Väckt av sotarn

Ja imorse blev jag väckt av sotarn. Vaknade först av att det lät som fan utanför mitt fönster, men jag var så trött så jag orkade inte kolla av det var för något. Sen när jag nästan hade somnat om så knackar det på dörren. Tyckte det var så svagt och det är så lyhört i trappuppgången så jag var nästan övertygad om att det var till grannen (för vem knackar på min dörr på morgonen?) Men sen ringde han på klockan så då var det bara att stiga upp. Han ville titta på murstocken. Hmm.. Fatta inte vad det var för något, man han knacka lite i väggen och så konstaterade han att det var betong och frågade lite frågor om röklukt och missfärgning på tapeter. Men jag kunde inte minnas någe sådant så då sa han att det förmodligen fungerade. Han var rätt chockad att det bara var jag hemma i huset och att hyresvärden inte sagt någe. Tack för de OP Fastigheter! Hade ju varit rätt bra att vara förberedd på ett besök.

Sen när klockan väl ringde var jag astrött. Trro jag drömde massa inatt och pga av det och den jobbiga väckningen så är jag inte så utvilad som jag hade hoppats på. Var ju min första sovmorgon på länge. Och imorgon ska jag jobba så då måste jag upp supertidigt igen, suck.

Nu ska jag dock fixa det sista innan bussen går. Tror jag ska ha min svarta jacka idag, är ju så fint väder :) Ska nämligen upp på stan och fika med Johanna och sen ska jag träffa Lisa, Amanda och Emma på stan.
XOXO

När jag hör din röst

Igår blev det inget blogginlägg, jag hade fullt upp med annat. Och med annat menar jag att läsa boken När jag hör din röst (New moon). Det börjar inge bra. Eller det beror på vad man anser är bra. Den börjar som det egentligen borde börja. Det kan ju inte vara lykcligt hela tiden i en serie på 4 böcker?! Även denna bok var beroendeframkallande. Jag läste t.o.m. kap.13 i förrgår och pratade lite med Sanna som var på kap.14-15.. Sen så fort jag kom hem fortsatte jag att läsa och bestämde mig för att sluta ett tag. Men sen insåg jag va mycket skit det var på TV och jag hade inget annat som skulle vara bättre för mig så jag fortsatte och läsa. Till slut var boken slut :( Men jag gillade slutet. Ett tag vara det nära till gråten och ibland glömde jag att andas. Dessutom blir jag bara mer och mer förälskad i Edward (haha). Alltså ni hör ju, det är någe fel på mig?! Tror att jag seriöst har blivit beroende av böckerna. Även fast ja inte tänkt läsa så kan jag inte låta bli när jag har dem i närheten. Vet inte hur jag ska klara mig 3 veckor innan jag får nästa bok. Kommer få abstines!
Något (någon) som jag gillar mindre med boken är karaktären Jacob. Vet inte varför.. Eller jo det vet jag ju, men jag borde inte ogilla honom. Egentligen så tror jag att det mest beror på att han som spelade Jacob i filmen inte alls var som jag hade föreställt mig. Suck. Hoppas han försvinner i nästa bok ;) Haha.. Fast jag tror att det kommer ta ett tag, men man kan ju alltid hoppas :)

Jaha.. Ännu ett långt inlägg om en bok.Annars då..
Igår i skolan hade vi lite blandade föreläsningar. Hypotermi och kemiska skador var så klart bäst. Föreläsaren var Annika och hon är himla bra. Hon både pratar på ett bra sätt så man orkar lyssna och så har hon intressanta ämnen och snackar inte om massa annat skit som det flesta andra föreläsare gör.
Idag var det mest jobbigt. Vi hade tema dag om Patientsäkerhet. 1. Vi har redan haft massa föreläsningar om ämnet förut. 2. Var 3 olika föreläsare och alla hade liknande (och vissa samma) bilder. 3. Det var alltså uttjatat och tråkigt.

När vi äntligen fick sluta så hör jag Thomas säga att det här var vår sista föreläsning tillsammans hela ssk-klassen.. Och ja det är det ju. Jobbigt. Tråkigt. Imorgon är vi lediga (woho) och på måndag börjar vår VFU som varar i 9 veckor och sen kommer det att vara en valbar kurs. Då enbart ungefär hälften av klassen kommer läsa samma ämne som jag.
Tänk vad stor Maria kommer att vara. Tycker att hon växer för varje vecka och tänkt då på hur mkt som händer på 9 veckor.
På någe sätt känns det som om VFUn kommer att gå fort. Vilket jag också hoppas eftersom det verkar vara rätt drygt. Ser inte alls fram emot det som jag gjorde T4. Och sen när VFUn är slut så kommer Julia hem :)

Nu känner jag att det här inlägget måste ta slut. Ska kolla lite i H&M home, en ny tidning som jag fick i brevlådan nu - spännande. Och sen ska jag betala räkningar. Suck.

XOXO

PS.
Lisa har skaffat blogg ;D

"Imorgon är en annan dag"

Som jag skrev till Emma igår och som jag nu läste att hon höll med om ;)

Idag har varit en rätt bra dag för mig :) Trots att när jag skulle skicka sms-biljett till bussen råkade skicka en för ungdom så jag fick skicka en till direkt efter och trots att min matlåda var den torraste (torr potatis och fiskpinnar från euroshopper, såsen var gammal så jag fick ta grekiskt yoghurtdressing) haha.
Vi hade två föreläsningar idag. Den ena var traumatisering och prioritering. Väldigt intressant. L-ABCDE(I) skador och prioriteringskort. I slutet fick vi några fall där vi skulle rangordna skadorna och ge patienterna röd, gul eller grönt kort (svart (=död) får bara en läkare ge). Det var svårt. Man ville att alla skulle få röda kort och hjälp samtidigt. Men vissa var dock lätta. Det första fallet vi fick var att vi kom ensamma till en olycksplats med 4 skadade. Herregud alltså. Jag kommer allitd ha en stor förbandslåda, filtar och en extra person i min framtida bil. Skulle inte vilja träffa på något sånt själv. Gud så svårt!

Efter lunch var det föreläsning om Donation och transplantation. Också intressant. Tycker att vissa saker är lite sjukt dock. Som t ex måste man alltid få tag i en nära anhörig trots att patienten finns med i Donationsregistret eller har ett donationskort på sig, eftersom patienten kan ha ångrat sig utan attt ändra uppgifterna. Dumt, dumt dumt! Vad händer om man inte får tag i de anhöriga i tid (och som jag uppfattade det så är det nästan altid tisbrist) så går patientens organ "till spillo". Sen har jag aldrig tänkt på att det är så få (250 av 90 000) som är möjliga donatorer. Så personligen anser jag att det är vikigt att man funderar på om man vill vara donator eller ej. Själv har jag haft ett donationskort i plånboken ett par år. Har inte tänkt på att registera mig i donationsregistret så det ska jag göra snart. Man kan göra det
här. Man kan även läsa mer på Donationsrådet. Något som också var nytt för mig var att på donationskortet finns det en ruta för om man vill donera till medicinsk forskning. Jag trodde att det var hela kroppen, vilket jag inte har lust med, men i själva verket är det bara enstaka organ, t ex bukspottskörteln. Så det är ju också ett alternativ. Man kan även välja vilka organ eller vävnader man vill donanera och vilka men inte vill.

Sen när jag kom hem idag hade jag fått en avi om att mina böcker från adlibris hade kommit :D Woho. Gick och hämtade dem på en gång. Har bara läst 2 kapitel nu. Men ska snart fortsätta tänkte jag. Har även beställt de två sista böckerna i serien om Edward och Bella (och en bok till skolan) som kommer runt 13 mars så jag kan betala den till nästa månad då jag kommer få lön :)

Nu ska jag kolla min mail.
XOXO

PS. Varför ska alla ringa om erbjuda en intervjuer och jobb nu när man redan har tackat ja? Igår ringde de från Tybble vårdcentral och idag ringde de från Akuten och sedan Neurologen.

Katastrofmedicin

Visst låter det kul?
Trodde att den här veckan skulle vara väldigt intressant och trots de långa dagarna flyta på bra. Men efter idag är jag tveksam. Det enda positiva är att det inte finns någon slags examinationsuppgift. Det jobbiga är att de tar närvaron på varje föreläsning eftersom det är obligatorisk närvaro för att bli godkänd på kursen.
Imorgon är ju en annan dag så  jag hoppas att det blir roligare då :)

Imorse mådde jag pissilla.. Usch var som att bakfyllan kom idag istället för igår. Var inte direkt gott med frukost. Men när jag tvingade i min frukosten så tittade jag på Vakna med The Voice! Och det var lite kul faktiskt. Han Jacob hade varit och kört stand up i lördagskväll och då var det ett band med som skulle spela. Jacob gick runt och hälsade på alla sen när han hälsade på basisten fick han som svar att han hette Spider-Man (läs: Spiderman) och han svarade tillbaka att han hette Hulken. Moget tänkte man ju då. Men sen efter showen så frågade Jacob basisten igen och då sa han fortfarande att hans namn var Spider-Man och eftersom Jacob inte ville tro på honom visade han upp sitt legg där det stod att han hette Spider-Man Johansson.. Haha så jävla sjukt. Vi skrattade rätt mycket om det i skolan idag :) Vi var rätt trötta iofs.. Rebecka drog massa skämt om en TV-serie som jag inte kommer ihåg vad den hette. Alla hade ju sett den så de stämnde in med nya skämt. Lät så himla kul att jag inte kunde låta bli att skratta jag med, haha :)

Nu ska jag maila til min handledare som jag ska ha på VFU:n inom hemsjukvården.
XOXO

Twilight

Idag var jag på bio och såg Twilight med Sanna. Som alla vet är böckerna alltid bättre än filmerna och så var det även i detta fall, men det hindrade inte mig från att verkligen älska filmen. Tror nog att jag måste köpa den när den kommer på DVD, tror att det skulle bli i april eller någe.

Jag saknade några scener från boken i filmen. T ex blodgruppsbestämningen på biologin och när Edward sjunger för Bella m.m. Jag trodde att man skulle missa när Edward spelar pianot, men det gjorde man inte, dock missa man att han hade skrivit låten med Bella som inspiration. Vissa scener var ju också omgjorda som t ex kommer Cullens in i kafeterian när Bella sitter där, men i boken sitter de i ett hörn när Bella kommer in. Jag hade verkligen sett det framför mig så jag blev lite besviken när de hade gjort om det. Massa andra detaljer försvann ju också. Men som sagt är det sånt som man är förberedd på. Undrar hur lång filmen skulle vara om de tog med allt.

Nu längtar jag ännu mer tills min bok kommer, nr.2 alltså. Filmen ska (om jag förstod det rätt) komma på bio i november i USA, så vi får ju hoppas att den kommer ungefär samtidigt till oss :)

Kanske kan uppfattas som om jag hade många klagomål på filmen, men inte alls. Jag älskade den :)Party

Var party igår :) Kiina och Sanna var hemma hos mig på förfest igår. Jag hade ju egentligen tänkt att jag skulle ha rätt stor fest, men alla bangade så det blev bara vi 3 men det gjorde absolut ingenting för vi hade kul iaf :) Tittade på Melodifestivalen, men SVT är mongo på min boxer så det gick inte att titta på TV:n. Både bild och ljud hackar. Så vi kollade på datorn. Blev lite hackigt under låtarna ibland, men ingenting om man jämförde med TV:n.. Det slutade iaf med att vi hade på både och men att vi stängde av ljudet på TV:n.. Lite roligt för att datorn låg efter lite i sändningen så när man fick se vilka som gick vidare kom vi på att man kunde se på TV:n innan de sa på datorn, hehe.. Egentligen var inga låtar så himla bra, men vi rästade iaf på E.M.D´s låt för vi tyckte att den som de battlade emot var så himla dåliga..

Efter ett tag gick vi till Klaras var gratis till kl.23.30 vi kom fram 23.19 så vi hann inte in. Så Kiina och Sanna gick till Björnstugan istället.. Jag kommer inte in där eftersom det är 23 år på lördagar, men jag fick övertala dem om att det var okej.. För Micke och hans flickvän Maria var inne på Klaras och väntade på mig :) Och så fick jag sällskap av Isak och hans kompis Koffe i kön. Så det gick ju bra.. Var himla kul inne på Klaras (förrsten så kostade det 60 kr för att jaghade studentlegg).. Var mkt mer folk än jag trodde att det skulle vara, vilket var bara positivt :D

Hinner inte skriva mera nu för jag ska på bio med Sanna och jag måste gå upp på stan.. Men jag har lite bilder från kvällen på min
bilddagbok..

XOXO

Om jag kunde drömma


Jag lånade boken Om jag kunde drömma (den utökade versionen) (Twilight) av Stephenie Meyer av Sanna i torsdags. Och jag måste nog påstå att det var den bästa bok jag läst på väldigt länge. Vet inte när jag läste en sån bra bok sist. Var kanske när jag blev kär i Sagan om Isfolket av Magrit Sandemo och jag gick nog på högstadiet (eller sexan) när jag började läsa dem.

På baksidan står det: Varning: vansinnigt beroendeframkallande! och ja, det kan man lungt säga att den var. När jag hade börjat läsa så kunde jag inte sluta, jag ville inte sluta. Men samtidigt ville jag inte att boken skulle ta slut. När jag var i skolan i fredags så längtade jag bara till att få komam hem och fortsätta läsa, haha. Helt sjukt!

Jag lånade som sagt boken av Sanna men jag vill ha den själv så jag beställde den nu från adlibris. Bokrean börjar på måndag och då kostar den 69 kr (ord. 95 kr), och då är det den utökade versionen. Skillnaden på böckerna är att man får läsa om Edwards berättelse om första mötet med Bella. Jag passade så klart även på att beställa tvåan (finns totalt fyra böcker) När jag hör din röst (New moon). Egentligen ville jag köpa alla fyra, men jag visste inte om jag skulle ha råd och dessutom var man tvungen att vänta på beställningen tills fyran skulle släppas (vet inte när det var, men man kan som sagt förhandsboka den!). Jag vill ju helst läsa nu, hehe. Går även att låna de tre första (och alla fyra på engelska) på bibloteken i stan, men det var massa reservationer. På trean vat det t ex 26 reservationer, haha helst sjukt.

Vad är det egentligen jag vill ha sagt med det här inlägget?
Jo att boken är så bra som folk säger. Jag har hört på när Kiina och Sanna pratat om den, men samtidigt så brukar man alltid få för höga förväntningar. Men jag vet inte. Jag blev iallafall helt frälst (kär) i boken. Jag har nog som sagt aldrig läst en bok som jag inte kunnat lägga ifrån mig på det här sättet. Nu längtar jag bara tills nästa vecka då jag får hem tvåan och så tänkte jag faktiskt gå och se den på bio. Tror att det visar sista föreställningen imorgon. Finns så klart massa platser kvar för typ alla har redan sett den. Men är det någon som vill följa med mig? (kostar 95 kr)

Haha det blev ett långt inlägg om en bok ;)Nya skivan

 
MTV Shows


Gerard (My Chemical Romance) pratar om den nya skivan.
Klicka här för att se hela intervjun.
Längtar som fan till den kommer och håller tummarna ashårt att det blir en turné till Sverige :)

Sem-vecka & nu har jag sagt "ja"

Vi har en seminarium vecka denna vecka. Vi har som tur är redan avklarat 3 av 5 olika teman. De första punkterna är rätt intressant, men sen kommer alla etiska principer, lagar & föreskrifter och etiska dilemman (som ofta, nästan alltid, blir diskussionsfrågan) och det börjar bli rätt tjatigt för alla säger nästan samma sak och på alla teman. Suck. Men det är jättesvårt att komma på någe bra, så det kommer nog bli samma sak imorgon och på fredag.
Nästa vecka är det Katastrofmedicin och det ska förhoppningsvis bli kul :)

Idag fick jag svar från avd. 26 :D Först ringde hon under seminariumet så jag kunde inte svara, men hon lämnade meddelande så jag ringde upp, men hon svarade inte, så jag lämnade meddelande, hehe. Och sen nu ikväll kl.18 (undar hur länge hon egentligen jobbar) och erbjöd mig jobbet. Yes yes yes! Tackade så klart ja, för det var ju detta jobb som jag helst ville ha av alla de 4 intervjuer jag var på.
Så imorgon måste jag ringa och tacka nej till 93:an. Känns lite dumt, men aa.
 
Nu håller jag på och skriver "rent" det vi la till till fallen idag. Sen ska jag äta lite och titta på nya Heroes :D
XOXO


Lite kommentarer

Nu i eftermiddag har jag läst lite 3 artiklar som jag vill säga några ord om.

Artikel 1 handlar om en tjej (15 år) och en kille/pojke (13 år, på bilden ser han ut att vara max 9 år!) som har fått ett barn. Artikeln handlar egentligen om att pojkens föräldrar vill att de ska göra ett faderskapstest då de är så unga och dessutom så finns det andra pojkar som hävdar att de är pappa till barnet. Pojken känner sig ändå säker på att det är han som är pappan eftersom han och tjejen har varit tillsammans i 2 år. Men alltså hur många problem finns det inte? 1. De vet inte vem som är pappan. Hur många killar kan en 14 årig tjej egentligen ha oskyddatsex med när hon hon har en pojkvän. Dvs. tjejen är mycket ansvarslös. 2. Det är ju barn som får barn. Tjejen är trots att 15 år, så man vet ju att det förekommer. Men en 13 årig pojke ska inte ens få kunna bli pappa. I Londan är det dock ganska vanligt med tonårsföräldrar och det verkar stiga för varje år. Tror att förra året var det 4 pojkar (11 år) som blev pappor. Öh, lite samhällsproblem kanske? 3. Enligt lag (London) får inte barn under 16 år ha sex. Så varför är det så pass många tonäringar som får barn, kan man ju undra.

Artikel 2 handlar om en tjej som fick 2 barn inom 1 år. Tjejen var 15 år när hon fick sitt första barn. Det som jag tycker är lite roligt med det här fallet är att hon inte upptäckte att hon var gravid förrän 2 veckor innan förlossningen. Det var skolsköterskan som tyckte att hon såg gravid ut. Okej tänker man. Man har ju hört talas om liknade fall så det är kanske inte så konstigt, men det som jag reagerar på att barn två upptäckte hon inte förrän även denna gång i 8:e månaden. Då det var hennes mamma som tyckte att hennes navel buktade ut. Hallå?! 2 graviditeter inom 1 år och hon märker inte av någon?

Artikel 3 handlar om en ensamstående kvinna som fick åttlingar (den andra i världen, tydligen). Hon hade fått 3 embyron inplanterade som utvecklade sig till 8 foster. De föddes så klart för tidigt, men verkar må bra, står inget annat i artikeln. Saken är den att hon redan har 6 barn hemma och de verkar leva rätt fattigt. Kvinnan tigger om pengar från sin hemsida. Så varför ska hon få fler barn om hon måste be om massa pengar hela tiden och varför inplantera hela 3 embyron? Men samtidigt tycker jag att det är synd att folk är så dumma att de anger dödshot mot kvinnan. Jag tycker ändå att det är helt fascinerade att hon fick åttlingar. Hennes mage var gigantisk och man kan undra hur hon kunde stå överhuvudtaget. Häftigt är det, men frågan är ju hur hon ska kunna ta hand om dem...


God morgon!

Eller det kanske är mer God förmiddag, eftersom klockan är över 11 redan.
Gick upp vid halv tio idag. Tycker att det var duktigt för jag börjar inte skolan förrän kl.13. Har Pluggat lite till seminariumet som vi har idag. Är ju lite som en redovisning, så man måste vara förberedd.. Har inte hunnit läsa någe till det i helgen eftersom jag jobbat hela helgen. Känns typ som om jag jobbade i 2 dygn. Blir ju så när man jobbar kväll börjar tidigt jobbar delad och börjar tidigt. När man kommer hem så sover man för klockan snart kommer vara dags att åka till jobbet igen. Var lite jobbigt i söndags morse. Fick åka med buss 11. Det är 11:an som går föri här supertidigt på morgonen och de sista bussarna på kvällen/natten. Så det var lit epsykologiskt jobbigt att veta att min vanliga buss inte "vaknat" än. men den 25:e mars då kommer lönen och då kommer det vara värt besväret :)

Inger hade lagt ut facit till läkemedelberäkningstentan i torsdagskväll. Svaret på 4b var 0,45 mg/ml. Och jävlar vilket liv det blev. Inger hade nämligen skrivit fel. Svaret skulle vara 4,5 mg/ml och nu sista jag tittade så hade hon ändrat. Vilket betyder mina damer och herrar att det var jag som hade rätt ;) Alla andra tal var också rätt så jag behöver inte skriva någon omtenta :D Så jävla skönt!

Ska föna håret nu så att det inte blir stressigt och jag missar bussen trots att gick upp i god tid imorse.
XOXO

PS: gossip girl och One tree hill har uppehåll till 9 mars :(

Läkemedelsberäkningstentan ...

... är nu avklarad. Skönt. Frågan är bara om man är godkänd. Jag tyckte att det kändes bra och jag kände mig rätt säker, men  man vet aldrig. Vet att det dock är ett tal - 4 b, som jag, Kiina och Sanna har svarat olika på. Självklart hoppas ju jag att det är jag som har rätt så jag slipper skriva om den. Men det är ju inte hela världen om man måste det. Man behöver ju inte plugga så mycket på det. Mest på det som man hade fel på isåfall om det nu bara inte var någe tolkningsfel, för då kan man ju det förmodligen egentligen.

Som sagt är det skönt att den är gjord nu iallafall. Det jobbiga är bara att vi får vänta 3 veckor på betyget (G el. U) om Inger inte är snäll och lägger ut svaren i förtid, som hon brukar göra. Har lärt mig att skriva upp mina svar så jag kan kolla själv innan resultaten kommer ut. Hade inte gjort det första gången vi skrev en läkemedelsberäkningstenta vilket var himla jobbigt. Alla visste ju hur det gått för dem utom jag, haha.

Efter tentan satte vi oss med sem.falls uppgifterna till nästa vecka. Suck. Känns som det är lite smårörigt. Vissa fall har vi jättemkt och andra ingenting, men vi ska fortfarande prata 20 min om varje fall. Vi är iallafall klara med de 3 första och vi har lite tid nästa vecka att göra klart de 2 sista också så det blir nog bra.

När jag kom hem så däckade jag typ på sängen. Sov kanske 3 h sådär. Är fortfarande trött. Är den veckan i månaden nu och jag känner att jag blir tröttare och får mer ont i magen för varje gång :( Kanske dags att börja med p-piller igen.. Mådde ju liksom bättre under de åren. Men jag får se. 

Mina planer för kvällen är TV - Criminal Minds och en rostad macka med ägg på :)
XOXO

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Julia.

Utmaningen:
1. Gå in i mappen mina bilder.
2. Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
3. Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
4. Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
5. Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.Nu hade jag massa mappar så det fick bli den sjätte mappen - sjätte mappen - sjätte bilden.

Det är jag och Jossan hemma hos mig. Jag tror att bilden är från 2004. Läänge sen, känns som ett annat liv nästan. Vi har inget bättre för oss än att sitta och flumma framför webcameran. Var en period där vi brukade göra detta, hehe. Lite kul. Finns dock inte så mycket att säga om bilden förutom att vi ser så små ut!


Jag tänkte att jag skulle utmana Emma, Emma, Soss och Sofia. Räcker med 4 tycker jag. Är det någon annan som känner sig manad tull utmaningen så tycker jag att det bara är att köra på ;)

Läkemedelsberäkning & sushi-oskuld

Nu i eftermiddags/kväll har jag pluggat massa läkemedelsberäkning. Känns lite blandat. Först gick det jättedåligt, sen gjorde jag 3 tentor och hade bara 2 fel och jag insåg vad det var för fel så jag kommer inte göra om dem :) Så nu känns det bra igen. Men usch det är så tråkigt när det går dåligt. Har några tal som jag tänkte att jag ska räkna nu innan Seinfeld börjar kl.22.50 sen ska jag lägga mig. Måste vara utvilad till imorgon eftersom tentan är kl.8.15.

   


Jag har haft ett plugg uppehåll mellan kl.18.30 tills nu då jag var med Emma och Lisa på East West Sushi. Kände att jag skulle vara duktig och gå dit, men om jag ska vara ärlig så gick jag mest för att jag verkligen avskyr att cykla när det är snö ute. Det blir klumpar på hjulen och man kommer ingenstans eller så cyklar man omkull för att det helt plötsligt kommer massa halksnö.
Det var första gången jag åt sushi, så idag förlorade jag min sushi-oskuld, om det nu finns något sådant. Jag tyckte att det var gott men känner mig inte så nöjd med mig själv. Jag kan inte äta med pinnar :( Vi åt en apetitretare innan, och den var väl sådär. Var risnudlar och jag tyckte inte att de smakade så mycket var mest det som var till som var gott. Sen provade jag lite olika saker. Avokado-special rullarna var godast, men egentligen så tyckte jag att allt jag provade var gott :) Kan nog bli att äta där fler gånger.
När vi skulle gå säger tjejen som serverat oss att hon känner igen mig. Lite småjobbigt för jag vet inte var vi kan ha träffats. Hon frågade vilken skola jag gått på, men hon var 89:a och jag tror inte att jag har sett henne på någon skola. Så då tycker jag att det blir lite jobbigt, man vill ju liksom komma på var man kan ha träffats och så. Hon var trevlig iaf :) Är inte riktigt van att folk känner igen mig. Var samma sak när jag var på Njuta och Björnstugan med Lisa och några från hennes lag. Känns lite skumt att folk känner igen mig, jag har alltid varit den i gruppen som man inte kommer ihåg. Men men.Ska man äta sushi så ska man iaf göra det på East West Sushi

F&S, intervju & jobberbjudande

Imorse var jag nästan sjukligt trött, höll på att inte komma ur sängen. När jag väl gjorde det så gjorde jag det försent vilket resulterade i att jag kom ungefär 10-15 minuter sent till gymmet (F&S). Tränade med Lisa. Var dags kan man säga, men jag vet inte om mina skor var extra hårda idag eller någe för jag fick svinont i fötterna. Hatar att svettas men nu efteråt är det ju skönt :)

Jag har även varit på jobbintervju på avd.23 - kvinnokliniken. Det gick rätt bra, ska få feta nästa vecka om jag fått det eller inte. Hon sa att det var en barnmorska som jobbat där förut som eventuellt ville jobba i sommar men om hon nu inte vill det så skulle jag få jobbet (så håll tummarna!!) Jag skulle få veta nästa veckan hur det blir. Nästa vecka ska jag även få veta om jag fått jobbet på avd.26 - barn och ungdom. Det är ju på dessa avdelningar som jag helst vill jobba. Men jag dör ju inte om jag inte får jobbet och vet ni? Nu för kanske drygt en timme sen ringde de från avd.93 - njurmedicin och erbjöd mig jobb. Var ju där i måndags på intervju. Jag fick till slutet på nästa vecka att fundera på hur jag vill göra. Får jag inte jobbet på avd.23 el. 26 så kommer jag ju så klart att tacka ja. SOm sagt så verkar det vara rätt bra där iaf trots att hon ena avdelningschefen var så lam.

Så nu har jag inte panik längre :)
Eller jo lite panik har jag fast bara inför läkemedelstentan som är imorgon. Jag trodde att jag kunde det här, men jag får massa fel och speciellt på spädningsuppgifter. Jag förstår verkligen inte hur man ska tänka. Tycker att det fattas massa information för att man ska kunna räkna talen. Men jag har ju ikväll på mig så jag ska plugga som ett as.

Så det är väl lika bra att sätta igång igen.
XOXO


Tisdag

Arbetsintervjun igår kl.13 var på Njurmedicin, avd.93 i M-huset, jag hade hört fel. Hon pratade finlandsvenska så det var väl därför jag hade hört fel. Fick ett rätt dåligt intryck av intervjuaren. Hon kändes väldigt lam på någe sätt. Som om hon redan visste att jag inte ville arbeta där. Typ som om ingen skulle vilja arbeta där. Varför förstår jag inte, för de som haft sin VFU på avd.93 tycker att det varit kul och lärorikt att arbeta där. Det jobbar även många unga sjuksköterskor där så det känns som om man skulle kunna bli vän med sina arbetskamrater på ett annat sätt än när det med är personer i 40-50 års åldern. Jag skulle få veta denna vecka om jag skulle få jobbet eller inte. Det känns typ som om jag kommer få det för hon pratade en del om att jag skulle få betänkestid och sånt. Hon pratade även om fortsatt jobb till hösten, då hon sa att det var ovisst men samtidigt så fick nästan alla jobba kvar förra hösten.

Efter intervjun (som höll på 17 minuter! men en tur till avdelningen) kom Lisa till sjukshuset för vi skulle gå på en promenad. Vi var ute och gick i 1,5 h. Var jätteskönt :) Solen sken och luften var frisk. Vi gick längs ån, förbi Naturens Hus, Rävgången och sen vid lilla ån så man kom upp där vid pizzeria Diana. Jag har bott här nu i 2 år och har bara gått vid Rävgången 1 gång förut och då med Emma och hennes hund Elsa. Är typ för att jag inte hittar, tror jag. Kändes inte alls igen mig vid lilla ån fast bara några meter framför så var jag där jag alltid är, så jag måste nog ta och utforska Norr lite nämre, är ju så fint här egentligen :) Som sagt var det skönt att vara ute och gå, men mina lår hade förfrusit när jag kom hem, haha.

Idag är det tisdag och jag är helledig :) Inga tider att passa. Eller jo en tid i kväll, för jag tänkte gå på danspasset på F&S idag :) Måste även åka till skolan och lämna tillbaka en bok, fast jag funderar på att strunta i det och lämna tillbaka den på torsdag då jag ska till skolan iallafall, fast då får jag böter på 20 kr. Åker jag idag så tar det massa tid plus att det kostar 10 kr med bussen. Så det blir inte så stor skillnad :)

Tänkte att jag skulle plugga en massa idag också. Men först ska jag diska...
XOXO

Vinterland

Det är så himla fint ute nu. Känns som ett härligt vinterland. När det är såär så älskar jag snön. Helst vill jag åka till Ånnaboda och åka längdskidor (jag kan inte åka någe annat). Pulka är också bra, men det är jämt så mycket folk i backen och jag är faktiskt 22 år snart och vill inte riskera att köra på en 7 åring. Någon som vill åka till Ånnaboda med mig i veckan?
Jag har bestämt mig för att njuta av vintern nu när det är så fint. För innan man vet ordet av är det slask och äckligt igen och då förmodligen hela mars. Jag gillar inte mars. Fast samtidigt vill jag att februari ska ta slut så jag kan få lite pengar igen.. Är nästan luspank. Har inte vågat kolla hur mycket pengar jag har för jag är rädd att jag ska trilla ner och dö då.

I helgen blev det massa jobb. Lördag och södag dag. Har sovit i Lundby hela helgen. Skulle vara hundvakt åt Eila på lördagkväll, för mamma skulle jobba och Sandra skulle på fest. Men det blev ingen fest för Sandra. För mig gjorde det ju ingenting. Vi kollade på Melodifestivalen (skit att inte Marie gick vidare!!) och busade med Eila i snön.

Idag höll jag på att försova mig, vilket inte hade varit så  bra. För jag var på intervju på Barn- och ungdoms avdelningen 26 imorse kl.9. Har haft lite småotur idag på morgonen, för min hårfön började nästan brinna (så den ligger i fönstret och kyler ner sig, plus att kontakten är urdragen såklart) och när jag skulle borsta tänderna så var det nån idiot som stängt av vattnet. Panik. Kul att sitta med morgon andedräkt på en intervju liksom. Kom på att jag kunde borsta tänderna på sjukhuset, vilket jag var tvungen att göra. Nu har dock vattnet blivit påsatt igen, som tur är.

Tänkte att jag skulle äta lite frukost nu (eftersom jag inte hunnit det än), ev. plugga lite läkemedelsberäkning och sen kl.13 ska jag på en annan intervju. Tror att det är på Njurmedicin, men är inte säker för hon jag pratade med sa L-huset och njurmedicin ligger i M-huset. Så jag måste ringa och kolla vart det är jag egentligen ska.

   
Visst är det fint?

Nostalgi

Björnes Magasin

 

Haha jag älskade (läs: älskar) Björnes Magasin!

Party!?

Jag älskar Spotify ;) Blir så himla partysugen när jag lyssnar. Jag sitter typ och dansar i stolen och duschar eller diskar jag så måste jag sjunga, hehe :) Låtarna som får mig på det störtsa partyhumöret är: Womanizer & Circus - Britney Spears, Hot N Cold - Katy Perry, Breathing Your Love - Darin ft. Kat Deluna och så klart 2008:s sommar plåga Don´t Stop the Music - Rihanna ;D

Det känns som om jag inte har något val - jag måste ha fest!
Jobbar ju både denna och nästa helg (hela helgen) men helgen därpå (21: a feb) är jag ledig. Så då blir det party hemma hos mig ;) Alla är välkomna bara jag får veta vilka som kommer så jag vet hur mycket bål jag ska göra.

XOXO

GLAMOUR

Den nya GLAMOUR tidnignen damp ner i mitt brevinkasst idag. Värsta kul :) Jag blir jämt jätteglad när jag ser att den har kommit och måste sätta mig i soffan och läsa (helst med Ben&Jerry (choklad) eller en mugg varm choklad). Det är även ett bra mensvärks tips - att äta choklad glass eller drinka varm choklad och läsa en mode tidning.

I månadens nummer av GLAMOUR finns det en pest eller kolera undersökning där en fråga var: "Din partner är lite för pryd eller din parnter är lite för kinky" 65 % valde kinky framför pryd ;) En annan var: "Han är klädd som polis eller han är klädd som en brandman" Vad tror ni majoriteten valde? Brandman så klart (65 %). Jag väljer också helt klart brandman (var jag i himmelriket under katastrofövningen för två veckor sen kanske?) En tredje var: "Han har fuskbränna elelr han är blekvit" Blekvit vann med 56 %. Trodde faktiskt att Fuskbränna skulle vinna.

Längre fram i numret kommer "Vårens modeguide A till Ö". Jag gillar Byxdressen i shorts variant, men det andra ser bara konstigt ut. Jag gillar även de Höga klackarna. Vill att det ska bli vår nu så jag kan använda alla mina klackskor. Jag gillar dock inte Ryggsäcken. Tycker att ryggsäcken är den fulaste väskan som finns. Det spelar ingen roll hur snygga mönster eller dylikt det är på den. Ryggsäcken är och förblir ful. En trend som jag istället älskar är Wow, glitter! Glitter, glitter, glitter - finns det någe finare och roligare? Zoologi - djurmönstrade kläder och Älsklingsfärgen rosa är andra stora favoriter. Sist men inte minst så älskar jag Överst, alltså hatten! Tror nog inte att jag kommer änvända någon, men jag älskar dem. Känner att det var mycket som jag gillade :)

Jag gillade även numrets Skönhets-sidor med smink och hårtips :) Mycket fint!


Ed och Jessica

Tror att jag har skrivit klart fallet till på fredag :) Värsta skönt. Ska bara läsa igenom det imorgon innan jag skickar in det. Börjar bli lite stolt över mig själv att jag pluggar i tid. I vanliga fall skulle jag inte ens ha börjat skriva än, haha.
Har dock inte gjort någon läkemedelsräkning, men det är för att jag inte hunnit och nu orkar jag inte. Är ju ingen brådska med det.

Läste lite MSN today (?) där jag såg att Ed Westwick (Chuck Bass) och Jessica Szohr (Vanessa Abrams) är kära. Hehe värsta kul. De är ju grymt snygga båda två.. Har för mig att Ed var tillsammans med Drew Barrymore tidigare och då kan man ju tycka att Jessica och Ed passar både utseende och åldersmässigt bättre ihop. 

     

http://starlounge.msn.se/index.cfm?objectid=45123&imagenr=1

Desolation Row - hela låten!

My Chemical Romance - Desolation Row

Rubrik?

Kom inte på någon bra rubrik idag...

Igår var jag på Campusmässan och kollade lite. Fanns väl inte så mkt. Inte vad jag såg iallafall. Men jag fick en mailadress dit jag kunde maila mitt CV m.m. och mina intresseområden till så skulle hon maila vidare till de olika avdelningarna. Jag tycker ju att det är jättesvårt att hitta avdelningschefernas telefonnr eller mailadress, så om det här fungerar så är det ju jättebra :)

Tidigare igår så hade jag ringt och talat in på 26:ans avdelningschefs telefonsvarare (för andra gången) och igår när jag satt och tittade på nya Heroes (spännande som vanligt!) så ringde hon upp :) Ska på intervju på måndag :D Så nu känns det lite bättre igen. Blir så stressad när jag hör alla andra som ska på intervjuer eller som redan fått jobb.

Var även på danspasset på F&S igår. Kom redan innan de hade släppt biljetterna (haha låter som typ en konsert eller någe). Fast det var tur att jag var där i tid, för det var en aslång kö. Råkade tränga in min efter halva kön (såg inte att den böjde på sig och det var ingen som sa till mig så när jag märkte det såg jag ingen anledning till att flytta på mig). Passet var iaf lika kul som sist :) Hängde med lite bättre igår också :)

Idag funderar jag på att gå runt i min morgonrock hela dagen. Känns som en bra idé tycker jag :) Har ändå bara tänkt att plugga. Ska skriva klart fallet till på fredag och träna lite läkemedelsberäkning. Läkemedelstentan är ju nästa vecka - suck. Tänkte att jag ska lyssna på Spotify när jag pluggar :) Fick en inbjudan av Louise igår :) Har velat ha det aslänge nu, så tack Louise! hehe :)

XOXO

Facebook & Medicin

Håller på att ladda upp bilder från i lördags på facebook, men det går inte så bra som jag vill. Börjar minnas varför jag hade la ner facebook ett tag. Men nu börjar det visst fungera igen :)

Idag började vi Medicin B II kursen. Ja vad ska man säga. Rörigt! Är så rörigt att inte ens den kursansvariga vågar visa sig. Han var visst på båda föreläsningarna i början man han vägrade presentera sig och svara på våra frågor. Vi hade hundra frågor. Kursen är bara veckan ut så det är snabba puckar med föreläsningar och inlämingsuppgifter som ska avgöra våra betyg. Jag tycker att det är synd att kursen är så komprimerad. Är roliga och intressanta ämnen vi pratar om men det går så himla fort och är så mycket att man glömmer bort allting lika fort som man lärde sig det.
Lite krångel som är att vi inte hade blivit registrerade så vi kom inte in på Blackboard så vi kunde komma in och få studiehandledningen, åhörarkopior och ett schema. Inte ens schemat är fullständigt. Blev att vi fick pricka av en lista idag och så blev i lovade att vi skulle komma in på Blackboard nu ikväll, vilket vi inte gör. Men vi slutade rätt sent så sekreteraren kanske hade gått hem... Föreläsningen som skulle vara imorgon (sömn av någon kostig anledning, är det inte bättre att behadla sömn med omvårdnadsåtgärder istället för medicinska åtgärder?) blev inställd. Mer information om det skulle komma på Blackboard (alltså det vi inte har tillgång till).. Känns som om allting har blivit en ond cirkel.
Nu vet vi iallafall vad vi ska göra för att få ett betyg och det är ju alltid något :)

Just nu håller jag på och ser på Casanova, så jag ska nog se klart på den.
XOXO

Hindersmässa & Linköping

I fredags var jag först på Hindersmässan med Rebecka, Kiina, Ida och Sanna. Vi lunchade/fikade på BaraVara och gick en sväng på stan. Jag gick itne så länge för jag skulle ju med tåget kl.14.15 till Linköping. Lite småjobbigt att man måste byta tåg i Mjölby, det tar ju sin lilla tid, så jag var inte i Linköping förrän kl.16.30.

      


Jossan kom och hämtade mig på stationen, vilket var himla bra. Hade aldrig hittat till hennes nya lägenhet. Irrblosset heter det. Och det är massa studentlägenheter där. Finns både lägenheter och korridor. Wictor (Jossans lillebror) flyttade in till korridor idag. Vi hjälpte till en del. Var ganska så bra att han flyttade den här helgen för det betydde att jag kunde åka med deras föräldrar (och morfar) hem till Örebro så jag slapp ta tåget :)

I lördags då. Vi hade typ 30 minuter på oss att göra oss iordning för kl.17 ville folket komma på förfest. De blev lite sena och det var ju tur för vi hann precis, hehe.. Var några från Jossans klass och lite så. Vissa hade jag träffat förut. Är ju alltid kul när man känner igen några :) Kommer absolut inte ihåg vad alla hette. Är ju jättesvårt att memorera alla namn när de kommer så tät och hälsar, hehe.
Efter förfesten var det sittning - I-Cabaret. Aldrig varit på någon sittning förut, så det var himla kul :) Var en hel del internskämt, men det var jag förberedd på. Efter lite omflyttningar fick jag och Jossan sitta brevid varandra. Trevliga bordkamrater fick vi också :)
Efter sittningen var det mellanfest. Så då åkte vi tillbaka till Irrblosset. Mellanfesten var väl sådär. Lite såsegt. Gick till en annan mellanfest, men då hade de redan dragit tillbaka till "sittningen". Så då åkte vi också tillbaka. Kan passa på att säga att jag hittar till stan och tillbaka nu iallafall, hehe.

     

Fler bilder finns på bilddagboken.


Var jättekul och för det mesta bra musik :) Stannade tills det stängde och då var mina fötter helt döda, är fortfarande öm idag. Som tur var cyklade vi. Kom i säng vid kl.4. Så det blev ju inte supersent. Det jobbiga är bara att de ringde från Rosenlund kl.7.30 imorse och frågade om jag kunde jobba. Det jobbiga är att jag var ju död (och då även bakis), men också att jag inte kunde jobba. Säger man för mycket nej så slutar de ju att ringa. Vilket inte är så bra eftersom jag behöver jobba.

Får se när det blir Linköping nästa gång. Kanske ska stanna lite längre då så jag kan umgås mer med Jossan :)
XOXO