Skive festival: Tisdag och Onsdag

Har ju redan skrivit om resan till Skive. Vad har jag att tillägga? Inte mkt, stannade i Jönköping på Dinners och åt asgod lax och stekt potatis, mina pengar på kortet tog slut när jag skulle handla på en mack i Skåne för 20 kr - pinsamt! Och vi åkte över en bro trots att det pep "nej" och var övertygade om att killen med gul väst på motorcykeln skulle stoppa oss och ge ut böter, haha.


 
       
           



Vi lyckades slå upp tältet i mörkret utan större problem, det enda problemet var att det inte fanns tillräckligt med plats för hela tältet så "ingången" fick ligga löst, men det fungerade iallafall.
Var så klart hårt och kallt att sova och alla utom oss på campingen festade arslet av sig. Men när vi vaknade var iallafall jag relativt utvilad och solen sken :D Smörjde in mig med solskyddsfaktor med lyckades iallafall att bränna mig, speciellt näsan.

Började dagen med en tripp in till city (5-10 mins gångavstånd). Shoppade på H&M (shorts och ett par skor), campingstolar (bästa köpet!) samt vatten och cider på Kvicky. Nöjda gick vi hem med grejerna, testade stolarna och tog en kall coca cola som vi fick. Gick sen till festivalområdet (också ca 5 mins gångavstånd). Satte oss på bryggan och tittade på The Asteroids Galaxy Tour.


         
        

        


Insåg att Rise Against hade börjat spela på den stora scenen så gick och tittade på dem istället. De var superbra live, bättre än på CD :) Sångaren Tim McIlrath var väldigt snygg och trevlig på scen, vilket gjorde det mkt trevligt att titta och så spelade de så klart Hero of War och den är så himla bra :)

  

              


Nästa band vi såg var inga mindre Joan Jett & The Blackhearts. Joan Jett är så jävla cool rent-ut-sagt. Eftersom Green Day skulle spela efteråt var det massa emo/fjortis fans som stod längst fram och bara väntade. De hade ingen koll alls på vilka som spelade och verkade chockade när folk kunde låtarna. Detta gjorde kanske att jag och Lollo stod ut i publiken, iaf så märkte Joan Jett oss och tittade länge, log och blinkade åt oss mer än en gång. Hur häftigt är inte det? Visste inte hur länge jag kunde titta tillbaka så var tvungen att vända blicken till Lollo, haha. Hon var iallafall grym :)


  
  
         


Efter ca 2 timmars väntan (efter Joan Jett & The Blackhearts slutat spela) kom äntligen Green Day ut på scenen. Var rätt så jättejobbigt att vänta eftersom det inte gick att sitta och vi redan hade stått genom en hel konsert och folket bakom var vääälidigt jobbiga, varför måste danskar skrika så? Men väntan var värt det. Green Day spelade ca 3 h och var asbra hela tiden.


  




  


          
                        


  

 
         

 

Som sagt en jättebra konsert, med 3 st personer från publiken som fick komma upp på scen (en fick ta över och sjunga en låt), en annan böt armband med Billy Joe Armstrong och den tredje fick vara med som en skådis i ett nummer. Crazy. Tänk va glada de var!! Sen blev det ganska mkt fyverkerier, eld på scen, vattensprutning på publiken x 2 och toapapper som flög, haha. Självklart allsång och ett litet meddly med cover-låtar. Som den bästa avslutningen fångade Louise en av trummpinnarna trummisen kastade ut (jag hjälpte till att få en annan tjej att släppa) och den var så klart signerad ;D

         
                 
                          Louise var/är ganska glad över pinnen
                      blev ju som en bonus på hennes födelsedag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback