Sista dagen på 2008

Har ni haft ett bra år?
Jag har nog det iallafall :)
Verkar som om många lägger ut "Mitt 2008 i bilder" eller likande på deras bloggar.. Det kanske kan vara lite kul.. Ska se om jag också kan göra det de närmsta dagarna.

Ikväll blir det fest :D Yes! Kommer förhoppningsvis bli askul.

Någe som var mindre roligt var att jag var på Systemet i måndags (jag vet att det var lite sent). Men allt var slut.. Var pissmkt folk men ingen sprit kvar. Köpte en flska skumpa jag egentligen inte ville ha, men jag hoppas att den är god iallafall. När jag gick ut till cykeln så började jag fudnera på vad som händer om man tappar sitt pass. Det står ju bara namn och personnr. Men aa sen tänkte jag inte så mycket på det. När jag kom hem sen så ringde de från Systemet.. Frågade om jag hette Eva Madeline Svensson och nyss varit på Systemet.. Aaa.. Det var ju sant.. Men visste ändå inte vad det rörde sig om.. Jo då var det ju så att jag HADE tappat mitt pass.. Måste ha missat väskan.. Haha.. Helt sjuk att jag tänkte på det utan att veta att jag faktiskt tapppat det..

Fick ju åka tillbaka igår för att hämta det. Sen hade jag och mamma gjort upp att jag skulle hem till den och så skulle hon köra upp mig på stan till kl.13 då jag skulle träffa Ulrika och Vilgot. Blev inte riktigt så. Jag fick ta bussen för hon hade missuppfattat mig eller någe. men jag fick lunchpengar som kompensentation :) Var rätt mkt folk på stan och det är rätt omöjligt att gå på Claes Ohlsson med en barnvagn. Man måste hålla sig till den stora gången och när Ulrika skulle kolla på en videokameraväska så fick jag passa vagnen och när jag skulle kolla på en kameraväska så fick hon stå och vänta på mig.. Lite opraktiskt, men aa det fungerade ju. Tänk om man är ensam då? Då kan ju nån ta barnvagnen eller västan eller vad som.. Kanske låter löjligt? Är väl ingen som tar en barnvagn? Eller så är det, det... Man vet ju inte.. Finns så mkt skumma typer överallt. 

Det var iallafall trevligt att gå på stan och Vilgot sov hela tiden. Sen köpte vi med oss mat och fika och gick hem till mormor och morfar. De blev lite förvånande men samtidigt glada :) Stannade kanske 2 h och sen kom Jonas pappa och hämtade Ulrika och Vilgot o han var även snäll o körde hem mig så jag slapp gå :) 

                                       

Nu ska jag gå till ICA och hoppas att de har öppet, för mina skolböcker har äntligen kommit :)

Ha en svinkul kväll ikväll :D
Gott nytt år!

10 kg

Usch känns som om jag har gått upp 10 kg den senaste veckan. Blir hårdbanta imorgon, tisdag och onsdag dag.
Var hemma hos Emma och åt chokladpudding förut också. Inte bra :(
Första gången jag var i henne och Sebastians nya lägenhet. Jättefin var den :) Och lättare att hitta än jag trodde. Är ju sämst som aldrig vet var I3 ligger, men jag visste nog iallafall för jag kom rätt på en gång :)
Jossan var också hemma hos Emma. Kul och se henne med eftersom det var så äckligt länge sen..
Det som är mindre kul är att jag nog har blivit ännu mer allergisk mot katter. Fick en allergitablett när jag kom, men fick typ astma och nös som ett as iallafall.. När jag kom hem så tog jag en till tablett och så duschade jag. Är fortfarande röd i ögonen, men det har förhoppningsvis försvunnit imorgon.

Tänkte börja skirva mitt PM idag. Men när jag gåt in för att kolla vilket ämne jag ska skriva om så har gruppen tydligen träffats i måndags, då jag var i Stockholm, och bestämt vad alla ska skriva om. Allas utom mitt namn finns med. Skrev till dem på Blackboard, men ingen har svarat än. Kul. Såg att det bara var en person på ett ämne och 2-3 på de andra, så jag får nog skriva om det.. Det torraste så klart. Någe om omvärlden och förändringasarbete.. Så klart det som inte togs upp på föreläsningen.. Mina böcker har inte heller kommit och jag vet inte hur man skriver ett PM. Känns bra.. Inte!

Nu tänkte jag iallafall kolla på och eventuellt boka Mando Diao biljetter på ticnet :)
XOXO

PS. Har lagt upp en del nya bilder på
bilddagboken ;)

Kalkon-middag

Idag har jag varit hemma hos mormor och morfar på kalkon-middag. Det var gott :)
Sandra, Filip  och Eila fick inte vara med för Filip hade blivit sjuk. Min kusin Ulrika, hennes kille Jonas och deras son Vilgot kom till mormor.. De fick sina julklappar och så också. Men eftersom Filip var sjuk och vi träffade honom för mindre än 48 h sen så fick ingen röra Ulrika, Jonas och Vilgot.. Var enbart min moster Lena som inte ville det.. Hon är så jävla jobbig. Lyssnar inte utan bara tjatar.. Fan va trött jag är på henne nu efter julhelgen. Allting ska hela tiden ske på ett visst sätt - hennes sätt. Bland annat så fick jag inte ha i hur mkt nötter jag ville när vi gjorde Rockyroad och så blev hon arg för att det var fel färg på lampan hon fick av mormor i julklapp och så fick mamma och Mats en dammsugare som tydligen skulle vara JÄTTE dålig.. Hon har ingen empati över huvudtaget. Bryr sig bara om sig själv och hittar på saker. Mormor blev jätteledsen när hon klagade över allt. Och idag fick mamma inte ens sätta på bilen för att den skulle bli varm för att Jonas bildörr var öppen så det kunde komma in avgaser på Vilgot.. Men hallå?

Ulrika sa att jag kunde hålla Vilgot lite om jag ville eftersom det var så länge sen jag träffade dem och han verkade gilla att sitta hos mig när han gjorde det sist. Men jag vågade inte för jag trodde att Lena skulle ställa till med värsta scenen.. Hon har nämligen en förmåga att göra det.

Vi bestämde att jag, Ulrika och Vilgot ska gå på stan på förmodligen tisdag och sen ses nån mer dag innan de åker hem till Stockholm. De skulle stanna till 20 januari så :) Fast förmodligen åker de till Sälen en vecka 5 januari. Men det var inte säkert.

Middagen var iallafall god och Vilgot är så himla söt så man kan inte vara arg runtomkring honom :) 

 
                                 
                 
     

Annandag jul

Det här årets jul har väl inte riktigt blivit som man tänkt sig. Sandra mådde dåligt, speciellt på julafton. När vi kom till Marie, Janne och Bea så kom vi fem minuter sent men de var iallafall inte klara utan de satt i joggingskläder och åt lunch. Helene m. familj kom 1 h sent, så det blev en riktigt seg start.. Fick iallafall en glad överraskning då jag fick 500 kr av farmor och farfar trots att jag redan fått min julklapp av dem. Alla blev glada över sina julklappar. Men sen var det fööör segt. Dröjde aslänge innnan vi åt mat, eftersom de satt och åt när vi kom så var de inte hungriga.. Sen åkte vi hem..
Hemma var mormor, morfar och Mats, så det var lite trevligt :) Lena var ju också där, men hon bor ju hos mamma så :)

Gick och la mig vid 2 och kollade på det sista Prison break avsnittet för säsongen (ja det verkar bli en till säsong, suck) sen vaknade jag 5.20 på juldagens morgon på grund av att jag var tvungen att springa till toan där jag spydde m.m. som en gris. Hade blivit smittad av Sandra iallafall, jag som trodde att jag skulle klara mig. Sprang fram och tillbaka till toan 4 ggr under morgonen, spydde sista gången vid kl.10. Sen dess har jag inte spytt någe och idag mår jag bra i magen men.. Helt psyko..
Men det var inte så kul igår. För det första så kunde inte Ulrika, Jonas och Vilgot komma, och ingen ville krama mig, helst skulle jag vara på ett bra avstånd. Men efter julklappasutdelningen så insåg de att jag inte var så sjuk som vi först trott så då kunde de sitta brevid mig vid maten.. Jag kunde dock inte äta så mkt. Vilket är synd för jag älskar mormors julbord.
Jag hade även tänkt gå ut med Jossan på kvällen, men det blev ju inte så eftersom jag var sjuk :(

Jag är jättenöjd över mina julklappar :)
 


Fick bland annat även en helkroppsspegel, pengar och örhängen.

Idag mår jag som sagt bra :) Har städat i vitrinskåpetsunderdel och lite andra lådor.. Hittade ett kuvert som det stod Madeleine 21 år på med ett kort som fått av min moster.. Och hittade en 500-lapp också.. Blev helt chockad.. Har jag alltså haft 500 kr i en låda i drygt 8 månader, så det var ju en glad överraskning :)

Nu ska jag titta på TV.
XOXO

God jul!

Idag är det julafton :) Och dessutom är det snö ute :D Hehe trodde inte att det var sant när jag kollade ut.. Är inte så värst mkt snö, men mer än förra året iallafall :)
Farmor och farfar kommer och hämtar mig vid 10 i två då vi ska åka till min faster och fira jul. Alltså kan jag sega en stund till.. Blev inte så mkt sömn igår för Sandra blev sjuk i måndagskväll.. Började i magen och sen spydde och sket hon som en gris varje halvtimme hela natten.. Hon blev så klart jätteledsen och jag tyckte så synd om na att jag gick till Coop (som låg typ vid tunnelbanan) för att köpa blåbärssoppa till henne innan jag gick hela vägen tillbaka för att åka upp på stan.

Vi var ju på stan tillsammans i måndags. Köpte en tröja som de glömde att ta bort larmet på.. Det pep om oss titt som tätt, men det var så mkt folk runt omkring hela tiden att vi inte kom på tanken att det var oss det pep om.. Så det var bland annat därför jag var tvungen att åka upp på stan igår me. Har aldrig åkt tunnelbana och varit på stan i Stockholm själv nån gång.. Kändes lite skumt. Men det var skönt att veta att jag inte kunde tappa bort nån i folkmassan.. För det är ju inte lite folk på stan dagarna innan jul dirket.. Köpte även ett armband från TopShop till Sandra. Stod att det skulle kosta 99 kr, men sen fick jag bara betala 10, hehe :) Shoppade lite till mig själv och en julklapp till Sandra från Lauerhaus.
När jag och Sandra var på stan så blev det en hel del shopping.. Speciellt på Monki, köpte fyra tröjor och en väska.. Och lite andra grejer..

Ne nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning..
God jul alla :)
XOXO

Mamma Mia!, Monopol och Vällningby

Tågresan gick bra igår. Hade inga bokade sittplatser men vi behövde inte flytta på oss en enda gång :) Kom hem till Mats (morbror) innan han hade kommit hem, men det gjorde ju inget.. När han kom hem så åt vi mat, tittade på Mamma Mia! och spelade Monopol till strax efter kl.2.. Det var trevligt, speciellt eftersom jag vann ganska stort ;D

Blev dessvärre väckt imorse kl.6.20 av Rosenlund som typ hade kris på jobbet och ville att jag skulle komma och jobba. Gick ju inte.. Kunde ha behövt pengarna, men det var ändå skönt att veta att jag kunde somna om :) Vakande sen igen när Mats gick upp vid 8.. Han jobbar idag.. Ska göra det till typ6-8 vaje kväll, vilket är lite tråkigt..

När både jag och Sandra vaknat segade vi lite, men sen tog vi oss i kragen och tog pendeltåget till Spånga för att sedan ta bussen till Vällingby. Mats jobbar där och de har tydligen byggt om.. Var jättefint.. Tog typ två kort som jag kanske lägger upp sen :) Blev en del shopping.. Får se om jag behåller allt.. Ska ju shoppa både imorgon och på tisdag också.

Nu ska jag och Sandra kolla klart på gossip girl och sen laga mat tills Mats kommer hem :)

XOXO


Blåsapa, CV och Stockholm

Hade ju julklappsbyte med Julia, Kiina, Rebecka, Ida, Sanna och Maria igår.. Vi hade dragit lott om vem vi skulle köpa till. Fick en blåsapa av Rebecka :) Den är jättesöt, men jag förstod inte vad det var först, men när jag gjorde de blev jag jätteglad, :D Heter typ Blåsapa och är en nagellackstorkare :) Fick även ett nagellack, som jag tänkte ha på nyår :)



Hade mailat min chef på Förlossningen och Rosenlund om referenser till mitt CV och det skulle jag få. Chefen från Förlossningen skrev till och med att jag skulle gå mycket goda referenser av henne, det är ju bra eftersom jag tänkt söka iallafall sommarjobb på Kvinnokliniken :)
Ska uppdatera mitt CV på Örebro läns landstings hemsida nu bara och sen maila lite avdelningschefer.. Eller kanske ringa, är nog bättre..

Men ringa hinner jag inte idag, för jag måste även göra mig iordning, äta frukost och packa väskan.. Ska ju till Stockholm med Sandra idag.. Morfar skulle hämta oss för att skjussa oss till tåget typ 14.20, ska se om jag hinner tvätta en maskin emellan..

Så det är väl dags att jag sätter lite fart..

Indigo var förresten jättebra igår, vi har redan bestämt att vi ska tillbaka den 7:e januari ;)

XOXO

Att vara eller inte vara...

Såg ju på Pregnant man igår och det visade sig ju att det var en person som gjort ett typ av könsbyte. Hon/han hade behållt sin livmorder m.m. Så då var dokumentären inte lika intressant längre.. Visst såg ju helt sjukt ut, men det var ju egentligen bara en gravid kvinna som såg ut som en man. Det som jag dock tyckte var intressant var att den gravidas partner kunna amma bebisen sen.. Typ bara genom att äta massa p-piller, va jag förstod det som.. Alla hormoner gjorde att kroppen lurades. Fick kroppen att tro att kvinnan nyss hade fött barn och därför producerades bröstmjölk.. Intressant! Om det verkligen fungerar och att det blir en näringsrik börstmjölk (alltså vanlig) så borde det bli mer uppmärksammt så fler skulle kunna göra samma sak.. Typ adoptivföräldrar och så.

Var bättre i skolan idag. Blev inte så trött på föreläsningarna. Nu är det bara en dag mev föreläsningar kvar innan jul, tänker ju skolka på måndag..
Imorgon ska vi även ha ett litet julklappsbyte med tjejerna från klassen.. Ska hem till Julia efter sista föreläsningen och sen vidare till Indigo vid sex. Aldrig varit på Indigo så jag hoppas att det är gott.. Men eftersom Segersten är där titt som tätt så borde det vara rätt bra :)

Vi lämna in vår C-uppsats idag.. Känns rätt bra, man kan ju släppa den nu liksom :)
Har börjat pilla lite på mitt CV också. Svåraste är ju att hitta en bra bild, där man ser seriös men glad ut samtidigt som man ser att det är jag.. Alla nya bilder jag har är typ bara fyllebilder eller gruppbilder.. Hmm.. Får be Sandra komma och ta lite kort.  
Nu väntar jag på att mitt nagellack ska torka, för jag ska nog sova sen.. Föreläsningen börjar ju 9 imorgon. Dessvärre har jag fortfarande ont i magen, så jag hoppas att jag ska kunna somna..


XOXO


Trött och "mensvärk"

Helvete va ont i magen jag har.. Blir galen.. Kom typ smygande i måndags och nu har jag riktigt ont.. Ska snart lägga mig i fosterställning i soffan snart.. Tänkte kolla på Pregnant man.. Förstod inte om han verkligen var gravid eller inte.. Det jag undrar är hur embryot har kunnat växa. Det kanske visar sig i dokumentären... Wierd.

Förutom att jag har ont i magen så är jag fruktansvärt trött.. Hade jag inte suttit i mitten-mitten på föreläsningen imorse så hade jag lätt somnat.. Kämpade för att hålla ögonen öppna.. Efter lunch satt vi längre bak, fast vi bestämde oss för att gå istället för att sitta där och sova.. Det bästa med den här kursen är att den typ bara är i en vecka.. Ska skriva ett PM under jul och sen är det 2 temadagar och seminarium efter jul.. Känns lite roligare än dessa föreläsningar iallafall..
När jag kom hem idag la jag mig i soffan och tyckte att jag hade legat länge.. Kände för att lägga mig för natten, men då var klockan visst bara halv fem, haha..

Kanal 5 verkar vara lite efter i programmet.. Är fortfarande Roomservice, men nu är det dags för soffan..

XOXO

Universitetet

Sitter här i min ensamhet och skriver på Kiinas datorn när hon är och värmer maten.. Kul info va?
Jag tror att vi har skrivit klart C-uppsasten nu.. Ska typ bara läsa igenom hemma sen för att se så att vi inte glömt någe.. Känns konstigt att det typ är slut nu. Och jobbigt att man inte kan få mer handledning innan den ska in för betygsättning.
Skönt är det ju så klart också att det snart är slut. Kommer ihåg att man bävade som fan inför C-uppsatsen, men det var inte så jobbigt som jag trodde det skulle vara.. Vi har ju ett rätt intressant ämne också så det underlättar ju en del :)

Träffade Lisa på bussen till skolan idag och sen även när hon var klar med det hon skulle göra i skolan idag.. Hon hade med sig glögg och sånt.. Världens största plastmuggar, haha.. Lite kul :)

Nu ska vi ju äta lunch.. När Kiina kmr tillbaka är det min tur att gå och värma maten, sen kl.13 är det föreläsning om Ledarskap och ledarskapsteorier, suck... Verkar inge kul. Har iallafall åhörarkopior idag så jag slipper få skrivkramp som igår.

När jag slutar sen, dvs. vid 16, ska jag åka till Skopunkten och lämna tillbaka ett par skor. Ska även lämna tillbaka en necessär (måste ju ha pengar så jag kan shoppa på Monki i helgen).. Ska dessutom se om jag kan hitta grillbestik som mamma ska få i julklapp..

Nu kom Kiina så nu är det dags att dra..

XOXO

Julstök och Thåström

3 i advent idag. Börjar bli riktig julstämning här hemma.. Efter jag sett reprisen av Idol-finalen (geek) så sattes julmusiken på. Har gjort Rocky road som är den godaste julgodisen som finns, men jag har även gjort julkola. Vet inte hur den blev, för den har nog inte stelnat klart än.. Jag har även varit nere i källaren och tagit upp min julgran som jag också har klätt, och mina tomtar som nu är utspridda i hela lägenheten.

Har tänt massa ljus nu och letat lite efter julklappsrim, då jag snart ska slå in alla julklappar.. Så kul :) Gillar att slå in, hehe.. Ska så klart lägga dem under graner så att jul-känsla-faktorn ökar ytterligare.
Granen blev finare i år än förra året, men har ju ingen kamera som fungerar så det blir ingen bild.

Anledningen till att jag redan nu har tagit fram julgranen m.m. är att jag inte är hemma nästa helg, då jag egentligen tänkt göra detta. Ska ju åka till Stockholm med Sandra 20-23 december. Koller hem vid 19-20 på tisdagkvällen och så ville min moster att jag skulle sova hos henne, Sandra och mamma dan innan julafton (alltså då vi kommer hem) och sen ska jag även sova där julaftonsnatt. Kommer inte vara hemma förrän efter Josse och Karins julfest som är juldagen. Alltså kommer jag inte vara hemma och kunna njuta så mkt av min gran vid jul.. 

När jag "surfa runt" så såg jag att Thåström ska släppa en skiva i mars, som ännu inte fått ett namn och sedan ska han ut på en miniturné (
länk).. Ska kolla om det kanske finns några biljetter och vad de isåfall kostar..

XOXO

Lucia

Det är fortfarande snö ute :) Jippi, hehe..

Igår var det ju fredag och då hade jag ocg Kiina opponering på C-uppsatsen, nu var vi responenter.. Gick bra :) Ska ses på måndag innan nästa kurs börjar och ändra på det vi skulle ändra. Förhoppningsvis räcker det med en dag :)
Vi var klara redan vid halv tio och sen åkte jag hem och tittade på The Big Bang theory säsong 1.. Haha så himla kul.. Dör av skratt varje gång.. Älskar Sheldon :)



Sen ringde mamma och frågade om jag ville följa med henne och Sandra till Marieberg och IKEA.. Tänkte säga nej, eftersom jag var där dan innan, men sa ja iallafall.. Bra var det för jag köpte julklappar till Vilgot och Filip, nu är det bara en sak kvar till mamma och vi vet vad vi ska köpa.. Skönt :) Kommer typ inte hinna gå på stan nästa vecka och vill inte känna nån stress när jag är i Sthlm att hitta någe till alla..

Igår kväll så var det ju Idol-final.. Emma, Emma och Lisa var här och tittade på dem med mig.. Det var jätteskoj :) Vi har ju inte umgåtts sådär på jättelänge. Bara hoppas att det inte ska dröja lika länge till nästa gång..
Alla vet kanske redan vem som vann Idol, för jaa det var ju Kevin :D Jag ringde och röstade 3 ggr bara för att jag var så nervös.. För Alice var ju jättebra igår :) Gillade dock inte vinnarlåten.. För smörig.. Alice gjorde den faktiskt bättre.. Men jag hejade ju ändå på Kevin..





Ska hoppa in i dushcen och göra mig iordning nu, ska till Sanna snart på lussefika :)

XOXO

Snö, VG, IKEA och Coldplay

Finns det någe bättre att vakna på morgonen och se att det är massa snö ute? (på vintern alltså) Nu får vi bara hålla tummarna att det ligger kvar, eller om det nu måste försvinna, att det kommer tillbaka till 24-25:e.
Det negativa med snön är att bussen alltid är sen, fast det var den i början av veckan också (och nej det är inte jag som kommer för sent).. Hade opponering idag. Jag och Kiina opponerade (ska försvara imorgon) och vi höll ju på att komma försent när bussen vägrade att komma i tid.. Var lite nervösa innan också, men det gick himla fort, kändes som om det bara varade i en kvart.. Men det gick bra.. Jättebra faksikt för vi fick VG :D Nu hoppas vi att det ska gå bra imorgon också, så vi kan få VG på hela betyget :) För de som inte vet är VG på Universitetet = MVG på gymnasiet, haha var bara tvungen att säga det ;P

Slutade skolan redan kvart över nio så då åkte jag till IKEA, skulle egentligen åkt med mamma, men hon hade glömt bort det.. Var inne en snabbis på djur affären och köpte julklappar till Eila. Tänkte köpa ett nytt tuggben som tydligen skulle vara nyttigt, och så fanns det i tre olika färger, så jag frågade om det var olika smak på dem.. Fast det var det ju inte.. Lika kul tycker jag.. Spelar ju ingen roll vad det är för färg på dem, hundar är ju färgblinda, hehe..
Köpte lite småplock på IKEA, bara en julklapp till Vilgot pcj resten bara till mig, haha.. Sen kunde jag inte låta bli att gå till Skopunkten.. Inte så bra kanske för jag kom ut med 3 par nya skor.. Jag kan verkligen inte låta bli att köpa skor när jag väl börjat titta.. Min plånbok gillar det inte.. 

Fick sms av Lisa när jag var där ute vid IKEA.. Hon skrev att Coldplay-biljetterna (de kommer tydligen till Stockholm i augusti) hade tagit slut på 20 min, men att vi hamnat på någon slags VIP-lista så vi hade fått biljetter, sittplatser för hennes moster ska med. Det är ju alltid roligast att stå, men jag gjorde ju det nu sist för några månader sen.. Första gången vi såg Coldplay så hade vi också sittplatser och det var ju också bra så klart :)

Kom hem för typ en timme sen, snart snart göra lunch och kolla om det är ledigt i tvättstugan.. Om jag hinner ska jag även passa på att städa lite, får ju finbesök imorgon ;)

XOXO

PS: Visste ni att Ed Westwick är från London och har värsta accenten?   Det kan man inte tro när han spelar Chuck Bass i gossip girl.. Och att han dessutom är frontman i The Filthy Youth, och verkligen kan sjunga? Lika kul tycker jag..
Tycker att det är väldigt facinerande det där med dialekter, att man kan ta bort sin dialekt och så..

gossip girl

Vet inte vad det var för fel på mig igår, jag kunde verkligen inte sova.. Hatar när det händer.. Slutade med att jag gick upp vid ett och kollade på TV och så för att sedan lägga mig igen efter tre nån gång.. Var ju skit på TV.. Såg Jimmy Kimmel Live och Akon var där och spelade.. Han gjorde en publik-vaddetnuheter, alltså han kastade sig ut över publiken, och man riktigt såg ur de grap tag om pungen på han, haha.. Jag tyckte det var svinkul :)
Efter det gav jag upp TV:n och kollade på det nya gossip girl avsnittet.. Och jag grät.. Var så sorgligt.. Ska kanske inte berätta vad som hände för dem som inte sett, men uschusch.. Först blev jag chockad, sen ledsen, sen glad och sen ledsen igen.. Älskar verkligen gossip girl.. Är lite inne på om det har tagit över One tree hill.
Det är så roligt med serier för dem man inte tyckte så mkt om i början kan man börja älska.. Mina favoriter är Chuck och Blair, de som alla "hatade" när serien började.

 

Lite långt klipp, men det är väldigt bra scener som visas ;)


XOXO


Hittade ett annat klipp som är lite kortare..


Hemska, hemska väder

Varför ska det vara så regnigt hela tiden? Regn är det värsta jag vet (eller aa det delar första plats med blåst)..

I söndags var det ju 2 i advent och då var jag med Julia och tittade på O, Helga natt :) Var lite småregnigt ibland och blev riktigt kallt den sista halvtimmen, men det var bra och mysigt iallafall :) NaNa Hedin (?) var ju där och sjung, gillar inte henne riktigt, men det stod i tidigning igår att hon tog publiken med storm.. Hmm.. Barry Banks var där också, och han var ju himla mäktig.. Sedan fick vi finbesök av Marie Kuhler som fick alla inkl. Barry Banks att skratta med sina mamoluker och sjungande knän, haha. Känan var nog det sjukaste jag sett, haha..
Sen var det så klart körsång, allsång och jag o Julia dansade lite när det var "Vi äro musikanter..." hehe.. Vid första allsångslåten så sa de att man skulle ta fram sånghäftet, men vi hade inte fått några, fast vi kunde låtarna iallafall ;)

Igår då? Var ju måndag igår och då var jag i skolan med Kiina och pluggade.. Vi gick även och tittade när Karro och Jennie opponerade på Emma och Caroline.

Idag tog jag sovmorgon, så himla skönt :) Och sen vid tre ska jag träffa Sandra på stan. Såg en fin klänning i GLAMOUR på Vero Moda så jag ska se om den finns :)

Ska väl göra mig iordning nu..
XOXO

Fest :)

Var fest igår.. Var skoj, för jag har inte varit på fest sen Halloween. Vi (jag, Julia, Kiina och Julias kompisar Lisa och Ida) var hemma hos Julia. Hon och Jocke har fått väldigt fint nu.. Hade ju inte varit där sedan de typ flyttade in. Juligt var det också med julgran och allt :)
Vi drack vin och pratade, sen gick vi till Frimis, för det var tydligen billigt för studenter. Var lite lite folk, men sist vi var ute på en onsdag så var det typ inge folk alls, så det var ju bra iaf :) Träffade Emil och sen också Daniel (aka Spanjoren), hah det var helt sjukt. Var nästan så att jag inte kände igen honom, men tror han kände igen mig iaf.. Kinna tyckte att han var snygg och att jag borde ha flirtat med honom, haha :)
Blev pizza på Grillcorner innan vi åkte hem. Gott :)

Var dessvärre rätt bakis när jag vaknade imorse och blev väckt av Rosenlund som ville att jag skulle jobba på Vivalldi ikväll.. Har aldrig varit på den avdelningen och så mådde jag ju inge bra så jag sa faktsikt nej. Lite dumt för jag behöver ju pengarna.. Men jag måste även plugga idag.. Vilket jag ska börja med nu..

XOXO

December

Äntligen är det december! :D Men när tänker snön komma tillbaka? Känns iallafall som om man får en del julkänsla nu efter 1 advent.. Alla ljus lyser ju upp i den annars hemskt tråkiga tillvaron.. Undrar hur mkt julen påverkar miljön och den globala uppvärmningen egentligen. Jag slösar rätt lite med ljus i form av lampor iallafall. Blir inte mer än vanligt. Kör med stearin- och värmeljus istället, mkt mysigare :)

Blev dessvärre bara ett kort adventsfirande igår. Jobbade ju hela dan i lördags och sen även igår kväll. Känns som om det var mkt jag irriterade mig på nu när jag jobbade. En sak var att jag satt i min lugna ro och läsa VckoRevyn (på min rast så klart).. Hade övervägt om jag skulle ringa och prata med någon istället men tcykte att jag skulle störa den andra som hade rast.. Först börjar hon prata med mig.. Jag var svintrött så jag svara lite kort bara. Sen läggar hon sig i soffan, tar fram mobilen och pratar resten av rasten.. Först tänkte jag inte bry mig,eftersom jag inte visste hur länge hon skulle prata. Det kanske låter löjligt, men det var jättejobbigt. Jag satt i soffan och så lägger hon sig brevid, man skulel kunna säga att hon satt brevid mig (så nära var hon) och så pratade hon svinhögt, typ som att hon skulle ropa till den hon prata med istället för att använda en telefon.. Ja och så pratade hon ju under hela rasten.. Så jag läste samma sak om och om igen..
Jag tycker att det är rätt jobbigt att jobba på Rosenlund.. Det är tungt och tjatigt. Så när man har sina 30 min rast så vill man ju ha lungt och skönt, eventullet vila lite. Tittade på henne så hon skulle förstå att hon störde, men det sket hon fullständigt i.. Usch, blir så himla irriterad. Jag vet att jag förmodligen överreagerar, men jag gillar inte riktigt henne som preson heller.. För besserwisseraktig och högljudd..

Sen är jag även rätt arg på schemaläggaren.. På helger jobbar en person per sida delad tur, dvs. man slutar 13.30 och börjar 16.30 igen. Normalt sätt så börjar den som ska jobba kväll 13.30 (vilket jag också gjorde igår) och den som jobbade dag ska sluta 16.00.. Så man ska bara vara ensam 30 min då pensionärerna inte ska göra någe spec.. Men så gick det inte riktigt till igår. Hon som jobbade dag skulle sluta 15.15. Alltså mitt under tiden man ska ta upp alla och servera fika. Hon var ändå snäll och hjälpte till att ta upp de som man var tvunga att vara 2 på, så hon jobbade lite över.. Sen fick jag hjälpa de andra.. Än så länge gick det bra.. Men sen skulle vi fika. Och då börjar en penisonär tjata om att det var för tidigt att hälla upp kaffet. Sa att det skulle bli tårta till och att den redan var färdig. Så jag fortsatte med kaffe till alla. Sen ska jag ta tårtan och då kommer det en från den andra sidan och säger att nej, vi skulle inte alls få ta tårtan (trots att hon sa det innan rapporteringen).. Suck.. För då säger penionären "Ja, vad vare jag sa!"..  Då blev jag rätt irriterad. tar iallafall fram bullar så det löste sig. Precis när jag satt mig för att mata en (av de två som jag skulle mata samtidigt) säger den tredje att hon vill på toaletten.. Var bar att gå iväg med henne och sen komma tillbaka och mata den andra.. Osv.. Ja nu hör ju.. Det kunde ju inte hålla i längen, så jag gick över till den andra sidan för där var det 2 st och hade ingen som de skulle mata.. Jovisst, de skulle komma och hjälpa mig.. Så då kände jag mig lugn igen.. Men de kom aldrig.. Och då började alla på att tjata om att det var hål i fötterna, att kaffet var kallt, att de ville ha hjälp med ditt och datt.. Kände att jag inte kunde springa emellan 2 och mata samtidigt.. Så jag satte mig hos den som hade fått minst. Det råkade vara en pensionär som inte kan prata.. Den andra som skulle matas kan prata och gud så hon tjatar.. Var ju tvungen att hjälpa henne istället.. Och då får jag så dåligt samvete.. Varför ska en få lida bara för att den andra kan prata? Nu började jag bli riktigt rikigt trött.. Och nu var klockan även medicindags och jag har inte fått någon delegering så jag kunde ju inte ge dem.. Gick över på andra sidan igen för att se vad som tog sån tid och be om hjälp med medicinen.. Då visade det sig att det var en pensionär på den sidan som hade fått massa kramper och var jätterädd (inte heller denna kan prata).. De bad mig sitta där medan de väntade på en ssk, och en slutade så hon gick hem, medan den andra tog hand om medicinerna.. Blää.. Va jobbigt allting var.. När klockan äntligen blev 16.30 och jag fick hjälp hade allt lugnat ner sig..
Jag förstår inte hur de tänkte.. Hur ska jag kunde mata 2 st samtisigt och ge mediciner när de inte ens sett till att jag fått en delegering?

Som tur är ville nästan alla lägga sig efter kvällsmaten.. Var 2 som var uppe längre, men den ena klarar sig själv och den andra behöver bara lite hjälp, så det var ju okej.  Hon jag jobbade med slutade 20.30 och jag slutade 21.15.. Så jag var själv igen.. Haha.. Men det var rätt skönt för jag satt inne hos den som la sig sist och tittade på Parlamentet.. Hehe det var ett rätt roligt avsnitt så jag satt och skrattade, men det tyckte pensionären bara var roligt :)
Sen var det mamma som skulle jobba natt så då kändes det lite bättre när jag fått både skratta och prata lite med mamma innan jag åkte hem :)


Haha..
Herregud vilket långt inlägg..
 Kände att jag var tvungen att skriva av mig lite..

Ska måla naglarna nu (får ju inte ha nagellavck när jag jobbar) och kolla om det står någe kul på My Chemical Romance
hemsida..

XOXO