The Twilight Saga: Breaking Dawn trailer


37 dagar kvar tills vi får se den första trailern :)
Spännande!



Valborgsmässoafton

Igår efter jobbet var jag och Marcus till mormor och morfar. Skulle hämta mascara och sollotion men stannade på fika ute i trädgården. Mysigt :) Sen till ICA, handla mat och hämta ett paket från cdon (Family Guy 1-9 boxen). Sen hem och sätta igång grillen. Äntligen säger jag. Äntligen har jag fått inleda grillsäsongen :)

           
     
                      Visst är den fin min lilla gröna picknik grill?


Idag är Marcus på svensexa (hans bror ska gifta sig). Han gick redan kl.07 imorse så idag blir det bara jag hemma. Jag har varit jättetrött och haft ont i huvudet hela vecka så därför har jag tagit det lugnare än lungt idag. Legat i sängen och tittat på massa serier. VD är sjuuukt spännande just nu! Frukost (en tallrik yoghurt) i sängen också. Haha fan vad lat egentligen. Nu tänkte jag dock ta tag i min dag. Har precis ätit lunch (grillspett från igår och en hamburgare från iförrgår, mycket gott). Duschen först och sen får vi se vad jag orkar göra.

XOXO

Det luktar så gott när man går förbi dessa träd ♥


Fotsvett och tvätt.

Nu när det börjar bli varmt gör min fotsvett sig till känna. Haha. Ska beställa från Oriflame imorgon så då tänkte jag köpa en scrub som luktar jordgubb och en spray som luktar persika och hoppas på att det ska hjälpa :) Och hoppas att de finns kvar förstås för de var på rean nämligen.

Jobbat som vanligt idag. Dag dock, tycker annars att jag gör mest kvällar. Var rätt skönt ute när jag cyklade hem och tur är väl det för jag tänkte ta en promenad till Coop och handla lite middag till ikväll.
Ikväll ska vi (jag om Marcus inte hinner komma hem ifrån tippen) tvätta. Woho!

XOXO

God morgon!

Efter det Marcus sagt hejdå och gått till jobbet somnade jag så klart om och då drömde jag massa jobbigt. Att jag blev jagad på Centralstationen i Stockholm av någon kontrollant, för att jag tydligen hade fått bo gratis på en toalett under natten. WTF?! Iallafall på T-banan träffade jag massa klasskompisar från Lundby som hade gjort samma sak och det hela sluta med att det var en från Vivalla som sköt mot oss och sen helt plötsligt var vi på väg till ett typ koncentrationsläger men jag och tre tjejer från Asien trodde vi hade hittat en flyktväg och sen vaknade jag. Sjukt jobbigt! Vaknade vid 07.30 och har typ varit vaken sen dess.

Hittar på Glee nu och såg tidigare på One tree hill.
Snart frukost och dusch sen jobb.
XOXO


Getinginvasion, hårfärgning och nytt till balkongen

Igår när Marcus var hemma eftersom han var ledig så var han till Plantagen och köpte ett bord till vår balkong. Stolar hade vi redan (Marcus gamla). Förra veckan hade han även varit iväg och köpt golvplattor till balkongen också så nu börjar det bli fint där ute. Lite mer blommor bra, men det blir senare i sommar :)

          Före:                              Under arbete:

     
        

    Efter:

     

Fint va? :)


Men en sak som är negativt med vårat lägenhet/balkongläge är att det verkar bo massa getingar i närheten för så fort man har balkongdörren öppen smiter det in en geting nu när de har vaknat till liv. Bara igår dödade Marcus 11 st som hade hittat in. Idag hade jag balkongdörren öppen någon minut bara för jag var så varm efter duschen och genast kom det in en geting in. Jag är lite snällare mot dem och motar ut dem. När den kom i dörröppningen försökte den verkligen komma in igen men jag slog till den och stängde dörren fort som fan. Ska det vara så här hela sommaren?

                         


Igår skrev jag ju att jag håll på och färga håret. Jag har gjort det många gånger själv på Lindrothsgatan men då har det visat sig att jag inte varit så duktigt på att hålla mig till håret utan jag har skvätt hårfärg över hela badrummet. Det går ju heller inte bort om man inte ser det på en gång. Så på Lindrothsgatan finns det hårfärg på tröskeln, golvet, spegel och tapeterna. Och sen finns det även en skvätt på vardagsrumsgolvet efter att Camilla hjälpte mig en gång. Tog bort det med aceton, haha. Men iallafall det jag skulle säga var att Marcus fick hjälpa mig för att undvika allt skvättande. Han hade dock aldrig gjort det förut och handskarna var för små så min panna var inte så fin efteråt och när vi försökte skrubba bort en fläck i duschen jag inte fått bort så blev jag "skinnflådd" istället. Men egentligen vad gör lite färg vid hårfästet och tinningen? Aldrig helt jämt blir det heller när man är snål och gör det hemma istället för att gå till ett proffs. Men det blev fint så jag är nöjd :D

          


Nu ska jag går och skära lite kassler till middan.
XOXO

Let me in (Låt den rätte komma in)

Har precis tittat på den amerikanska versionen av John Ajvide Lindqvist roman Låt den rätte komma in. Lite kul att de hur de har gjort den. Har redan den svenska film versionen och jag kan väl tycka att de var rätt så lika. Var iofs ett tag sen jag såg den svenska filmen. Och sen är det ju alltid så här att om man har läst boken så tycker man nästan alltid att boken är bättre. Men filmerna är iallafall bra och även då också Let me in.


Sista dagen på påsken

Påskdagen spenderades också på jobbet och sedan hade jag beredskap till imorse men behövde som tur är inte jobba. Marcus kom hem från Fjugesta igår eftermiddag :D Vi skulle mysa med grillat hade jag tänkt men då jag jobbade hela helgen hade jag inte hunnit handla och när vi kom till Maxi vid 17-18 tiden så var allting som vi ville ha slut :( Sjukt dåligt att inte köpa på sig! Blev alltså ingen grillning. Men vi mös iallafall lite i soffan och tittade på Big Brother som för överigt måste varit uppgjort.

Idag har jag också jobbat och nu sitter jag med färg i håret. Ska ev. laga lite mat under tiden det gottar till sig.

XOXO


Glad Påsk kära bloggläsare!



GLAD PÅSK


Jag har börjat mitt påsk-firande på jobbet. Gick bra och var lite trevligt med påskbuffé (knytis). Supermätt blev man och Kattas västerbottenpaj var som vanligt det godaste. Efter lunchen jobbade vi på bra men det tog ändå tid vilket resulterade i att tiden flög förbi och vi hann lagom fika lite innan hemgång vid 16. En bra lördag so far.

Nu om 20 min ska farfar m.m. hämta mig för vi ska fira min ingifta farbror som fyllt år. Och eftersom jag egentligen inte gillar påskmat hoppas jag på annan mat :)

XOXO


Skärtorsdag och Långfredag

Nu har jag jobbat 2 kvällar - igår och idag. Idag har jag även beredskap men hoppas på att det inte blir någon körning eftersom jag ska tillbaka till jobbet imorgonbitti.

Var trevligt i onsdags på stan med Jossan. Vi åt på Rosalies och shoppade lite. Eller jag köpte mest. Kom hem med örhängen, 4 klänningar och ett påskägg till Marcus.

På tal om Marcus så har han åkt till Fjugesta för att fira Påsk eftersom jag ändå jobbar. Så nu inatt ska jag sova själv i vår lägenhet för första gången. Känns redan tomt uton honom. Han hade skrivit ett fint lite brev till mig och satt på kylskåpet <3 Tänkte först ta kort på det och lägga upp här men han blev inte så göad sist jag gjorde det så får strunta it.

Nu börjar snart Big Brother som ska ses och sen ska jag se The Vampire Diaries. Jag har för övrigt väldigt ont i ena ögat, är helt röd eftersom jag råkade få in tvål när jag duschade förut. Tänkte vara smart (läs: lat) och tvätta bort sminket i duschen men var kanske lite snabb där :( Jaja klantigt men det går väl över.

XOXO

Vardagslyx



Eftersom jag är ledig idag och gjorde köttbullar och makaroner till middag igår lyxade jag till det med ett glas rödvin (köpte ju en box till i fredags och har massa kvar).

Jag har haft lite abstinens efter, trot det eller inte, One Tree Hill. Så sitter och tittar på det nu (nya avsnittet så klart, de har haft uppehåll ett tag), medans jag väntar på att håret ska torka lite.

Sen vid kl.12 ska jag upp till stan och bli bjuden på lunch av bästa Josefin ♥

XOXO

Kriget i Libyen - FN:s vädjan: Sluta skjuta!


Bild och text från
Aftonbladet.

Minst 20 barn har dödats i Misrata


FN vädjar om eldupphör

Minst 20 barn har dödats av regeringens styrkor i Misrata.

Nu vädjar FN om eldupphör.

100-tals människor tros ha dödats i strider i Misrata i Libyen.

– Nu har striderna i Misrata pågått i 50 dagar, och den effekt det har på barnen börjar bli tydlig. Det är mycket värre än vi fruktade, och det kommer att bli värre om det inte blir ett eldupphör, säger Marixie Mercado, talesman för UNICEF, till Reuters.

UNICEF säger att de har fått dödsfall på barn så små som nio månader bekräftade.

– Vi har minst 20 bekräftade dödsfall som är barn, och många fler som har splitterskador och skottsår, säger hon.

Hjälparbetare säger att mat, mediciner och andra basvaror börjar ta slut i staden, och tiotusentals väntar i hamnen på att evakueras.




Jag tycker att detta är fruktansvärt! Hoppas att fler än jag gör det lilla som man kan göra genom att ge ett bidrag till UNICEF för att hjälpa dessa barn med sjukvård och föda.

Hjälp barnen i Libyen HÄR!

Fina nejlikor jag fick av Lollo i lördags:


Tisdag!

Nyss sett det nya GG avsnittet. Bra som vanligt. Lite överraskningar och slutade spännande. Så som det ska vara :) Hittar dock ingen bra promo för nästa vecka vilket är en besvikelse. CW´s hemsida får jag tydligen inte titta på klipp längre. Man fick det förut fast man inte bodde i rätt region, men men.

Annars har jag jobbat dag idag och kväll igår. Gick bra med det nya arbetssättet som vi har infört. Blev dock inte mycket sittande igår, vet inte varför egentligen. Skönt ändå när kvällarna går fort. Idag avslutade jag en sen patienet (ovanligt sen alltså vid halv 16) och jag höll på att somna när jag satt och tryckte på fisteln. Herregud. Piggnade som tur var på mig lite när jag cykla hem.

Intressant inlägg? Kankse inte men jag har inte så mycket att säga.

XOXO

Tjugofyra år, kommer jag komma ihåg det?

Herregud nu är det bara 1 år kvar till 25 år. Jag har ju alltid haft någobn slags plan om hur mitt liv ska se ut vill 25, vi får se om det blir som jag tänkt, annars får jag vara glad iallafall. Just nu är jag iallafall glad och det är väl i nuet man ska leva? :)

I fredags var det min födelsedag och jag var så klart ledig. Marcus är alltid ledig fredagar så jag fick "frukost" (läs: nyponsoppa) och presenter på sängen. Mysigt :) Blev glad för allt (vetekudde, Converse, choklad och ett fint kort) jag fick så klart :)

     
     


Vi var vakna tidigt eftersom jag vaknade vid kl.07 och kunde inte somna om. Vid kl.07.30 ville jag inte vara vaken själv så då väckte jag Marcus , hehe :) Detta betydde då att vi hade ätit frukost och gjort oss iordning för handling så vi var på Plantagen vid halv 10. Skönt att handla rätt tidigt. Köpte fina balkonblommor, ett olivträd, en blomma till köket och Jamie Oliver örter.

             


Shopping på Systembolaget och ICA Maxi stod också på schemat och sen hem för lunch och sen spenderade jag hela dagen i köket för att förbereda och göra så mycket som möjligt på maten till kvällen. För på kvällen skulle vi fira mig hemma hos mormor och morfar. Mamma och Lelle kom och hämtade maten så att vi kunde cykla dit. Sandra och Filip kom också hem till mormor och morfar. Jag hade gjort småplock till förrätt, parmakyckling med balsamsås till varmrätt och kladdkaka med polkachokladgrädde till efterrätt.
I present fick jag ett par Web-skor (jobbskor), en väska, en ljuslykta, blommor, bålskål med slev och reperation av min cykel :)

           
           
                 
          


Sen blev det lördag. Var och hämtade allting som blev kvar från fredag och presenterna hos mormor och morfar. Var även till Maxi och köpte på mig lite mer saker, stammis? Ehm, vad mer? Vi städade och gjorde fint i lägenheten. Marcus hängde upp lite tavlor :)

           


Blev till att göra mera småplock, tryfflar med jordnötter och bål. På kvällen hade vi alltså fest. Sandra, Filip, Emma, Lisa, Louise, Jossan och Simon kom. Roligt :) Hade fått ett Förfest spel av S & F som vi spelade. Sen fick jag ett armband av Jossan :)

           
           
            '


Det har varit en bra helg men nu är det måndag och ny vecka.
Dags att åka till jobbet.

XOXO

Härlig söndag ♥

Vaknade efter gårdagens fest icke bakfull. Yes, var iofs min plan så var inte ens full igår, haha. Sandra och Jossan hjälpte mig städa undan igår innan de gick hem och när de gått diskade jag och gjorde snyggt. Så himla skönt att ha det gjort. Tänkte att jag skulle skriva mer om fredag och lördag imorgon eller någe.

Fööör idag vill jag prata om det fina vädret :) Hade rätt mycket att göra men det gick bra. Bakade drömmar och gjorde lunch. Sen gjorde jag tårta, duchade och fixade. Hann t.o.m. mysa lite med Mackan. Kl.15 kom hans föräldrar och syskon med sambo resp. hund på födelsedagsfika. Jag fick fina blommor, vin, choklad, påskhöna med godis, Himlen är oskyldigt blå och "Ready to grow"- örter.

     
     
       


Efter fikat och när de åkt hem gick jag och Marcus ut på en promenad. Så skönt. Klockan var nämre kl.18 och det var fortfarande varmt och skönt ute. Tog med mig kameran och tog lite (som jag tycker) fina kort.

           
           
                  
           
             


Hemma igen och det blev till att göra en tacopaj. Tittade på TV11:as nya serie Rookie blue. Var väl sådär, ska kankse ge det ett avsnitt till innan jag bestämmer mig. Sen började ju Big Brother som så klart måste ses på söndagar.

Jobb imorgon. Sängen nu.
XOXO

Illamående...

Jag är konstant illamående nuförtiden om man menar till denna vecka. Varför? Jag har dock inte kräkts sen bakfyllan i söndags och tur är väl det? Den ena tiden jag inte mår illa är när jag äter och sover. Jag är inte gravid för att jag äter Cerazette samt har mens. Men är det kanske just därför? Mina hormoner som spökar? Oavsett är det fruktansvärt jobbigt.





Satt ute på balkongen förut och läste Mia Skäringers bok i solen, mycket skönt. Tänkte ta en promenad i skogen men då kom jag på att två av miina favoritserier hade kommit idag så blev att titta på det istället - Criminal minds och Criminal minds: Suspect behavior. Har även bestämt ungefär vad som ska inhandlas till i helgen och ska senare gå till Coop (de har öppet till 22.00 så jag har tid på mig) för att inhandla det jag behöver imorgon förmiddag. Resten blir att inhandla på Maxi imorgon tsm med min sambo.

Han skulle komma hem idag för att äta och duscha iallafall innan hockeyn. Han får köpa med mat hem åt oss för nu ska jag lägga mig till rätta i soffan o vila och hoppas på att illamåendet försvinner.


XOXO

UNICEF: För varenda unge! Var med du med!




♥ Idag är det Rebeckas 26:e födelsedag och då är det så klart sol ♥



Jag vill bara skrika ut våren välkommen som de gör i Ronja Rövardotter (Ronja tycker jag förresten är en mycket fint namn som jag tror att jag kommer döpa min dotter till om jag får någon i framtiden).

Idag kommer jag vara hemma själv verkligen hela dagen. Marcus började kl.04.30 imorse och efter jobbet hade han visst en del saker att göra. Kan var lite skönt kan jag tycka att ha en hel dag för mig själv. Men kommer förmodligen att sakna Marcus massor ikväll om han bestämmer sig för att titta på hockeyn hos en jobbarkompis.
På tal om Marcus så tog han hem de sista tavlorna från hans lägenhet i Baronhills. Han sa att han ville ha sin Spitfire (ingen aning om stavning)- tavla över TV:n och nu sitter jag och funderar på om han ska få som han vill.


Igår fick jag hem ett "skin" från
My Trendy Phone, så nu är min telefon som ny. Iallafall till utseendet. Får se hur länge det håller och hur länge jag tycker att det är fint, men nu är det iallafall roligt :)

     


Från den ena jobbdagen innan helg till en annan

För jaaa nu har jag tagit helg :D Känner att jag har legat något efter i mitt bloggande men jag har inte haft tid eller ork att sätta på datorn.

Börjar väl där jag slutade sist...

Lördag och det var fint väder om jag minns rätt (?) Marcus skulle hem till en jobbarkompis på stan och jag passade på att följa med. Gjorde av med lite pengar som alltid är kul ;) Var länge sen jag var på Monki så jag gick dit och köpte mig en röd jacka, en benvit klänning och en vit blus.

Hann i stortsett komma hem innan mormor och morfar kom på fika och husesyn. Hann dessvärre inte baka så det fick bli en snabbis in till Coop.

Senare på kvällen flydde Marcus hem till hans syster för då kom Julia, Rebecka (äntligen är de hemma igen!), Sanna och Kiina. Hade lite förfest här och sen skjussade bästa Kiina oss till Ritz. Var länge sen jag var där och det var väl som jag kom ihåg det. Drack 2 drinkar och en shot för mycket och var tvungen att be Mackan komma och hämta mig.

      
     
            
                             
            
            


Söndan spenderades i sängen samt i toan. Fick inte behålla någe jag åt. Fick iallafall i min nyponsoppa via sugrör. Haha herregud. Då ville jag helst gråta och tänker att det inte blir någon repris på mången alkohol till helgen.

Måndag och det är dags för mens och jobb. Härlig kombination, tycker ni inte? Usch vilka jobbiga dagar det har varit och inte blev det bättre av att jag jobbade dubbelpass i tisdags. Men nuuu kära läsare så är det bättre med hormonerna, bakfyllan är väck och jag är som sagt ledig nu. 4 hela dagar! :D

Nu ska jag laga lite mat.
XOXO

Fredag och nu är det äntligen helg

Det är jobbigt att jobba 5 dagars vecka, hur orkar folk?
Kom precis hem från jobbet och har lagt mig i sängen för jag har grymt ont i ryggen. Fick skjuss till jobbet imorse av världens bästa sambo och sen efter frukosten råkade jag erbjuda mig att ta IVA-körningen om det skulle bli någon, vilket det så klart blev för vi visste ju redan det egentligen. Det är inga problem att köra på IVA men det som är jobbigt är att det kan bli lite långtråkigt om dialysen går bra, som vi så klart vill att den ska göra. Så satt på en stol i ca. 4 timmar, fick så klart lunch avlösning men då sitter man ju också när man äter så det är nog därför min rygg är lite paj nu. Patienten ville ha TV och det är jag glad över för då satt jag brevid och tittade på Våra bästa år och Top model. Tiden går ju lite fortare då trots allt.

Promenerade hem idag och nu ska jag ligga här och återhämta mig med The Vampire Diaries som äntligen har börjat igen :D

XOXO

Det är den sjunde idag ...

... och det betyder att jag och Marcus har månadsdag ♥

När vi kom hem (blev hämtad från jobbet) låg den
en liten överraskning på min säng.




Blev jätteglad. Han är så gullig min Marcus.
Jag har sagt det förut men jag är verkligen glad över att jag har träffat honom.

Madde ♥ Marcus ;)


Vår!


Halv åtta hos mig i tisdags

Kände mig rätt stressad i tisdags eftersom jag hade massor att göra och för att jag inte hade lagat maten jag skulle göra tidigare. Hann iallafall gå till Systemet och köpa vin samt att städa efter jobbet innan de kom.

Trots att det var rätt stressigt så var det himla kul :) Fick lite blommor och choklad av tjejorna också, vilket alltid uppskattas.

Jag bjöd på fördrink - Fresita, ett 8%:igt jordgubbsvin med inslag av hallon och smultron. Till förrätt blev det en räkcocktail med mango och en avokadocreme med lime. 

                          
     


Till varmrätt blev det en rätt som heter Kyckling Bangkok som jag åt hemma hos Malin när hon fyllde. Rätten består av stekt kyckling, sås, ris, bröd med parmesan och grönskasblandning samt sallad. Efterrätten blev en frozen cheesecake med hallon och björnbär. 

  
                      

     


Jag känner mig nöjd med maten. Tyckte att det blev gott och så :)
Roligt och trevligt är det också med tjejorna <3

XOXO

Ny vecka nya tag

Börjar denna vecka med att vara supertrött. Kom knappt ur sängen imorse, trots att jag hade sovmorgon. Hann alltså inte alls med det jag skulle göra idag på morgonen, så har massor att göra imorgon innan Emma, Emma, Lisa och Sofia kommer. Har iallafall varit smart och förberett/gjort efterrätten ;)

Nu tar mitt datorbatteri slut.
Ska se det sista av Big brother nu, fixa lite och sen soooova.
XOXO

Regning söndag

Kära bloggen!

Eftersom det regnar idag har jag och Marcus kollat på Star Wars episode III.
Vi har dock även haft en snabbvisit av mamma, moster och morbror för de ville se hur vi bor.

Var hemma hos mormor och morfar igår och åt påskmat. Liiiite tidigt kanske med tanke på att det är ca 3 veckor kvar till påsk, men vi kommer inte kunna fira den tillsammans då så det fick bli nu istället.

Nu är jag hungrig men innan jag ska laga mat ska vi åka till Maxi och handla alla grejer till min Halv åtta hos mig middag plus lite annat. Imorgon jobbar jag kväll så då hinns det inte med någon handling.

XOXO

Äntligen lördag!

Herregud vilken huvudvärk jag hade i torsdags och igår var den snäppet värre, var det ens möjligt? Lyckades iallafall klara av arbetsdagarna. Skulle haft inflyttningsfest såsom igår men ställde in det pga dålig uppslutning samt att jag inte skulle orka med en fest. Marcus var envis så hans syskon, Linda och Tazza kom hit. Åt mat och tittade på Så ska det låta.
Nu är han i Fjugesta och byter däck på bilen och jag är hemma och tar det lungt. Tog sovmorgon och har inte riktigt kommit ur sängen än, men jag är på gång. Blir nog att diska och måla naglarna. Det är ju trots allt lite lyxigt med nagellack :)


I tisdags hade vi Halv åtta hos mig middag hemma hos Emma. Det var mycket gott och mycket trevligt. Kände att jag blev lite lätt berusad av vinet. Inge bra att dricka vin när man är sjuk, eller det är kanske var det är? Bra alltså.


           
             

        Mousserande vin till fördrink           Råraka med laxröra


           
                 

                  Fisk á la dijon            Vitchokladmousse m. passionsfrukt
                                                         jordgubbar och daim


    
  
       



Min morbror är hemma i Örebro i helgen så ikväll ska vi hem till mormor och morfar på middag. Nu om en timme är det Oriflame möte hos mormor men jag ska inte gå. Bättre att vara hemma. Undrar hur trött mormor kommer vara ikväll då? Som tur är fick hon blod i veckan så hon kanske klarar av helgen.

Nehe, duschen kallar.
XOXO