oss i julas.

       
     



Lördag.

Lagom sovmorgon till kl.09-10. Fix och frukost. Sen T-banan till moster Lena som flyttat till Slussen ungefär. Tittade på hennes lilla etta. Var väldigt fin och mysig :) Lena fortsatte kolla på skidorna och jag o Sandra gick till Gamla stan. Nära och bra. Men Gud va mycket folk det var där. Man kunde typ inte gå någonstans. Hittade iallafall några julklappar.
Gick så klart till min favorit bokaffär - Sciene fiction bokhandeln. Hittade en bok jag ville ha med bl a Charliene Harris och vid kassorna såg jag en bok som verkade bra - Cirkeln av två svenska författare som visade sig komma till bokhandeln för signering. Stannade så klart så har nu fått den signerad. Verkade vara trevliga och avslappnade författare så hoppas boken är lika bra :)
Mötte sedan upp Lena för en sen lunch. Men det var inte så lätt att ta sig till platsen pga massa demostrationer så det var avspärrat en stor del vid Rikstaden. Dagen blev mycket kort eftersom vi gick och gick utan att komma någonstans.
På kvällen blev det så klart middag och sen spelade vi Wii istället.

            
            
            
            



Söndag.

Idag alltså. Idag höll vi oss i Vällingby. Tycker att det är lite drygt att åka T-banan in till stan och sen tillbaka i nästan 1 h för att shoppa någon timme som man lika gärna kan göra här i Vällingby Centrum. Visst det finns massa saker i stan vi ville gå till men vi orkade väl inte. Köpte klart de sista julklapparna idag iallafall och blev lite inhandlat till mig själv (blev det igår med så klart). Så nu är resväskan fullproppad till max. Glömde först handduken så den får ligga i handväskan. Haha.
Nu har vi precis ätit och tittar lite på TV. Vet inte vad vi ska sysselsätta oss med innan tåget hem men det löser sig. Tåget går vid 22-tiden så är hemma strax innan midnatt.

            


Min nya ring.


Denna vecka hittils.

När man är ledig en helg så jobbar man så klart på måndagen sen och ofta kväll, iallafall om man heter Madeleine. Sen är det tisdag och då var det jobb igen, men en dagtur. På kvällen var jag sen till Harrys med jobbet på julbord. Trevligt! Maten var bra, men det tyckte visst inte alla. De som är veg var inte nöjda och sen var det vissa som blev dåliga i magen under natten sen. Men inte jag :)
Det var underhållning också. Harrys ville kalla det underhållning jag skulle vilja kalla det något annat. Tyckte alltså inte att det var bra. Var dock lite småkul någon gång, men kunde varit utan. Allsång också och det är iofs lite kul.

Sen i onsdags hade jag körlektion och min körskolelärare tyckte minsann att jag skulle gå till Harrys fler gånger eftersom jag körde så bra. Haha. Kul med lite beröm. Att det inte bara går utför menar jag :)
Jobb sen efter lektionen så klart. Köpte med mig lunch från Gröna grodan. Mums!

Jaha och då har vi idag då. Torsdag. Isigt och kallt. Hade faktiskt cykelhjälmen på imorse när jag åkte till jobbet. Cyklade på helspänn. Jag gillart inte. Utan mer snö så de kan ploga ordentligt och det ser fint ut. Det här är ju bara is och farligt. Men jag kan sitta och klaga hur mycket som helst men vädret kommer inte ändras för det.


Fick ett trevligt besked idag:

Vårterminen 2012
1. UMU-28501 - Små barns samspel och utveckling 7.5hp, 
   Fristående kurs, Umeå universitet, Poängbidrag 7.5, Antagen

2. UMU-28508 - Små barns tal och språkutveckling 7.5hp, 
   Fristående kurs, Umeå universitet, Poängbidrag 7.5, Antagen


Så kommer att ha fullt upp i vår. Jobb 100% plus plugg 50 %. Men det blir nog skoj :)

XOXO

Dags att göra lite nytta. Blogga om nötkrämen och rädda liv!

                                                                           Foto: UNICEF


"Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som
UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.


Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här!
Tillsammans räddar vi barns liv.


Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp."


Julbak ♥

Igår bakade jag för fullt. Men nu i efterhand verkade det inte vara så mycket iallafall. Blir väl att det känns så med så många moment i bakningen. Jag började iallafall med att göra saffranskorpor med pistage och apelsin. Sen gjorde jag lussekatter. Försökte mig även på knäck men det blev som vanligt inte bra. Tog en för liten kastrull och då kokade det så klart över och nu har jag knäck över hela spisen. Fick något medel av mamma som skulle vara bra att ha på. Ska testa det senare. Slängde inte knäcken som blev kvar i kastrullen men den stelnar ju aldrig. Har lagt dem i frysen nu för att testa (för smaken är god) annars får det bli soptunnan. Jag lyckades iallafall med en annan julgodis, som jag inte kommer ihåg vad den heter. Det är iallafall vit choklad och lime. 

         
      
     
         
         

Jag älskar att baka. Borde kanske starta ett café? Det dumma är att bara för att jag tycker att det är kul så betyder det inte att jag är bra på det...

Känner mig ändå  nöjd med det jag gjorde igår, förutom knäcken så klart. Hade dock tänkt att göra en annan slags saffransbulle också plus lite mer julgodis, men det får bli en annan dag.

XOXO

Mysig andra advent idag.


Fredagsmys med Lundby-tjejorna och tjejkväll med Tazza.

Igår vare fredag och då jobbade jag dag. Fick skjuts (rättstavlat Lisa?) av Marcus. Han var ändå vaken för han hade varit och hämtat Tazza på morgon. Petra är visst borta på kurs och kommer hem ikvälll någon gång. Så nu är jag och Tazza hemma här själva eftersom Marcus är iväg på julfest med jobbat. Jovisst har han redan åkt fast klockan bara är mitt på dagen. De skulle nämnligen träffas lite innan. Marcus sa att vi fick ha tjejkväll, jag och Tazza, vilket vi tänker ha, eller snarare tjejeftermiddag. Dvs. mysa i soffan och titta på film eller så ska vi baka tills Petra kommer vid kl.19. 

            

Men fredag var det ja. Marcus hade trampat i något äckligt så det luktade verkligen spya i hela bilen när han kom och hämtade mig efter jobbigt. Höll på att spy själv. Tur att jag hade min halsduk som jag kunde andas i. Var sedan till Emma S. på kvällen. Jag, Emma, Emma och Lisa träffades och lagade mat tillsammans. Vi tittade även på Idol lite i bakgrunden och jag är så glad att Moa inte är i final :) Sen blev det så klart vindrickande och massa prat :) 

            
            


Tivoli på balkongen och Medarbetarutbildning.

Jag och Marcus har väldigt färgglatt på vår balkong. Inte min idé men men men jag börjar vänja mig vid det nu och kan tycka att det är lite mysfaktor över det hela. Hade jag fått välja fritt hade det blivt "färgen" varmvit.

     
     


Idag har jag varit på Medarbetarutbildning. Tänkte att det skulle bli rätt tråkigt och var inte alls peppad inför det, motvinden jag hade när jag cyklade som gjorde att jag stod still några gånger trots att jag trampade för fullt, hjälpte ju inte heller direkt. Var helt svettig när jag kom fram. Nego-Madde. Men tyckte sen att utbildningen var rätt okej. Var inte så jobbigt som jag först tänkte mig, men samtidigt så var det inte bara nyheter heller. Hade redan pratat om det mesta under min ssk-utbildning. Allt tåls dock att upprepas.
Fast något som faktiskt inte var bra var att vi satt i ring och på hårda stolar så jag har ont i hela kroppen. Dvs. ont i rumpan, ryggen, axlarna, nacken och huvudet. Satt som en kråka eftersom jag rätt tidigt fick ont i ryggen. Hade varit skönare om vi fått sitta vid ett bord eller något som vi skulle kunna luta oss emot. Jag blev ju liksom inte heller så effektiv i mitt lyssnande när jag satt och vred mig hela tiden pga av smärta.

Nu sitter jag dock betydligt skönare men skönast ska bli att få krypa ner i sängen. Ska bara borsta tänderna och blåsa håret först så att jag inte måste tvätta om det imorgonbitti.

XOXO