Tentamen, Lundby & sol

Satt uppe drygt 1 h efter jag skrev sist. Så jag fick 4 h sömn, börjar känna av det lite smått nu. Men imorse var det (nästan) inga problem att komma upp. Själva tentan gick väl inte superbra. Tror att jag kankse kan ha fått G iaf, men är långt ifrån säker. Har kommit på massa som jag vill skriva dit nu under dagen. Finns ju inge man kan göra åt det nu iallafall så det är bara att släppa skiten och ta det om 3 veckor när resultaten kommer.

Efter tentan kom mamma och hämtade mig för hon ville umgås lite. Åt brunch med jordgubbar som efterrätt. Sen gick jag och Sandra ut med Eila. Tog en sväng genom dungen. Älskar dungen. Men den är väldigt liten. Jag minns den ju som större när jag var liten och man inte fick gå över en viss gräns på rasterna, haha. Vi plockade lite vitsippor till mamma.

Efter att ha släppt av Sandra på jobbet blev den en sväng hem till mormor och morfar. Satte oss i solen en stund, vilket var jätteskönt. Tog av mig mina tighs och då såg mormor min tatuering på ankeln för första gången. Hon blev inte så glad. För mormors skull blir det väl inga fler tatueringar på ett tag tror jag. Fast man vet aldrig. De 3 sista åren har jag gjort 1 varje år. Blir allitd så sugen.

      



Nu ska jag packa väskan med mat och filtar. Ska grilla med Rebecka, Jossan, Kajsa, Rebecka Isaksson Ida och några som jag inte känner på Tärnvägen. Blir nog mysigt :) Blir ev. Kåren sen. Beror på hur taggad jag (vi) är.

XOXO


Tentaplugg!

Klockan börjar ticka iväg nu och tentan är om 7 ½ h typ. På den tiden ska jag hinna plugga, sova, duscha, äta frukost och ta mig till skolan. Känns som om jag har en aning tidsbrist.
Just nu behövde jag en kort paus. Sitter och skriver på en tenta jag fick av Frida som terminen innan oss (alltså de som gick ut i vintras) hade. Känns som om jag har koll på ungefär hälften. Haha. Nemen kvinnor och äldre (om det är liknande frågor) och typ psykdelen. Omvårdnadsåtgärderna vid ångest, depression, bipolärsjudkom och vanföreställningar har jag koll på. Tror jag. Men barn. Njaa jag vet inte. Typ inte alls. Är lite mer medicinskt och då går det utför på en gång. Kvinnohälsan är iofs också mycket medicinsk. Och äldre också i frågorna fast det är lite av det i boken.
Hmm.. Nu när jag tänker efter så ligger jag nog jävligt risigt till!

Panik!

Får väl fortsätta med att läsa nu då.
Håll tummarna för mig imorgon, för det blir inte kul om jag står där på examensdagen utan att veta om jag är godkänd eller inte!

XOXO

Mando Diao

Läste en recension från SvD och den var väl inte så jättepositiv. Snittbetyget av läsarna ligger på 3 av 6 prickar.

Jag är rätt dålig på låttitlar så jag har ingen aning om vilken de öppnade upp med eller vilka alla låtar som spelades var. Men jag tyckte iaf att konserten var bra. Förtjänar med än 3 av 6 prickar. Av mig får de 5 av 6 prickar. I recensionen klagar de bland annat på att man inte såg något och att det var dåligt ljud. Jag tyckte att ljudet helt perfekt. Man slapp ha öronproppar men det var fortfarande tillräckligt högt. Och vi stod i början väldigt långt bak och såg hur bra som helst. Sen gick vi fram lite och såg fortfarande jättebra. Bortsett från ett huvud som jag ibland ville kapa av med en handsåg.

 

Gustav pratar lite i början om att man inte ska ge upp som band utan skivkontrakt. Att ljudet försvinner ibland beror på att jag zoomar och det blir tydligen så då. Ljudet på den här låten är kanske inte det bästa, men jag tycker att man hör väldigt bra och att man ser rätt bra också. Som sagt stod vi ju rätt långt bak.


Ölen vi köpte tyckte jag inte om. Var väl inge fel på ölen, men jag var absolut inte sugen på öl. Förstod inte varför jag ens köpte den, haha. Jag var nog lite trött också för jag tyckte att det var lite segt i början av konseten. Kom liksom inte in i humöret att sjunga/skrika och dansa/hoppa. Det släppte dock efter låtar. Vid Clean town tror jag faktiskt.


 
På den här videon ser man typ ingenting. Men man hör desto bättre. Är en akustisk version som är jättefin. De (Gustav?) pratade om att man kanske ser en vän för sista gången när man ser dem på stan eller så. Vilket gjorde att jag genast tänkte på Mårten och fick kämpa för att inte börja gråta. Oerhört fin låt iaf.


 
Gloria. Blev drag när den spelades. Det är kanske inte det bästa ljudet. Rätt brusigt faktiskt. Här syns även det äckliga huvudet som jag ville kapa av rätt tydligt.


Det kändes som om konserten gick väldigt fort. Vet inte vad det beror på riktigt. Kan ju vara för att vi hoppade förbandet och kom rätt lagom innan de började spela. Annars brukar man ju alltid komma 100 år innan den "riktiga" konserten drar igång.

Mando började extranumret med Dance with somebody och då blev det väldig fart på publiken.


 
I denna video hör man Emma och Louise prata om ljudet på hennes kamera, hehe. Jag filmade inte hela låten. Dels för att jag fick ont i armen och dels för att jag ville hoppa/dansa och sjunga med!


Jag hade jättekul på konserten, trots att den började rätt segt och kändes faktiskt kort.

Mina favoritlåtar är dem jag nu har lagt upp, men den största favoriten är God knows. Filmade lite i slutet på den låten, men det blev så hakigt och dant att det inte var värt att lägga upp den. Jag önskar att kvaliteten på filmerna hade varit bättre, men samtidigt bev de bättre än jag hade trott att de skulle bli.

Jag saknade låten Mr. Moon. Var synd att de inte spelade den tycker jag.

För det mesta är konserter det roligaste man kan gå på. När blir nästa? :D

Shopping, konsert och fest - Kan det bli bättre?

Min lördag var helt perfekt :D

Dagen började med att jag var nästan utvilad när jag gick upp och det kändes skönt att inte behöva stressa upp på stan. Vi kom upp vid kl.13 ungefär. Mötte Lisa och Emma vid Amandas jobb. Tog en shoppingtur på stan och jag köpte väl inte så jättemycket men det är tomt i plånboken nu ändå. Jag hade rätt dålig planering för jag hade velat träffa min kusin och kusinbarn, men det blev bara en snabb hälsning på stan. Vilgot hade så klart växt jättemycket och blivit blyg nu. Sötnos.

Till lunch/middag lyxade vi till det med vin till maten på en uteservering innan vi fortsatte med lite mer shopping. Men sen fick vi lite bråttom. Gick tillbaka till Amandas jobb för att hämta Emma och Lisas kläder och få med oss lite cupcakes hem.

       

Åkte hem till Sundbyberg och delade på en flaska vin när vi böt om och fixade oss. Sen var det dags för Mando Diao konserten i (på?) Annexet. För en gång skull åkte vi (jag) inte fel. Åker annars alltid fel när jag ska till Globen, iofs med bil, men ändå.
Vi bestämde oss för att inte stressa så vi struntade i förbandet. Hörde sista låten när vi kom och köpte oss en varsin öl. De lät rätt bra, men jag vet inte vilka det var. Ölen smakade bajs, vet inte varför jag ens ville ha någon. Drack inte ens en fjärdedel. Emma och Louise köpte en varsin t-shirt :) Konserten var bra, men jag tänkte att jag ska skriva mer om den sen när mina vidoeklipp har laddats upp på youtube.

     

Efter konserten träffade vi Amanada och hennes kompis (Elin?). Åkte tll Södermalm och gick först till Little Persia och tog en cider och tequila (blä). Sen gick vi vidare till 54. På vägen dit såg vi Sissela Kyle (jag missade henne dock) och inne på 54 var George Scott boxaren som var med i Let´s dance. I bilen upp hade vi sagt att vi ville se lite kändisar så det var ju lite kul att vi fick det, hehe ;)
Vi gick väl kl.2.40 från 54 och då var vi hungriga så det blev McDonalds rakt över gatan. När vi ätit nästan klart kom 3 killar varav ena härja som fan. Men det var kanske iofs för att Amandas kusin Lea hällde salt i hans hår. Alla hade iaf jättekul. Haha. Vissa studer kunde jag verkligen inte sluta skratta och det fortsatte när vi väntade på T-banan hem också.
Jag och Louise hade rätt tur med tågen så vi var hemma kl.4.

       

Som sagt lördag = jättebra!
XOXO

PS: Jag tänkte ladda upp lite bilder på bilddagboken medan jag väntar på att det ska laddas klart på youtube.

Stockholm!!

Nu sitter jag hemma hos min morbror i Sundbyberg och segar lite innan vi (jag och Louise) ska upp på stan och träffa Emma och Lisa. Vi åkte ju allihop hit till Stockholm igår, men de sover hos Amanda.
Igår när vi åkte skrev vi fel på adressen vi skulle till. Skrev Stockholm istället för Haninge och -gatan istället för -vägen (eller tvärtom) så vi kom in mitt i stan. När vi vände och skulle åka rätt kom det helt plötsligt 2 älgar på väg 73 (Nynäshamnsvägen). Helt sjukt. Jag tror inte att de blev påkörda men man hade hjärtat uppe i halsen. Emma ringde 114 144 för att rapportera och då berättade tjejen att det fanns tydligen fler älgar på ett annat ställe inte allt för långt bort. Stackarna.

Vi stannande hemma hos Amanda en stund, åt pizza och läste i hennes gamla kompisbok och så :)
På väg till Sundbyberg fanns iget blod eller krockade bilar på vägen så jag tror nog att älgarna klarade sig fint :)

Ska kanske inte skriva så mycket mer nu utan istället kolla när tunnelbanan går.
Ikväll blire det Mando Diao :D
XOXO

"Filip, Filip Fiii lip, Filip"


Haha det roligaste på hela Söndagsparty med Filip och Fredrik.



Dags för lite Twilight skvaller

Nästa vecka får jag hem Twilight filmen som jag beställt från cdon :D

Just nu håller de på att filma New moon som då är den andra boken i The Twilight Saga. På svenska heter boken När jag hör din röst. Det kommer att bli en hel del halvnakna män/pojkar i filmen. Vissa är riktigt snygga faktiskt ;) Filmen beräknas komma på bio 20 november i år. Är samma release datum i Sverige som i USA - äntligen någe vi häner med på!

Entertainment Tonight! (ET!) kommer tydligen ha några program om New moon.

 


Nu är det även bestämt att David Slade ska regissera tredje boken EclipseLjudet av ditt hjärta. Han ska tydligen regisserat några vampyrfilmer och Stephenie Meyer (författaren) är väldigt nöjd med honom, så det blir nog bra. Filmen ska spelas in direkt efter och kanske t.o.m. lite parallellt med New moon och beräknas visas på biografer 30 juni nästa år.

Även min favoritbok (efter Twilight då) Breaking dawn, Så länge vi båda andas, den sista boken, verkar bli film redan 2011. Jag tror inte att det är helt säkert att det kommer bli film. Vissa säger det men sen står det alltid att det inte är helt bekräftat. Problemen ligger i att det behövs sjukt mycket specialeffekter och nya karaktär...


Jag hoppas att allt det här stämmer för jag vill verkligen se Breaking dawn som film. Har redan läst boken 2 ggr. Dessutom tror jag att om den görs rätt, så kommer de tjäna hur mycket pengar som helst på den.

Jourmottagningen

Min handledare hade MI-utbildning idag med så då passade jag på att vara på jourmottagningen. Rebecka är ju där och har praktik så jag hann träffa henne innan hon gick hem. Hon gick dag och jag kväll. Fick sluta kl.19 för att det var så lungt och ingen som de väntade på. Jag tackar ju aldrig nej när jag får gå hem tidigt :) Trodde jag skulle bli tvungen att missa Grey´s anatomy ikväll, vilket jag nu inte kommer att göra :)

Jag var med Lisa hem till Emma igår kväll. Vi åt paj (jättegod med kyckling, broccoli och soltorkade tomater) och sen bestämde vi lite till helgen. Ska åka på fredag och komma hem på söndag. Se Mando Diao och gå ut på lördag. Emma och Lisa ska sova hos Amanda och jag och Louise ska sova hos min morbror. Känns bra att det är lite mer besämt nu :)
Emma sa att det var rätt säkert att ladda hem amerikanska serier från Pirate. Är det nån mer som hört det? Vore ju jättebra för min del isåfall :)

Emma har ju två supersöta katter och jag lyckades undivka att ta i dem överhuvudtaget. Men trots det och att jag tog en Cetirizin innan jag åkte hem till Emma och en när kom hem igen så har jag haft problem med andningen hela kvällen och nästan hela dagen med. Tänkte ringa Vårdcentralen imorse men jag förstod att jag skulle vara supertrött och så trodde jag att det skulle ha gått över när jag vaknade så jag ställde inte klockan och när jag vaknade var det försent att ringa...

Nu ska jag läsa lite i Pediatrik-boken innan Grey´s börjar.
XOXO

Gratis Spotify på Provabingo.se

"Vill du spela gratis bingo eller ta del av de bästa bingobonusarna? Besök http://www.provabingo.se/ där du även kan få veta hur man får gratis Spotify!"

Trafikmedicin

Idag hade min handledare MI-utbildning (MI = motiverande samtal) så då passade jag på att vara på en annan avdelning. Trafikmedicin. Dit kommer man för att ta prover, både blod och urin, för att kunna få ta eller få tillbaka körkortet. Det är väldigt strängt just nu med ratt- och drogfylla. Körkortet ryker direkt om det finns något spår av droger eller 0,2 i promille. Du behöver inte vara "nyrökt" för att det ska synas på proverna. Vilket många inte vet. Men det är bra att de är så hårda tycker jag. Sen finns det ju dem som kör utan körkort, men då finns det ju inget man kan göra.

Hon jag gick med hade även polistelefonen idag. Och det ringde på den när vi satt och åt frukost. Så då fick jag vara med och se hur de går till när polisen tar med sig påverkade in. Blir nästan som ett förhör. Jag blev att jag nästan ville tvinga personen till vård. Finns ju LPT, men det är inte så många som man tror som kan få det. Man (jag) blir så frustrerad när man inte kan göra någe för att personen i fråga inte vill...

Fick gå hem tidigare idag för hon hade inte så många patienter på eftermiddagen. Ska sätta mig och läsa läsa läsa nu. Jag har blivit väldigt nervös inför tentan! Shit. Den är ju nästa vecka. Har hur mkt som helst att läsa. Julia ska vara extremt lycklig över att hon slipper skriva den. För 2 år sen var det 50 % som kuggade (hon jag gick med idag gick ut då). Panik!!

XOXO

PS: Jag är väldigt tacksam över att youtube.com finns. Lyckades hitta nästan hela det nya gossip girl avsnittet!!

Gossip girl - Seder Anything (ep.21)

Episode Recap


Synopsis

Serena returns from her trip to Spain with Poppy and Gabriel. Blair makes a secret deal with Nate's grandfather. Dan takes a job to earn money for college.

Full Recap

Blair and Chuck decide to work together to try to dig up dirt and expose Gabriel, Serena's new love interest.

Nate realizes there is a something between him and Blair and he competes with Chuck for her affections by asking Blair to move in with him. This causes a genuine rivalry between the two of them, thus beginning a game of "Who Will Win The Waldorf."

Georgina Sparks returns as a newly reformed girl and Cyrus Rose makes her appearance once again.

     


Jag verkligen hatar den nya lagen just nu!!

22 års fest och födelsedagsfika

Igår kväll hade jag 22 års fest. Hade ingen aning om ifall det skulle komma någe folk, men det gjorde det :) Inte så många som jag hade hoppats på men vi hade kul iaf. Det var jag, Rebecka, Lisa, Dennis, Victor, Johan, Sofia, David, Wictor och Jossan. Senare på kvällen kom PJ, Petter, Z och Peter.
Är ett mysterium varför inte Micke kom. Han ringde och frågade om han kunde ta med sig en kompis. Vilket han så klart kunde. Så sa han att han snart var på väg, men han dök aldrig upp. Lite mysko, eftersom han brukar höra av sig om han inte kommer. Men men.

Jag hade jättekul iallafall och hoppas att de andra också hade det :)

Här är lite bilder från igår:

    
    
    

Jag var rätt pigg igår när alla hade gått (alla utom Jossan som sov kvar) så jag började att plocka undan alla burkar, glasflaskor, glas m.m. och diskade upp en vända (får ju inte plats så mycket i mitt diskställ). Så imorse när jag vakande var det bara att diska resten, torka borden och dammsuga förutom att fixa tårtan och sånt. Vilket var jätteskönt! Finns ju inte värre än äckel-luktande ölburkar och vinglas dagen efter.


Kl.11 ringde det på dörren och då kom farmor, farfar, Sandra, Filip, mina fastrar, deras män och kusiner. Jag hade ett så kallat födelsedagsfika för den halvan av släkten. Pappa kom inte för att han har lite problem att förflytta sig (han fick för övrigt komma hem från USÖ i fredags). Vet inte om jag tycker att det blir så trevligt på sånna här fikan men det är ju ändå släkten liksom.

   

Mer bilder från dagen och gårdagen (inkl. bröllopet) finns på bilddagboken.


Johannas bröllop

Idag har jag, Emma, Jossan och Camilla varit på Johanna och Daniels vigsel i Närkes kil kyrka. Blev väldigt glad imorse när jag vaknade och såg att solen sken så fint :) Har blåsigt lite kallt, men annars kunde de inte fått finare väder.

Kyrkan var jättefin. Stilren på ett mysigt sätt. Passade Johanna perfekt. Hennes klänning var också en äkta Johanna klänning. Superfin! Blommorna var fina. Slöjan var fina. Brudtärnorna var fina. Sången var fin. Daniel var så klart också fin.

De såg så små ut när de stod där vid altaret. Jag hade nog aldrig vågat...

Sen har man ju lite olika smak på vad man tycker att prästen ska säga. Insåg att jag satt och grimaserade en gång när prästen talade. Men det beror väl mer på att vi inte har samma tro. Vigseln passade ju Johanna och Daniel och det är ju så det ska vara.

Min favorit del var när de sa JA och duetten "You are" som jag tyckte var otroligt fin. Både texten (Clint Brown) och sången (Sandra och David). Nu när jag letade efter låten har jag insett att You ska vara Gud, vilket jag inte tänkte på (men borde ha gjort) i kyrkan. Tycker ändå att det är en fin låt och passar väldigt bra på bröllop.

Jag älskar bröllop! :D

   

Fredag

I onsdagskväll var jag hemma hos min moster och åt sushi. Det var trevligt :) Fick ett Grattis-MMS av Vilgot då också :) Hehe (Självklart var det ju Ulrika som skickade det, haha, men först fick jag ett sms där det stod från Ulrika och Jonas och sen fick jag ett MMS av Vilgot). Jag hoppas att jag kan träffa honom (dem) en liten stund iaf nästa helg. Ska ju till Stockholm då för att se Mando Diao med Emma, Lisa och Louise, men jag vet inte riktigt hur et blir med ev övernattning och så.

Igår tog jag iaf en lååång sovmorgon. Ställde klockan på 10, men snooza till 11 och sen låg jag och läste till nästan 12. Började praktiken kl.13 nämligen. Idag börjar jag kl.13.30 (för att det är fredag), men jag gick upp tidigare idag iaf. Har fixat med lite räkningar och sånt skit. Nu ska jag gå till den där blomsterladan som ligger här i närheten. Har ingen aning om de har öppet, men jag behöver blommor och tänkte gå dit och kika iaf.

Imorgon är det ju party här. Antingen blir det en flopp och ingen kommer eller så blir det så mkt folk att vi inte får plats. Typ som vanligt när jag ska ha fest med andra ord.

Dags att kila iväg för jag tänkte försöka hinna plugga lite innan praktiken också.
XOXO


"Ja må jag leva, ja må jag leva, ja må jag leva ...

... uti 100:ade år ..."
Ja, jag har iaf klarat av 22 år nu. Eller aa kl.22.47 om man ska vara exakt. Tycker att jag börjar bli lite gammal nu. Känns helt sjukt att de sista åren gått så fort. Jag säger jämt nästan att jag är 20 när folk frågar. Men det är jag ju inte, haha.

Vad har jag då gjort denna dag?
Jag stressade (som vanligt) iväg till praktiken imorse. På praktiken har jag fått följa med en patient på ECT-behandling, delat mediciner, gett en intra muskulär spruta och tagit ett blodprov. Dvs. fortfarande lite saker, men mycket mera än igår iaf :)
Efter praktiken var jag till 27:an och hälsade på pappa. Sandra kom också med. Farmor och farfar var där när vi kom. Farfar ringde imorse för att säga grattis, men jag var i duschen så jag svarade inte, men det trodde han. Haha. Mitt 3 svar säger ju typ "Madde ... Kan inte ta emot ditt samtal just nu. Lämna ett meddelande efter tonen". Farfar hörde bara "Madde" och sen började han prata och när tonen kom för att tala in meddelandet så trodde han att jag la på, så då gjorde han också det. Haha. Han trodde jag var jättetrött eller någe! Sen vägrade han att förstå när jag förklarade hur det låg till, haha. Han hade iaf tydligen ändrat åsikt om att åka och hälsa på pappa. Så det var väl bra.
Jag och Sandra stannade inte så länge, typ 1 h.

När jag kom hem så ringde mamma och berätta att Eila blev överfallen (för SJUNDE gången) av grannhunden Alice. Eila verkar ha klarat sig rätt bra iaf. Hade någe litet sår och så var hon helt slut, men annars så var allt bra. Alice är en riktig idiothund! Hon hade rymt hemifrån och tagit med sig en yngre hund och sprungit med full fart på Eila. Så det var ju 2 mot en. Plus att Eila inte såg att de kom.. Fan jag blir så arg!! Vad är det för fel på dem egentligen? Hur svårt kan det vara att ha sin hund kopplad när de är ute eller att stänga dörren/grindarna? Som sagt är det ju 7:e gången den där hunden hoppar på Eila helt utan anledning.


Gos Eila! <3
Varför skulle man vilja skada henne?

Beroendecentrum dag 1

Trodde att jag skulle bli assen, men cyklade visst fort som fan för jag blev bara 2 minuter sen. MIn handledare visste inte att jag skulle komma. Hmm. Stod i boken att jag skulle komma imorgon och vad jag fatta som så hade honinte förstått att hon skulle vara handledare. Men hon var trevlig och så, så det kommer nog att bli bra. Vet inte vad jag kommer att få göra. Idag delade vi mediciner kl.8 och rapporterade kl.15.20. Annars hände ingenting som hade med ssk-arbetetet. Om det fortsätter så här så kommer det att bli 3 lååånga veckor! Patienterna var dock mera uppåt än vad jag hade förväntat mig. Känns ändå rätt läskigt att veta att man går omkring med ett larm på sig i fall att liksom.

Var aldrig och hälsade på pappa idag. Sandra sa att han inte hade opererats än. Nu ikväll ringde farmor iaf och sa att operationen var klar och att pappa låg på uppvaket och hade mest ont. Bedövningen hade väl släppt. Men det verkade som om själva operationen hade gått bra. Så jag ska dit imorgon efter praktiken istället. Blir nog bra.

Nu ska jag laga lite mat.
XOXO

Födelsedags firande i Lundby

Precis som rubriken lyder har jag varit i Lundby och blivit firad av min mormor, morfar, mamma, syster, moster och Filip eftersom jag fyller år på onsdag. Jag stod för maten och mamma för drickat. Blev rätt billigt ändå och det blev över till två matlådor :)
Bra presenter fick jag också. Egentligen ska jag inte få någe av min moster eftersom det tydligen är sagt så att vi bara ska fira jämna år. Mamma köper inget till min kusin osv. Men jag fick iaf en kokbok med Klaras GI-mat av Lena. Såg ut att finnas en del gott där. Har fått en del GI-kokböcker nu så det är väl dags att börja laga lite sån mat kanske. Sedan tidigfare har jag fått en DVD-spelare av mamma. Av Sandra och Filip fick jag en rosa plattång :) Av mormor och morfar fick jag pengar, vilket alltid är bra! Fick även 200 kr i påskpresent och det fick ju Sandra också så klart ;) De är så snälla <3

På vägen hem till mamma från bussen stannade jag till i dungen och plockade lite blommor. Fanns inte så många, är kanske lite för tidigt än. Men de som fanns var fina :)

     


På väg till Lundby så pratade jag även med sjuksköterskan på avd.27 som var ansvarig för pappa. Hon berättade att han hade fått en fraktur i knäskålen och låg färdig för operation. Morfin hade han fått för smärtan, vilket han spydde glatt av. Han är väl lika känslig som jag. Hon tyckte inte heller att det fanns någon anledning för mig att åka dit idag, utan jag fick hans telenr så jag kunde ringa. Han lät väl inte allt för pigg. Hörde inte så bra heller eftersom jag satt på bussen. Men jag kan tänka mig att han hade ont, mådde illa och var hungrig. Dessutom var det ju ett tag sen han fick sig en öl. Så det vore ju konstigt om han inte var lite grinig.
Jag ska iaf dit imorgon efter praktiken. Pappa trode att han kanske skulle ha fått åka hem då. Men får man verkligen göra det? Han ska ju operera knät inte en tå liksom..? Tror att det vore bra om han stannade där några dagar.

Dags att kolla lite TV och sen läsa lite i kurslitteraturen.
XOXO


Pappa på USÖ

Farfar ringde igårkväll och berättade att pappa hade åkt in till akuten. Min första tanke var att han hade åkt in pga alkoholförgiftning. Men så var inte fallet. Tänkte inte det så länge för sen hörde jag att farfar skrattade. Farmor var arg, men farfar skrattade. Alltså var det ju inget jätteallvarligt.

Pappa hade varit ute med sin granne och åkt inlines när han ramlade och slog sönder knät. Pappa har haft en del problem med sina knän efter en del fotbollskador och farfar sa att han skulle opereras imorgon (idag alltså), så han lär ju ha slagit sönder en hel del.

Farfar tyckte att jag skulle gå dit och hälsa på honom först på tisdag, men han visste inte var han kommer att ligga. Ortopeden gissar vi ju på, men vilken? 27:an eller 37:an? Farfar tänkte iallafall inte åka och hälsa på honom. "Är han så dum att han åker rollerblades... då får han skylla sig själv!" Jag tänkte att jag skulle gå dit imorgon efter praktiken. Inte idag, dels för att de har besökstider kl.13.30-18.30 och då kan jag inte idag, och dels för att jag inte vet när han opereras eller hur lång tid det kommer att ta. Alltså är det bättre imorgon, när man vet prognosen bättre också. Sms:a Sandra igår om detta, eftersom jag tänkte att farfar förmodligen inte hade ringt henne. Hon blev så klart upprörd och ville åka dit som idag. Men nu när jag kollade tiderna så kunde hon inte heller.

Vet inte om det är dumt att inte åka dit idag? Men samtidigt kan jag ju tycka att pappa kan ringa mig själv om han vill att jag ska komma. Och så verkar farfar tycka att det inte är någe allvarligt eftersom han hade pratat med pappa och bara skrattar åt honom. Berättade för mamma igår också, och hon tyckte väl inte heller att det var någon idé att åka dit idag.

Jag ska iallafall ringa till de olika avdelningarna nu och kolla var han ligger.
XOXO


Update: Nu vet jag att han ligger på avd.27.

Påskdagen

Idag har jag suttit med Emma, Jossan och Camilla i Björnparken (?) och haft det bra. Var rätt mysigt att bara sitta där i solen och prata. Vi åt så klart glass och Jossan köpte ostbågar. Vi kom på den braiga idén att sms:a Johanna och be henne komma förbi. Vilket hon (och Daniel) gjorde :) Så nu tycker vi att det känns lite bättre att gå på deras bröllop på lördag :)

Igår var det ju påskafton. Jag var hos min faster på kvällen. Jag trodde att vi skulle fira påsk och min fasters man som fyllt år. Men det var bara honom vi firade, eftersom det inte var någon påskmat tänker jag. Sen trodde jag att min andra faster och kusiner skulle vara med, vilket de inte var. Men det var förvånadsvärt bra ändå. Pappa trodde att jag var full, hmm.

    

Efter maten och lite så, åkte jag med Sandra och Filip tillbaka till stan, men först åkte vi förbi Adolfsberg och hämtade Jossan. Jossan och jag gick med Emma och Selma till Kajsa som hade inflyttningsfest. Stannade inte så länge för alla drog vidare upp på stan (Jossan i en kundvagn dragandes av Emma). Där träffade vi Lisa och Amanda. Jag följde med dem till Stället-vid-hörnet-av-torget. Slapp köa :) Var mkt större där inne än jag hade hade trott och massa folk. Stannade dock inte så länge. Lisa och Amanda drog för att fyllekäka och jag gick till Pitchers till Emma och Jossan m.m. istället. Kom inte in för att det var insläpps-stopp. Men de kom till slut ut :) Vi gick till Grillcorner och träffade Mohammad som hade träffat Daniel på Frimis. Så Emma ringde Daniel så vi också kunde träffa honom. Vilket vi gjorde :) Jag skrattade nog rätt mkt, var rätt trött, haha. Tog taxi hem, efter lite tjaffs om vart vi skulle ta vägen. Jossan sov hos mig.

     
Fler bilder finns på bilddagboken.


Det var en trevlig påskafton :) Inte för att det kändes som påsk, utan som en vanlig lördag. Men va spelar det för roll?

Min duktiga lillasyster

 

Sandra på en danstävling som var nu den 14 mars.
Hon står i mitten med svart och rosa ;)

Påskafton

GLAD PÅSK!


Känns som om det kommer bli en trevlig påskafton trots allt idag. Dels för att solen skiner så fint :) Tänk va lite sol kan göra för humöret. Fast det är ju trots allt vetenskapligt bevisat att vi behöver solen för att må bra.
Jag åt min frukost på balkongen idag samtidigt som jag pluggade lite. Sen har jag läst nästan hälften av Pediatrik boken idag. Tog en paus nu. Blev inte så mkt läst igår. Men resten gjorde jag som jag sa, dvs. tvättade och städade. Dessutom bakade jag chokladmuffins. Vet inte om jag ska bjuda hem pappas familj på födelsedagsfika nästa vecka och äggen skulle gå ut så som idag så då passade jag på att baka.

Igår kväll såg jag Så ska det låta. Gårdagens gäster var Jan Johansen, Molly Sandén, Charlotte Perelli och Ola Svensson. Det var ett rätt bra avsnitt faktiskt. Många fina låtar bla. Guldet blev till sand. Men jag har lite kommentarer om kläderna. Charlotte hade en jättefin klänning och söta skor. Hon såg riktigt uppklädd ut. Och sen har vi Ola som såg ut som en 4 åring som klätt sig själv! Herregud som han såg ut! Tror inte att han hade velorbyxor, men det såg nästan ut som det. Desutom tyckte jag att han såg ut som en hob hämtad ur Sagan om Ringen-triologin. Brevid Charlotte såg det ju ännu roligare ut. Haha. Jan Johansen är en riktig pajas också. Men de var duktiga iaf :)
Hittade inget klipp på youtube, men om man vill kan man se det på
SVT Play.

Kl.21 började en film på TV6 med Peter Facinelli (spelar Carlisle Cullen i Twilight). Hollow man 2 hette filmen. Var rätt bra. Den var läskig, fast ändå inte. Hoppade till ibland, men det var väl  mest för att en av huvudpersonerna Christian Slater var osynlig. Han var även "the bad guy". Peter spelade en polis som skulle beskydda en biolog (Laura Regan) från att bli dödad av den osynliga mannen. Hon hade tydligen någon typ av buffert som skulle rädda den osynliga mannen från att dö om några månader. Jag har fortfarande inte förstått varför biologerna, militären och FBI inte ville att han skulle bli normal igen. De ville bara döda honom. Visst han hade blivit en seriemördare (från att vara bra militär), men istället för att låta honom få bufferten och bli synlig och sen arrestera honom, så ville de bara döda honom. Känns inte alls som en bra idé. Är rätt svårt att döda någon som man inte ser!? I slutet av filmen blir även Peters karaktär osynlig. Kommer det en Hollow man 3 mån tro?
Nu när jag letade efter en bild, insåg jag att jag faktiskt har sett Hollow man (1) också. Den är från år 2000 och då är det Kevin Bacon som blir den osynlige. Tror dock inte att filmerna har någe med varandra att göra. Är olika skådespelare och allt. Men den var rätt bra har jag för mig :)

       
Visst är han snygg? ;)                                   

Det var allt för denna gång.
Ha en trevlig påskafton. Och ät INTE för mycket ägg. Tänk på kolesterolet ;)
XOXO

Långfredag

Idag är det fint väder igen :D Men jag ska bara vara inne typ. Håller på och tvättar och så måste jag plugga. Var ungefär 20 dagar kvar till tentan. Vilket betyder att jag måste lägga på ett kol med pluggandet. Har även tänkt försöka hinna med att städa lite. Iallafall dammsuga. Dammsuga är det värsta jag vet, därför blir det kanske inte dummsugit här så ofta som det egentligen behövs. Hmm.

Mamma skrev till mig på msn idag att hon skulle till mormor och morfar för att sola. "Bara så du vet". Tog det som en hint att hon tyckte att jag skulle följa med. Men det hinner jag ju inte. Hoppas att mamma är smartare än att hon tar av sig till bikini. För så varmt är det ju inte.
Undrar hur varmt det är. Jag har ingen termometer, så jag får alltid gå på hur det känns ute på balkongen. Vilket ofta resulterar till att jag tar med mig för mkt kläder överallt på våren och för lite kläder på vintern.

Dgas att gå ner i tvättstugan nu igen.
XOXO


PS: Igår fyllde Gerard Way (sångaren från My Chemical Romance) 32 år. Så grattis till honom i efterskott! 


Skärtorsdag

Var sista dagen på min primärvårdspraktik nu. Har lite blandade känslor. Känns skönt att det är slut på ett sätt, för det är ett steg nämre examen. Men samtidigt trivdes jag i Hallsberg och jag ser inte ett dugg fram emot psykiatripraktiken. Dessutom är det snart dags för tenta. Känns inte alls bra. Jag har i stort sett inte läst någe i böckerna. "Jag tänker satsa på VG, så det finns stor chans att jag får G iaf" Jovisst. Lycka till Madeleine!

Var på MVC idag på praktiken. Jag gillar verkligen stämningen där. Ser fram emot när jag förhoppningsvis blir barnmorska :)

Jossan kom förbi idag (låg faktiskt och sov när hon ringde, haha). Hon hade ont i ryggen så vi gick ut på promenad. Gick förbi Emma, trots att hon tidigare sagt till Jossan att hon inte hade tid att träffas. Var inne hos Emma kanske 10-15 min (har ingen som helst tidsuppfattning) men det räckte för att jag skulle nya 2 ggr, näsan börja rinna och det kliade i ögonen. Hatar min allergi! Emma hade trots allt tid med oss och följde med ut. Vi gick vid Rävgången. Är alltid så trevligt att gå där  :) Tror att jag har sovit lite dåligt denna vecka, dels eftersom jag somna så lätt nu i eftermiddags och så tyckte jag att allting var jättekul idag. Haha torraste humorn. Skrattade åt saker som inte ens var menat som skämt.

Dags för Criminal Minds nu!
XOXO


Skit ishockey!

Varför ska alltid bra program ställas in för att det ska visas ishockey, fotboll eller handboll? Man måste väl tänka på dem som inte gillar sport och vill se sina ordinarie program. Skulle nämligen ha varit Grey´s anatomy ikväll, men istället är det jobbig ishockey. Inte bra!

Imorse var tågen försenat drygt 30 minuter. Det var lite jobbigt. För jag frös som ett arsle. Var inte så smart att jag tänkte på att jag kunde gå in i Väntsalen. Lite korkat kanske. I och med tågförseningen kom jag försent till praktiken, men det gjorde itne så mkt. Missade en patient bara. Har varit 3 sutur-patienter idag. Haha. Så typiskt att de ska komma samtidigt allihopa. Känns som det enda jag gjort idag var att plocka suturer. Men det gör väl inte så mkt egentligen, för det är ju så kul :) Både vanlgia suturer och aggraffer var det :) 

Idag när jag var på Hallsberg station (skulle hem) så såg jag en kille jag tyckte jag hände igen längt upp i andra rulltrappan. Var nära på att jag hälsade innan jag kom på att det var Tobias Karlsson (Let´s dance). Hörde sen genast de framför mig börja viska. Haha.

XOXO


Midnight Sun

Som jag skrivit i ett tidigare inlägg har Stephenie Meyer typ påbörjat en fjärde bok i The Twilight Saga serien som ska heta/heter Midnight Sun. Midnight Sun är Twilight ur Edwards perspektiv. Eftersom Edward är min favorit karaktär så hoppas jag att boken kommer skrivas klart och ges ut i Sverige :)

Stephenie har gjort ett uppehåll (eller vad man ska kalla det) med skrivandet av boken. Hon säger att hon inte vill avsluta den förrän alla har glömt den. Vilket aldrig kommer att hända!? Materialet hade även läckt ut på internet och innehöll falska delar, vilket så klart har gjort henne upprörd. Nu (eller egentligen redan i augusti) har hon lagt ut ett utdrag av just Midnight Sun på sin
hemsida. Man kan läsa t.o.m. kap.12 Complications, dvs. cirka 260 sidor.

För att läsa - klicka HÄR

    

Jackson gästar Criminal Minds

Läste på en blogg att Jackson Rathbone som spelar Jasper Cullen i Twilight ska vara med i Criminal Minds nu i säsong 4. Lite kul :) Avsnittet ska sändas nu i april i USA så det dörjer nog 7-9 veckor innan det sänds här i Sverige (på torsdag 6-8 veckor) eftersom vi är väldigt efter här i lilla Norden. Kommer förmodligen att vara någe slags uppehåll emellan också. Men jag kommer nog inte att missa avsnittet iallafall. Älskar ju Criminal Minds! Superläskig unge det var i slutet på förra avsnittet (avsnitt 13 säsong 4). Var nära att jag hade mardrömmar på natten sen, hehe.

   


Jackson medverkar även i filmen S. Darko som har premiär 28 april i USA. Andra skådespelare (som jag gillar) som är med i filmen är Ed Westwick (Chuck Bass - Gossip girl) och James Lafferty (Nathan Scott - One tree hill). Om jag ska vara ärlig så vet jag inte vad filmen handlar om riktigt och trailern är väldigt skum. Så där overklig och övernaturlig. Men egentligen så gillar jag sånt har jag kommit på. T ex var ju ett stort fan av Förhäxad (Charmed) när det gick. Fast jag tycker ändå att filmen verkar lite väl wierd. Eller?


Sista veckan i Hallsberg

Gud så fort det gått, det är redan sista veckan på andra VFU-placeringen. Bara 3 dagar kvar nu. Imorgon ska jag förhoppningsvis gå med jourläkaren för dagen och på torsdag ska jag vara med MVC. På onsdag är min handledare ledig, men då tänkte jag vara på DSM, var några roliga besök då och så hoppas jag på några timmar på labb. Verkar inte bli så eftersom det är dåligt med folk och de är superstressade där hela tiden. Är lite synd. Men samtidigt så kan jag ju ta blodprover och sånt. Tycker bara att det är kul, därför jag vill vara där.

Idag hade vi en patient med bensår. Jag hatar lukten av bensår. Egentligen ogillar jag allt med dem. Ibland kan det vara kul att pilla lite, men oftast luktar det sunkigt och den där lukten sitter kvar i näsan hela dan :( Känns ju inte så fräsht.

Jag har även blivit sjuk :( Har ont i halsen, svullna tonsiller och vädligt röd. Men jag har ingen feber eller sjukdomskänsla förutom huvudvärk, så det är bara att köra på :( Vi hade en del halsar förra veckan så jag blev kanske smittad då. Eller min handladare smittat mig. Suck.

Ne nu ska jag läsa lite bloggar och sen laga lite mat.
XOXO

Pratglad kvinna & Örebro cupen

Ja i fredags kväll gjorde jag ingenting. Tittade på TV och var tråkig. Var rätt trött och hade lite ont i ryggen efter min bussresa från Vingåker hem. Sen i lördags var det ju superfint väder :D Tog på mig min blåa vårjacka och solglasögon. Underbart! Behövde inte ens ha på mig jackan egentligen, men jag tänkte att det var lika bra. Har dock fått ont i halsen nu. Är lite svullen och väldigt röd. Tänkte kolla snart om jag har feber, men jag tror inte det så det är väl en virusinfektion (?) Frågan är hur mkt jag smittar? Vore träligt om jag inte kan gå till praktiken nu sista veckan. Kan man få G om man missar en tredjedel av praktiken?

Tillbaka till lördan, hehe. Var en bosnisk kvinna som började tala med mig om vädret vi busshållplasten och jag tänkte att det var lika bra att vara trevlig så jag svarade henne och lite så. Sen satte hon sig brevid mig. Lungt tänkte jag efterosm det tar ungefär 5 min upp på stan. Men sen började hon snacka skit om en (som jag tror alkoliserad) kvinna och tyckte att jag skulle hålla med, vilket jag absolut inte var bekväm med. Hon berättar sen även att hon ska till Vivalla. Suck. Jag skulle till Lundby. På väg till 14 bussen såg jag Åke och Sebastian gå in på Pressbyrån, så jag sprang in dit för att hälsa lite snabbt. Har ju inte sett dem sen studenten typ. Dessutom hoppades jag att jag skulle slippa sitta brevid kvinnan. Men på någe sätt hamnade jag iaf på bussen före henne och hon såg mig och satte sig brevid. Och sen var hon inte tyst på hela resan. Eller jo när jag skulle svara på hennes frågor. Lite jobbigt eftersom jag hade sett fram emot att njuta av solen samtdigt som jag var osocial med min mp3.

Det är nästan lite komiskt, men på väg tillbaka mot stan så kliver hon på bussen igen. Jag tittade inte så noga, men en annan kvinna satte sig brevid mig och sne pratade hon med någon och jag kände igen rösten. Oh no! Tänkte jag (haha). Sen gick den kvinnan av och hon pratiga satte sig framför mig. Jag behöll iaf min mp3 på så hon skulle fatta vinkeln, som hon till slut gjorde som tur var. 

Jag slapp även äka med 16 bussen hem tillsammans med henne eftersom jag skulle till Universitetet och sitta i sekket på Örebro cupen tillsammans med Lisa (hon ringde precis när jag åkte från Lundby och frågade om jag ville komma med). Var ju inte igår, så det var kul :) Jag var där ungefär halv sex till efter tolv nån gång. Var lite segt på slutet. Tycker synd om bl a Emma som var där från 6 och skulle tillbaka kl.6 idag och var där sent i fredags också.

Det var kul att se lite av "innebandy världen" igen. Känns som 100 år sen jag spelade.

Usch, blev ett långt inlägg idag. Vet inte om någon orkar läsa, men nu är det skrivet iaf. Ska värma lite tacopaj nu :) Men först ska jag kolla om jag har någon feber.
XOXO

Varför inte ta svängen via Vingåker hem?

HAHA! Jag kan inte annat än att skratta. Skulle kunna gråta också, men det gjorde jag som tur var inte.
Idag är det ju fredag och solen sken igenom diset nu i eftermiddags. Jag fick sluta kl.15 istället för 16.30 idag. Jag fick ta en egen patient utan någon tillsyn och så fick jag plocka 10 suturer (huvudet) på en patient. Alltså var jag på bra humör :) Extra glad var jag över att jag skulle hinna fika med Rebecka och Ida på stan vid kl.16 :)
Men sen...

Tåget skulle gå kl.15.36 från spår 5B. Det kom inte, istället stod det helt plötsligt att nästa tåg skulle komma vid kl.16. Istället kom det ett tåg mot Stockholm på spår 3 (mittemot). Bra tänkte jag. Stockholm är ju åt rätt håll, så jag klev på tåget. Satte på mp3:n och lutade mig bakåt som vanligt. Efter ett tag började jag fundera på varför vi inte kommit fram till Kumla. Blev då mer uppmärksam på landskapet utanför och jag insåg att vi var på väg åt ett helt annat håll. Shit! Men vad skulle jag göra? Rycka i nödbromsen och gå tillbaka till Hallsberg? Nja, kanske inte. Så jag satt lungt kvar och tänkte att vi snart skulle stanna så jag kunde gå av och åka tillbaka. Men det kändes som om vi aldrig skulle stanna.

Jag hade en man brevid mig och när konduktören kom och bad om biljetter fick jag pinsamt förklara att jag gått på FEL tåg. Hon blev väldigt skeptisk och trodde nästan att jag drev med henne för att få åka gratis till Stockholm. Men som tur var bad hon inte om några pengar. Mannen brevid mig var väldigt snäll. Han hade sin laptop med sig och tittade upp när tåget från Vingåker tillbaka till Hallsberg skulle gå. Vi kom fram till att  jag skulle bli tvungen att ta bussen och då slog det mig att jag hade dåligt med kontanter. 63 kr stod det att det skulle kosta och jag hade väl det precis, men var massa småmynt så mannen tyckte att han skulle ge mig pengar istället. 60 kr tyckte han att jag skulle få. Hur snäll var han inte!? Jag tog så klart inte emot dem, men efter några om o men accepterade jag 20 kr. Och tur var väl det! För bussbiljetten kostade nämligen 77 kr och det hade jag inte haft.

Ibland blir jag bara så glad och tacksam över att folk lägger sig i :)  Hade ju fått vänta nästan 1 h i Vingåker om jag inte fått den där 20:an av mannen och sen var jag nära att missa bussen när jag frågade en kille var det skulle gå ifrån och han inte visste. Han tyckte att jag skulle gå till stationen och kolla upp där. Men då var det en annan kille som la sig i och pekade på bussen, så att jag hann (hade 5 min på mig från det att jag gick av tåget till det att bussen skulle gå). Snälla människor jag träffat idag. Nästan så jag skulle skicka in Dagens Ros till mannen på tåget :)

Det blev en rätt lång bussresa hem. Det tog 30 min med tåget från Hallsberg till Vingåker och sen tog det 1 ½ h från Vingåker hem till Örebro (istället för 20 min Hallsberg-Örebro)! Kissnödig var jag hela resan, hade tänkt att jag kunde kissa när jag kom hem istället för på stationen i Hallsberg. Tänkte att jag ändå snart var hemma. Haha, ack så fel jag hade! Strax innan Hampetorp tog även mina batterier på mp3:n slut. Suck.

Ringde så klart Rebecka och berättade att jag inte skulle hinna komma med. Som sagt har jag bara skrattat åt händelsen. Beror nog på de anledningarna jag började med. Hade det varit vinter, mörkt och kallt hade jag nog börjat gråta istället.

Felet jag gjorde var ju att inte tänka på att det stod Stockholm via Katrinelund (?) istället för via Örebro. För rätt riktning på tåget var det ju iallafall, om jag nu ska försöka försvara mitt misstag.
Var en upplevelse som inte kommer att ske igen, förhoppningsvis, haha ;)


One tree hill & Gossip girl

Äntligen börjar det hända saker i One tree hill. Tycker att det har varit lite segt och långtråkigt ett tag, men nu äntligen så är det lite fart på serien igen. Hittade inga bra spoilers bilder, men men.
En sak tycker jag var helt sjuk. Men samtidigt kanske man kunde förvänta sig någe liknande. Jag menar vem har en hund på ett sjukhus? I väntrummet? Och vem springer runt med ett hjärta i handen? Var så förutsägbart att jag nästan skrattade!
Om jag hade gillat Peyton lite mer än vad jag gör så hade jag förmodligen börjat gråta i slutet på avsnitt 19. Var rätt fint. Och sen stackars Jullian :(



I Gossip girl händer det ju alltid någonting. Även fast man inte gillar allt som händer så finns det inga tråkiga avsnitt! Klart bästa serien som någonsin gjorts.
Självklart slutade avsnitt 20 också spännande med många "Vad kommer hände nästa gång"-frågor, eller vad man ska kalla det. Vet inte vad jag ska säga, ska kanske bara låta bilderna tala för sig själva.

        

 




Update: Jag hittade någe mycket bättre än spoilers bilder till One tree hill - Promo till de fem sista avsnittet i säsong 6!!