Måndag = Sitta i telefonkö

Idag har jag varit ledig och då har jag suttit i telefon aslänge känns det som. Mitt batteri var nyladdat igårkväll och nu var jag tvungen att ladda om det. Mobilen börjar bli rätt sliten. Jag har iallafall ringt till AEA (Akademikernas a-kassa) och hört mig för. Visar sig att det inte finns ett öre jag kan få därifrån som ersättning. Måste jobba minst 3 månader till eller vara 25 år, hmm. Har även pratat med nån snubbe från Arbetsförmedlingen och jag ska väl gå dit på måndag då min anställning har gått ut. De hade någe som hette Jobbgaranti för ungdomar och innebar att man fick bidrag iform av csn, ungerfär 2-3000 men man måste ha varit arbetssökande 90 dagar först. Och om man nu i bästa fall skulle få 3000 så räcker det ju inte ens till hyran.

När jag hade rätt ut allt det där ringde jag Försörjningstöd i Örebro men de hade visst bara öppet för teletid kl.9-9.30 (kan ha varit 10 men tyckte hon sa halv). Mongo tid. Man kan annars gå till kontoret och de hade öppet till kl.15 och jag ringde kvart i. Så det blir ett projekt för morgondagen.

Inför varje samtal satt jag i genomsnitt 20 min/samtal i telefonkö. Kul till mobilräkningen.

Jag har även ringt och gratulerat min kusin Anderas som fyller 11 år idag, Grattis grattis. Fick sen prata med min faster och det var inget kort samtal. Jag är lite irriterad på min farmor och farfar. De vägrar att åka för att fira Andreas på en kväll och min andra faster med familj vägrar fira honom på en dag eftersom de tydligen har hästtävlingar varje helgdag. Låter som lite mkt tävlingar, men det är väl en acceptabel ursäkt. Vad farmor och farfars ursäkt är har jag ingen aning om. Har nästan lust att ringa och starta värsta bråket. Men jag ska låta bli. De hade tydligen sagt till min faster att de kan tänka sig att åka på kalas på kvällen om det är någon vuxen som fyller år, men inget barn. Men PUCKON, de borde tänka tvärtom. Är man vuxen bryr man sig inte så mkt om kalas. Det är ju när man är barn som man uppskattar det mera.

Min familj är som ni märker inte alltid så jävla smart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback