Min jul

Hoppas alla haft en bra jul. Det har iallafall jag. Den har gått alldeles för fort men så är det väl alltid?

Som jag nämnde sist var jag och Marcus hem till mamma för lite julgransklädning och ett litet julbord efter jobbet i torsdags. Sandra, mamma (så klart) och Lelle (mammas kompis) var där. Saknade Eila!! Saknar iofs henne jämt men ibland blir det extra påtagligt att hon inte är med längre :(
Mysigt var det iallafall. Och vi delade ut lite julklappar.

     
   
         
     
         


Julafton! Det är vitt och kallt ute, som det ska. Jag sov hemma hos Marcus så det blev en mysig julaftonsmorgon med grötfrukost och julskinkmacka. Vi böt även julklappar på morgonen :) Jag fick ett Eclipsespel, en fin mugg och lösté :) Marcus fick en film och en tröja som jag hoppas han tyckte var fin för han hade iallafall på sig den :) 


      


När Marcus åkte till Fjugesta skjussade han hem mig till Lundby där jag gjorde mig iordning tillsammans med Sandra och mamma. Sen kom morfar och hämtade oss. När alla hade kommit, dvs. Lena (Mats var redan där så klart eftersom han åkte från Sthlm i torsdags), så fikade vi med glögg och sen blev det helt plötsligt dags för Kalle Anka. Vi är ju direkt inga barn men är det tradition så är det.

     
            


Efter Kalle var det dags att dela ut julklapparna. Jag var "tomte". Julklappsutdelningen och öppningen tog ca 2 ½ h. Rekordet är 4 h, men då vare lite segt. Anledningen till den långa tiden var kanske inte så jättemånga fler julklappar var utan helt enkelt fler personer ;) Vi öppnar ett paket i taget så alla får se vad vi har fått och den minsta börjar.
 
     
         
         

Nu är alla glada och nöjda och ska tacka allihopa. Men också hungriga och som tur är tar det inte lång stund innan maten är klar :) Mina favoriter är kalvsyltan (mormors egna), omelett och revbenspjäll. Det andra kan jag egentligen vara utan, men så ska det inte vara så allt ska ätas.

               

Paltkoma och jag är trött och frusen. Börjar bli sjuk? Nej jag klarade mig som tur var, men gud så trött jag blev efter maten. Vi satt och pratade lite och vissa blev lite fulla. Men sen ryckte vi upp oss och spelade lite kort. Romé med mormor och morfars nya kortlek. XL-style :) Det var roligt, dessvärre vare inte jag som vann, men jag kom heller inte sist :) Antingen avslutade vi julafton med kortspelet eller så gjorde vi det med "gissa julklappen", jag kommer inte ihåg i vilken ordning det blev. Sandras pojkvän vann förra året men var inte med iår så Sandra fick köpa iår istället. Det var en "Perfect cake, tårtspade" som jag gissa rätt på. Detta var tredje gången jag vann. Mormor börja o jag vann, efter mig vare Lena och jag vann och sen nu vare Sandra och jag vann igen. Haha. Det dumma är ju att varje gång jag vinner är det min tur att köpa och det brukar vara lite svårt. Men kul :)

         



Juldagen! Blev en halvsovmorgon. Kl.12 kom mamma o Lelle och hämtade mig för då skulle vi hem till min moster Lena på kalkonlunch. Min kusin Ulrika med familj var där och de fick sina julklappar :) Vilgot var knappt någe blyg alls och kände inte riktigt igen mig när jag var tomte ;) Han blev väldigt glad för sina julklappar. Pappa Jonas och han gillade julklappen från mig och Sandra nästan bäst ;) Känner man sitt kusinbarn eller? :)

Maten var supergod! Var lite julmat till förrätt, sen den underbara kalkonen och sen glutenfri kladdkaka. Behövde inte äta mera på hela dagen.

         
         
         


När mamma ville hem köra hon mig och då vare bara att dra fram dammsugaren fort som fan, städa och sen duscha. För sen kom Jossan och Malin hem till mig för förfest. Tog sedan taxi till Strömpis och efter 1 h och 40 min köande (svinkallt och superkissnödig) kom vi in. Träffade lite folk, bl a Emma. Men det var sjukt mycket folk, alldeles för mkt så man kunde knappt komma fram. Stannade bara tills 01 för då orkade inte Jossan mera med sin rygg. Jag orkade inte mer heller för fick nästan panik av allt folk. Men det var kul iallafall :)

           



Annandag jul! Sista dagen på julen. Lite sorgligt. Fick inte mycket mer sovmorgon denna dag mot juldagen för kl.12 skulle jag vara hemma hos farmor och farfar för att äta lunch tillsammans med dem, Sandra och pappa. Blev inga bilder tagna. Men jag och Sandra fick julklapp, dvs. 400 kr var från dem alla 3. Trodde inte att vi skulle få någe så det blev väl en posititv överraskning. Av oss fick de som vanligt kalendrar för nästa år. De blir så glada då :)


Nu är julen slut och nu får det vara slut på skrivandet. En eloge till de (den?) som orkade läsa allt ;)

God fortsättning!
XOXO


God Jul i förskott!!

     
    


Imorgon är det julafton och kommer förmodligen inte att blogga någe kul imorgon så passar på lite snabbt nu innan jag ska till jobbet. Sista arbetsdagen sen är jag ledig fram till måndag :D

Igår när jag kom hem hade jag fått ett julkort av Marcus. Haha. Lite roligt. Han hade fått några kort i veckan och då klagade jag på att jag inte hade fått några iår. Så då skickade han ett <3 Fast jag fick även ett julkort av Emma igår med massa glitter, så nu äre glitter på hema vardagsrumsbordet. Men det är fint :) Tack Emma! :)

Samtidigt nu håller jag på och tittar på sista avsnitten med Sunes Jul och så packar jag och gör mig iordning.  Efter jobbet ska jag och Marcus åka hem till mamma och klä granen o äta lite julskinka. Mysigt :) Sen blire att spendera julaftonsmorgon tillsammans med Marcus och sen julafton hemma hos mormor och morfar.

GOD JUL!

XOXO


Water for Elephants - måste nog se den


Hurts - All I Want for Christmas is New Years´Day


Julvecka

På fredag är det julafton. Jag jobbar i veckan men idag har jag varit ledig så då fick jag passa på att fixa med de sista julklapparna. Är svintrött idag men tyckte att jag var på rätt bra humör. Det är läskigt hur snabbt mitt humör kan ändras. Jag blev arg över en grej och sen blev inget som jag tänkt mig. Känner mig fortfarande irriterad. Kul. Kollar på Glee nu och ska kanske powernapa sen. Marcus kommer hem till mig sen så då blir jag nog glad :)

Snöoväder i Vällingby

 


   

 




Idag vare inge vackert väder ute. Snö och blåst. Usch. Vi hade som tur var bara planerat att stanna i Vällingby idag och tur var väl det. Hoppas verkligen inte att det blir så mycket mera snö för då kanske vi inte kommer hem. Skulle vara lite jobbigt eftersom jag ska jobba kl.12 imorgon. 

Vi pallra oss iallafall ut i ovädret och köpte det sista som vi tyckte att vi behövde. För min del blev det en blus , halsduk, vantar (eftersom min gick sönder här) och lite smycken. Vi var även inn till Intersport där Mats jobbar och då köpte jag en rosa dress, skitskön som jag ska ha och mysa i i min kalla lägenhet. Rabatt fick man ju så klart också eftersom Mats köpte ut den åt mig. Bra :) 
Så nu för jag väl vara nöjd med shopping till iaf i februari. Måste börja spara lite pengar nu.

XOXO 

 


Ännu en dag med shopping

Gick upp tidigare idag men vi kom inte iväg så himla tidigt som vi tänkt eftersom vi var lite sega. Tog T-banan till Odenplan först för att vi hade blivit tillsagda att det skulle finnas ett spel på Akademibokhandeln där som vi ville ha. Men det stod tydligen fel i databasen för det fanns inte. Om inte nån hade gömt det under nån bok någonstans.
Vidare med T-banan in till City och Sergels torg. Blev en del shopping och nu är jag äntligen klar med alla julklappar förutom till Sandra, eftersom det är lite svårt att köpa till henne när hon är med hela tiden. Hittade ett par skor jag som dumt nog bara skulle ha köpt istället för att visa henne dem så hon kunde köpta dem själv. Stupid!

Det jag har köpt till mig själv idag är en klänning, tröja, örhängen, tofflor, kofta och underkläder. Lite smått o gott. På tal om gott så åt vi lunch på MAX.

Nu blire lite bilder och sen kommer det väl en uppdatering imorgon.
XOXO


   
     
             
         
         

Gamla stan och shopping

Nu för ca 1 timme sen kom vi äntligen hem till Vällingby igen efter en dag på stan. Vi kom iofs iväg rätt sent men vi var trötta så det räckte tyckte vi. Började med Gamla stan och gick sedan upp till Drottningatan, åt mat i Kungshallarna och gick vid Kungsgatan. Blev inte så jättemycket shopping som vi tänkt, men vi har ju två hela dagar till på oss :) Har iaf köpt en del julklappar. Har Sandra och Mats kvar, dvs. de svåraste. Vi tror vi vet vad vi ska köpa till Mats men vi har inte hittat grejen än. Suck.

Till mig själv jag har idag köpt ett par byx/leggings i marinblått, en svart långärmad blus, 2 filmer och lite smått och gott från Lagerhaus, bl a 6 st fina ljusrosa karamellskålar på fot.

Nu håller Sandra och Mats på med maten. Och sen blir det ev. spel eller film.
XOXO


                                            Bilder från igår:

    
     


                                            Bilder från idag:

                                   
         
         
         

Stockholm

Jag och Sandra är i Stockholm, Vällingby nu och bor hos våran morbror. Kom hit igår kväll. Åt varma mackor och spelade Monopol. Nu ska vi bege oss till Gamla stan för det är fint väder :)

Mys, lunch, klippning och julbord

I tisdags hade jag och Marcus en månad så då hade han köpt blommor och choklad till mig <3 :) Vi var till Indigo och åt. Så himla gott! Efter var vi till SF och tittade på Cornelis. Den var bra :) 3,5 av 5.

               
     


Onsdag och då var jag ju också ledig. Promenerade till stan för att äta lunch på Creperiet tillsammans med Sanna, Kiina och söta William. Kl.14 hade både jag och Sanna klipptid på Fåfäng. Jag klippte mig kort. Herregud vad kort det är! Men jag är nöjd (inte idag, men annars så). Tänkte att jag redan hade gjort av med massa pengar så varför inte handla på Indiska för 7-800 då?

                        


Onsdags kvällen och ledigheten avslutades på Resturang Kraka på Universitet med julfest med jobbet, njursektionen. Mycket trevligt och god julmat. Gillar egentligen inte julmat så mycket.
Det var tipspromenad och sen blev det lekar av det, t ex. vem som var argast. Så fick de tre 1, X, 2 tävla mot varandra i arga leken osv. Det var även en liten "teater". Roligt!! :)

         
         
         
         

Sen gick typ mer än hälften hem och vi andra stannade kvar för att dansa till ett liveband. Kl.01 stängdes lokalen, men jag gick faktiskt redan kl.24. Men ska sluta när man är på topp ;)

XOXO

Jobbhelg!

Sitter på jobbet nu och har egentligen slutat men orkade inte komma till 07 imorse så sitter o försöker jämna ut flexen lite. Hade 22 pat idag (vi har egentligen bara 21 platser). Gick bra men det var nog bara för att vi var 10 personal. Nu är det bara 2 jobbdagar kvar sen är jag ledig i 3 och då väntas jultripp till Stockholm med syster <3

Fyra och en halv timme samt en Ipren senare ...

... så är jag på mycket bättre humör. Spotify vill förvisso inte fungera och jag måste ev. ringa min braiga hyresvärd och bråka om dessa helt onödiga lägenhetsnummer. Men vad gör det? Lägenheten är städad och massa tomtar har kommit upp. Tvätten är upptvättad för denna gång och jag lyssnar på Bruno Mars Just the way you are, som är en fantastik låt. Smörig men jag älskar den ;)

Nu låter det som om Marcus kommer så dags att sluta skriva.
XOXO



Ingen bra dag hittils..

Jag känner mig förbannad. Så nu sitter jag och lyssnar på Hurts för att försöka lugna ner mig. Gillar inte att vara förbannad. Jag har tydligen fått PMS helt plötsligt. Det ser ut som skit i tvättstugan och huset över huvudtaget. Min hyresvärd är sämst. De kan inte ens sätta ut lägenhetesnr så Skatteverket skickar massa brev om att jag måste fylla i det. Men hur lätt är det när det inte står? Eller varför fungerar det inte jag när fyller i nr som står i hyreskontraktet.

Ne fy fan. Dags att flytta!!

Btw fucking Spotify vill inte fungera heller!!


Möte, kalas och andra advent

Det var helgen det. Eftersom jag jobbade hela fredagen så blev det inte så mycket helg av det, men guuud så skönt det är att vara ledig idag :D Sen var jag ju ledig lördag och söndag också. I lördags var det Oriflame möte hemma hos mormor. Julmöte, så vi fick julklapp och julbord. Omeletten och syltan är det godaste :) Syltan ska ätas på knäckemacka men utan rödbetor. Mormor gör egen alltså, färdigköpta tycker jag inte om.

Efter mötet blev det hem för att bara byta om innan farmor o farfar kom och hämtade mig. Vi åkte hem till min kusin Bea som fyllde 16 år. 16 år! Sinnessjukt, hon är ju max 9 år. Blev iallafall bjudna på god mat där med. Deras hundar (hanarna) hade blivit kasterade. Stackarna. De hade så ont så det var jättesynd om dem. Robin lukta så himla äckligt och visste inte var han skulle ta ivägen. Så då hade jag inte hjärta att mota undan honom när han la sig på mig. Straffet kom sen när jag började nysa och blev tungandad. De ska vara allergivänliga, jovisst..

            
                
     


Hem till Marcus för att sova efter kalaset. Sen hade vi mysdag på söndan då det var andra advent (som alla vet). Hämtade upp Sandra på vägen hem till mig för vi skulle beställa lite julklappar. Köpte även med oss mat hem från Grekiska kolgrillsbaren. Skönt att inte behöva laga mat på en hel helg :)

Jobb igår, ledig idag :)
XOXO

Fan va snäll man är!

Bästaste Marcus skjussade mig till jobbet imorse, efter en varm och trång natt för Marcus systers hund Tazza skulle prompt ligga brevid oss i sängen. Marcus har 120 säng. Så trångt, men lite mysigt också, hehe. Iallafall... Jag kom till jobbet i tron om att jag äntligen skulle få ta helg kl.16, men icke. En på jobbet hade fått kräksjukan och ringde och sjukanmälde sig. Chefen kom och frågade om jag var upptagen ikväll och kände att jag inte kunde ljuga eller säga nej. Men jag fick en bra deal. Beordat byte (= en extra slant) och så fick jag ledig på tisdag istället. Så nu när det är gjort känns det skönt. För nu är jag ledig i 2 dagar, jobbar en kväll och sen är jag ledig i 2 dagar igen :)

Nu försöker jag komma ner i varv och tittar på Idol.
XOXO

Nackdelen med att vara kriminell är att man drar till sig andra kriminella...

Jösses va jag var effektiv igår. Jobbade hela dagen, köpte träningskort på nJoy, beställde tatueringstid och fick 31 jan. Yes! :) Köpte mig en fin väska för halva priset, köpte present till min kusin som fyller år imorgon, en kalender till mig själv och annat lite smått och gott. Allt innan så jag hann till bion typ kvart i 18 då jag hämtade våra biljetter till Himlen är oskyldigt blå, som var jättebra! Under tiden jag väntade på att Lollo skulle komma åt jag mat och sen efter bion kom Marcus och hämtade mig för jag ansåg att det var alldeles för kallt för att cykla hem. Usch och fy! Dessvärre vare ännu kallare imorse så då blev det buss till jobbet och promenad hem.