R.I.P

Vila i frid Mårten (L)


Fan!
Är chockad och skitledsen.
Jag kan inte riktigt förstå att han är borta :(

Stockholm

I helgen var jag i Stockholm med Jossan. Det var riktigt skönt att komma bort lite och så var det ju även kanonväder :)
Åkte på fredan, hade lite problem när vi skulle iväg, så vi kom till Stockholm senare än planerat, men det gjorde ju inte så mkt.. Vi åt mat och tittade på film, sen åkte vi upp påstan och satte oss på någe-Friday och tog en cider. Sen så gick vi runt och tittade lite..

På lördan åkte vi till Gröna Lund. Det var jättefint väder och jättekul. Roligare än jag trodde att det skulle bli.. Åkte en del karuseller och sen tittade vi lite på genrepet för Sommarkrysset :)
På Djurgårdsfärjan hem så stötte på fransmän på oss och när vi var frammesa de hejdå och pussade oss på kinderna.. Blev lite paffa och så sa Jossan: "Right this is hpw ju french kiss".. Fransmannen missförstod och sa: "Do you want a franch kiss?" Tror att Jossan svarade någe typ mm.. Och då skrattade de så klart.. Jag tyckte också att det var rätt kul faktiskt, haha..
Men iallafall.. Vi åkte hem, åt och gjorde oss i ordning för en utekväll.. Mötte Micke och hans 2 skumma kompisar.. Vi gick till Ace och det var en jätterolig kväll :D Tog sista T-banan hem o så :)

Vi vaknade jättetrötta på söndan, men vi var inte alls bakis :D Vi lyssnade på ett röstmeddelande som Micke lämnat. Det var helt sjukt och sen så gjorde vi oss iallafall iordning och åkte upp på stan..
Jag köpte en jättesöt kortärmad kofta på Cubus och så var det 50 % på typ allt på Monki, så jag köpte en tunika, en skjortklänning och en jacka :D När affärerna stängde så åt vi mat på Kungshallen, som förmodligen har bäst mat i stan.
På kvällen var vi hemma och myste med filmmaraton :)

Vi åkte hem på måndag förmiddag, för vi skulle jobba på eftermiddagen, jag kl.14 och Jossan kl.15.. Jag kom 10 min sent till mitt jobb, men det fick inte hjälpas..


Det var en lyckad helg i Stockholm iallafall :)

Bildet finns på
http://medei.bilddagboken.se ifall nån är intresserad ;P

Sommarkänsla på Grönan

 

Är ju i Stockholm med Jossan nu och igår var vi på Gröna Lund och då spelade Staffan Hellstrand Lilla fågel blå, och vi såg det live ;D  Mer sommarkänsla går nog inte att få :)

Onsdag

Vaknade kl.14 idag och var rätt pigg, inte så bra tänkte jag eftersom jag hade jobbat natt och ska gå på nu natt igen, så jag lyckades somna om, men då gick jag inte upp förrän klockan var drygt 17. När jag gick upp såg jag att H&M's höst katalog hade kommit. Blev rätt glad, för jag har väntat spänt på den, men det blev en besvikelse. Var inte alls så mycket snygga kläder som jag hade hoppats på. Men men..

Imorse när jag kom upp från omklädningsrummet, fick jag ett sms om att jag hade ett missat samtal från mamma (är ingen som helst täckning nere i kulverten på USÖ). Jag förstod genast vad det rörde sig om. Mamma hade sagt till mig igår på dagen att Märta (min gammelmormor, alltså farmors mamma, säger gammelmormor för att det är pappas mormor) varit nära på att somna in 2 ggr under natten, sä jag förstod att hon hade gjort det nu inatt. 2 min i 12 somnade hon in (min fasters födelsedag). Jag känner mig så klart ledsen, men jag har inte gråtit än. Börjar fundera på om det är något fel på mig?! Jag träffade Märta när hon bodde på Rosenlund och hon tyckte väl inte att det var så himla kul längre. Tror nog att det är lite därför jag inte gråtit också, för jag tror att hon tyckte att det var skönt att få vila.. Hon blev 94 år, skulle iofs ha fyllt 95 nu i augusti.
Jag vill helst tänka att hon nu har återförenats med min gammelmorfar Axel som dog när jag gick på högstadiet.

Vila i frid min kära lilla gammelmormor
 <3


Madeleine

Idag har jag namnsdag. Madeleine är det idag och idag fyllder dessutom min faster Marie år, så grattis till henne med.

Jag vill fira detta genom att lägga upp ett klipp (dels för jag nyss lärt mig hur man gör) av min favoritlåt med mitt favoritband. Det som gör videoklippet extra bra är att jag var där och sjung med när det spelades in.. Det är alltså Famous Last Words med My Chemical Romance på Pier Pressure, 1 juli 2007 :D

 

Tuffa 24 h

Igår jobbade jag kväll och det blev en lång kväll med mycket spring, pratade med Jessika (en uska som jag jobbar med) idag och vi kom fram till att vi typ inte hade fått någon rast såsom igår. Det hände inget dramatiskt men det var saker hela tiden att göra. Var helt slut när jag slutat, men när jag kom hem kunde jag inte koppla av.. Åt lite yoghurt och läste lite i boken jag håller på med. Det hjälpte och jag kände mig rätt avslappnad, men det värkte i benen så jag satte på mp3:n men batterierna tog snabbt slut och då drar grannen igen med bas på full styrka.. Han hade fest nämligen.. Klockan var typ 12 och jag blev rätt irriterad, men jag tänkte "Skit samma" och la mig på soffan för att titta på TV så att jag skulle bli astrött.. Men det var filmen American History X och eftersom jag är efterbliven och inte har sett den tidigare så tittade jag så klart. Och blev fast. All trötthetskänsla bara rann av mig. Filmen var mycket bra. Jag hade föreställt mig den helt annorlunda. Hemsk är den ju så klart och i slutet satt jag bara och gapade. Jag menar det verkligen jag satt helt rakt upp i soffan och gapade. Blev så chockad.. Sen när eftertexten kom så kom även tårarna.. Kul! Nu hade jag ju totalt försört min nattsömn.. Filmen slutade strax efter kl.2 och då gick jag och la mig, tittade sista gången på klockan när hon kvar kvart i 3, skulle tippa på att jag somnade en kvart senare..






Kl.6 ringde väckarklockan imorse. Trött som fan var jag eftersom jag bara sovit 3h. Var tvungen att fixa matlådan och duscha så jag hoppade frukosten.Tänkte att det kankse var lungt på jobbet så man kunde ta en tidig frukost där.. Men så var det inte.. Innan jag ens visste vilka patienter som var mina blev jag inskickad för att byta av en nattpersonal inne på en jobbig förlossning.. Mamman var trött, bebisen vägde över 4 kg och en sugklocka användes. Men det gick jättebra sen när huvudet väl kommit fram ordentligt.
Var massor att städa och fixa och sen helt plötsligt var det en till förlossning jag skulle vara med på ch andra patienter behövde hjälp så tiden drog iväg och när magen värkte som värst var klockan halv 11 och då kunde jag ta en snabb macka. Sen blev det lite småkaos. En mamma svimma, en annan kom in med ambulans och en tredje hade en väldigt jobbig förlossning.

Hursomhelst så var jag tvungen att vara med på den jobbiga förlossningen när de skulle lägga en sugklocka och det hela slutade med att jag och en annan barnmorska hade ett varsin ben som vi hjälpte mamman att trycka och öppna bäckenet mer, en läkare stod och drog i bebisen för att den skulle komma ut och en annan barnmorska stod på en pall över patienten och tryckte på hennes mage.. Till slut kom bebisen ut, men då andades den inte så de sprang iväg med den, föräldrarna var ju helt ifrån sig och jag blev inskickad till ett annat rum där en annan bebis nyss hade födds. Innan jag gick in på nästa rum var jag tvungen att stanna upp och svälja gråten. Usch det var inte alls kul. Det var egentligen när jag hörde pappan springa och säga till mamman att bebisen andades som jag verkligen förstod vad som hänt.. Bebisen kom igång med andningen bra sen när den väl fick hjälp.

Allt gick iallafall bra till slut. Men det var som sagt jobbigt när man hade tid att reagera, när man är uppe i situationen så är man ju som sagt uppe i den och trots att man är hungrig som ett as (hade så klart inte tid att äta lunch sen heller) eller vad som så känner man ingenting för adrenalinet pumpar för fullt. Det är faktiskt en rätt häftig känsla när man kan göra någon nytta och alla mår bra sen.


Det blev ett långt inlägg det här, men jag kände att jag var tvungen att skriva av mig. Vi hade en "ventil" innan vi slutade, men jag tycker att det är rätt jobbigt att prata i en grupp, lyssnar helst, så det blir ju när jag kommit hem som jag bearbetar allting.

Tröött

Jag är jämt trött som fan numera, det känns som om det enda jag gör är att jobba och sova, men det är nog inge sant för i måndags var jag ju på bio och igår var jag hemma hos mamma och åt mat. Hon sydde även en top till mig, blev asfin :) Och sen så var jag med Sandra, Filip och några av hans kompisar till G-vik där vi spelade minigolf. Det var rätt kul. Satte några hole-in-one faktiskt :) Och så kom jag trea av sex :) hehe..

Idag slutade min boxer att fungera i ½ - 1 h.. Jag skulle ha kunnat döda den.. Stod att de inte hade någon signal och nu märker jag att mitt datorskärm flimrar.. Skiftar färg från vit till rosa.. Känns inte helt okej.. Har ju inte dirket några pengar att köpa en ny skärm för..

Har ont i huvudet idag också :( Ska egentligen på utejympa idag med Sandra, men det regnade ju en skvätt förut och då är det inte så jävla najs att ligga i gräset och göra sit-ups eller rygg lyft..

Ska titta på Top model Kanada nu..

XOXO

Måndag nu

Det har precis blivit måndag och jag sitter på jobbet och har det bra. Det är väldigt lungt just nu så jag tänkte passa på att skriva lite..

I fredags var jag ju på stan med Jossan och hennes kompis Anna. Jag köpte en klänning som jag nu har kommit på att jag inte har råd med, så den ska jag lämna tillbaka imorgon eller senare idag.
Jossan följde med mig hem efter stan och när vi står och lagar mat, lasagne, kommer Jossans klasskompis från Linköping Magnus och hälsar på. Helt sjukt tycker jag, för han bor typ vid Linköping och nu hade han bara "svängarna förbi". Han hade tagit en sväng med sin motorcykel och sa att det visst bara tog 35 min att åka, dvs. han åker riiiktigt fort. För Jossan tar det nämligen 1 h och 40 min att åka till Linköping, haha..

Jobbade sedan natt så igår sov jag bara...
Imorse (söndag) ringde de och frågade om jag kunde jobba såsom inatt, för Mirja var sjuk. Vilken jag kunde eftersom jag sitter här nu..

Finns inte så mycket att säga förutom Grattis till Lisa som kommit in på Lärarprogrammet på Örebro Universitet :D Och att hon, jag, Emma och Jossan ska gå på Sex and the City ikväll, så jag måste ställa klockan så jag inte försover mig. Jag har en tedens att sova tills jag blir väckt när jag jobbat natt och det burkar inte bli förrän vid halv fem, hehe..

Nu ska jag virka en mössa tänkte jag :)

XOXO

11 juli

Igår var jag och tränade med min lillasyster i Skytteparken. Friskis&Svettis har ju gratis jympa där på tisdagar och torsdagar kl.18 :P
Har lite träningsvärk idag och är jättestel i axlarna, men jag måste ju komma igång så..

Idag ska jag upp på stan och träffa Jossan, har inte sett na sen midsommar ju. Så det ska bli trevligt :)
Sen ikväll ska jag jobba. Ska jobba natt inatt. Skulle egentligen gjort dag, men det blev lite ändringar och det tackar man ju för, får ju mer pengar när man jobbar natt dels pga av ob:t och dels pga av att man jobbar 10 h istället för 8 h.

Ska duscha och göra mig iordning nu så jag kommer upp på stan nån gång...

XOXO

The Black Parade is Dead!



I måndags förra veckan (1 juli) släppdes den internationellt pch på tisdan damp den ner på mitt hallgolv via brevinkastet :D Hade inte tid att titta på den direkt, men jag tittade lite som hastigast i onsdags och igår tittade jag ordentligt.

Bra ären och Gerard är kinda hot ;D

På andra spelningen som är i New Jersey, så tar Gerard fram ett plastglas med något som ser ut som öl och dricker några klunkar.
Någon i publiken ropar: Don't drink!
Någon annan ropar: It´s appeljucie, right?
Någon annan i publiken ropar: Don't you dare drink!
Gerard tar en till klunk, ler och säger: It´s just a boring Redbull!

Okej jag kommer inte ihåg exakt alla ord och hur de ropade men det var ungefär sådär och det är lite kul tycker jag :) För även jag blev fundersam över vad han höll på med.

De spelar även en ny låt på spelningen i New Jersey, de ville inte säga titeln men på youtube.com kallar folk den för Stay och Stay awake. Oavsett titel så är låten bra :) 

The Black Parade är min favorit skiva men nu väntar jag spänt på nästa album, men det dröjer nog och jag håller tummarna och hoppas innerligt att när det nya albumet kommit att bandet ger sig ut på världsturné igen så att de kommer tillbaka hit till Sverige, och om de gör de så måste jag gå på konserten även om jag får gå själv :P haha..


8 juli

Nu var det länges en igen jag skrev här. Måste nog skärpa mig lite, men det är typ så at tjag inte haft på datorn på en vecka..

Här kommer lite uppdatering iallafall
Förra veckan: Har ingen aning om vad jag gjorde på måndan, den dagen är helt blank, jag var ledig iallafall. Var även ledig tisdag, onsdag och torsdag. I tisdags var jag hemma hos mormor och morfar och solade o hade det bra. Mormor försökte även lära mig att sticka, jag kan räta men inte avi :P Fick även The Black Parade is Dead! med My Chemical Romance som jag har beställt. Det finns fortfarande inget band som är bättre än dem..
I onsdags var jag och grillade med Julia, Jocke, Kiina, Rebecka och Mattias i Markbacken :D Och i torsdags var jag först på stan och åt glass med Lisa (som hade kommit hem :D) och sen var jag i någon park i Rosta och solade med Julia, tills hon fick sms av Sanna så då åkte vi hem till henne istället :) PÅ kvällen åkte jag förbi farmor och hämtade lite stickor och virknålar, för jag har tänkt att jag ska lära mig på riktigt :) Och sen åt jag grillat hos mamma med henne, Beckis, Björn och världens sötaste Rasmus :)
Sov kvar hos mamma eftersom Eila fyllde 10 år på fredagen och då kom mormor, morfar, Beckis och Rasmus på förmiddan och åt tårta :) Efter tårtan fick jag skynda mig hem och duscha för jag skulle jobba sen på kvällen..

Så i helgen har jag jobbat. Fredag kväll, lördag dag (lördag eftermiddag/kväll var jag och mamma och hälsade på min gammelmormor Märta på  Rosenlund), söndag kväll och igår, måndag dag. Blev en långhelg med jobb.. Har varit rätt lungt med förlossningar under hela helgen men idag var det jättemycket att göra. Vi åt en tidig frukostfika och efter den hade jag inte en enda stund ledig. Hann inte ens äta lunch, men det var kul :D

Idag: Jag skulle ha varit ledig idag, men de ringde från förlossningen nu på förmiddan och frågade om jag kunde tänka mig att vara ledig på torsdag och jobba inatt istället. Malin var visst sjuk. Och det är ju klart att jag vill.. Får ju mer pengar då ju. Man jobbar ju 10 h istället för 8 och så är det ju nästan bara OB hela tiden :)

Nu ska jag till Calletex med mamma och mormor, mamma ringde ju och sa at thon var vid Svampen så det är dags att gå ner.


XOXO