Ny hårfärg

Sitter med blött hår i en missfärgad handduk nu. Har inte vågat kamma och torka håret ordentligt. Har inte ens sett det i spegeln sen jag satte i färgen. Haha. Sist jag färgade håret var i december och då tog jag en ljusare brun-nyans (H&M), var nöjd kanske en vecka, sen kom jag på att mitt hår fortfarande skiftade i massa olika färger. Tyckte att det såg helt sjukt ut i solen, speciellt nu när mars typ är slut och jag hade fått värsta utväxten.

Brukar attid be nån kompis (oftast Lisa) eller Sandra att färga mitt hår, men idag gjorde jag det själv. Tänkte att det inte skulle vara så svårt, vilket det inte var heller. Tror inte det iaf. Jag har ju inte sett resultatet än. Haha.


Idag på praktiken var jag några timmar på Barnmottagningen. Jag började fundera på om jag verkligen ska jobba med barn i sommar. Blev lite så irriterad på ett barn och hade lust att säga åt det att sluta gnälla. Haha. Kanske inte så bra att ha sånna tankar. Självklart sa jag ingenting och jag tänker också att det kanske är lite bättre när man själv kan prata med barnet och inte bara sitta och lyssna. Blir förmodligen en helt annan sak.

Jag fick även ta och ropa upp och ta längd och vikt på ett barn. Var ju inget speciellt, men kändes ändå himla bra att göra det själv utan nån handledare som är med. Tänkte på vad Sanna sa i fredags - att det är kul att ropa upp patienter ;)

Lite tråkigt inlägg kanske?
Men nu ska jag iaf ta och se hur håret blev. Spännande.
XOXO

Sommartid, verkligen?

Släckte ni lamporna igår mellan 20.30 och 21.30?
Jag hade iaf kolsvart i min lägenhet, men jag var inte hemma. De ringde och ville att jag skulle jobba på Rosenlund (4,25 h, inte så mkt, men men). Och där var det ju inte släckt. Tycker att det var dåligt släckt över hela stan sen. Slutade 20.45 så jag åkte ju med bussen och märkte inte större skillnad på husen ute. På Våghustorget hade de släckt de runda lamporna runt torget och så stod det massa folk med tända ljus, men alla gatlampor och skylfönster var tända. Hmm. Inte ens slottet var helt släckt.
När jag kom hem var det ungefär en kvart kvar så jag tända lite ljus och satte mig med en bok i soffan. Satt ungefär en timme tills ljusen i fönstret brann ner.

I fredagskväll var jag ju med Kiina och Rebecka hemma hos Sanna och hade ost- och vinkväll :) De var mysigt och trevligt. Var länge sen vi hade setts (4 veckor, bortsett från Sanna som var en vecka), men jag brukar ju typ aldrig träffa folk längre så det kändes somom det itne var så länge sen iaf. Var bar synd att inte Ida och Maria kunde komma. Är lite nyfiken på hur stor Maria har blivit :)

Var inte planerat att jag skulle jobba igår, så jag hade nästan bestämt med mamma att jag skulle komma till Lundby och äta lite mat på kvällen. Mormor och morfar skulle också med, men eftersom jag jobba sköt vi fram det till halv 16. Visade sig att min moster var med också. Är mkt bättre nu mellan mamma och min moster sen hon flyttade. Värsta bra :)

Nu ska jag ner i tvättstugan snart.
XOXO

PS: Är väl ingen som glömt att ställa fram klockan idag? Tittar man ut så kan man väl aldrig tänka sig att det är sommartid just nu, men det är det tydligen....


Ice Age 3

 


"I thought you were a female"
HAHA

Marieberg

"Jag ser det snöar. Jag ser det snöar. Det var ju färfärligt! Buhu..."



Idag har jag varit på Marieberg med
Lisa och gjort av med hela min lön. Ne kanske inte, men nästan. Köpte en klänning, en tunika och ett tublinne på ginatricot, en väska på VILA, hårfärg från Kicks (så nu ska jag förhoppningsvis ha en färg på håret), solglasögon på Lindex, olj-hållare (vet inte vad det heter) och ett påskägg på Lagerhause och lite saker från Apoteket. Vi åt lunch på Bellini med Emma :) Och sen kom mamma upp och vi gick till Index m.m tilsammans. Sen körde vi hem Lisa och åkte till Willys så jag kunde storhandla. Gick på typ 850kr, men nu har jag mat hemma igen iallafall.

Trött är jag idag eftersom jag, trots att jag var ledig, vaknade kvart över 6 då jag brukar gå upp numera. Irriterande. Vaknade sen igen redan kl.6.45. Men sen sov jag tills Emma sms:a mig kl.8. Suck. Hon tyckte så klart att det var bra gjort av henne, eftersom hon hade väckt Lisa också. Vet inte om jag håller med, men, hehe..

Nu ska jag slappa lite och sen äta någe innan jag ska hem till Sanna på ost och vinkväll :)
XOXO


Positiv överraskning!

Ja, det var det verkligen :D Fick min lönespec. idag. Trodde att jag skulle få en lön på ungefär 4000:- men istället var den på nästan 7500:- Lycka!

Hade VFU idag med. Var sista dagen på första veckan. Fort har det gått. Fick göra lite mer idag kändes det som iaf. Var på ett informationsmöte/seminarium om Klåda (vilket var jättebra eftersom jag är så dålig på det), KAD-sättning som jag äntligen fick göra själv. Min handledare frågade om hon skulle sätta så jag kunde se, men jag sa att jag ville sätta själv och det gick hur bra som helst :) Sen fick jag ta en egen patient. Var en vanlig blodtryckskontroll, men sen mådde patienten inge bra, hade tryckkänsla över bröstet och blev anfådd vid promenader så jag fick hämta min handledare iaf. Ja, så gjorde jag lite andra saker också t ex EKG, såromläggnig m.m.

Jag har även kommit på att underläkaren är väldigt söt ;) Måste nog forska lite i det där känner jag. HAHA. Vet inte om han verkligen är söt eller om det bara är någe jag fått för mig för att han är den enda unga personen där. Vet dock inte hur ung/gammal han är, men iaf.

The big bang theory och Criminal minds ikväll - yees!
XOXO


EKG:n & BVC

Idag fick jag åka med morfar till Hallsberg, vilket betyder att jag åkte 30 min senare än jag skulle göra om jag tog tåget. Var ändå inte färdig när morfar kom. Tvättade och fönade håret imorse och då burkar jag alltid bli sen eftersom jag inte orkar gå upp 15 min tidigare.

Var på mottagningen idag och då får man ta emot obokade och akuta patienter samt assistera och hjälpa läkarna och det behövs. Låter kul, eller hur? Det är det förmodligen också, dvs. om det händer någe. Känns som om jag bara tagit en massa EKG:n idag. Börjar dock få kläm på det där med att känna ut var elektroderna ska sitta. Lite svårt med överviktiga kvinnor med stora hängtuttar, men alla är ju olika så det är ju bra att jag får testa på lite olika patienter. Annars så tog jag bara ett blodtryck och puls på en patient som kom akut och så precis innan jag fick gå hem så var jag med och tittade på en undersökning i rectum. Kommer inte ihåg vad det hette, men det är en variant av rektoskopi, fast man inte går in så djupt. Patienten var osäker på om det var okej att jag var med, så jag fick inte se så bra. Men det är tydligen en rätt vanlig undersökning så det blir nog fler gånger.
Har iallafall varit på BVC idag med. Träffat en 2 månaders bebis och en 2 veckors. Skulle komma en tredje men de ringde och avbokade. Finns de någe bättre än små bebisar? Tror det inte. 2 veckor bebisens mamma hade ont i sitt snittärr så BVC-sköterskan tog med na till ett undersökningsrum så fick jag stanna hos bebisen. Bebisen ville inte ligga på rygg så den var lite ledsen så jag fick ta upp den :)  Men man vet ju aldrig om det är ok med mamman och så kunde hon inte svenska heller, men hon sa inget så det gick nog bra :)

Är väldigt trött idag, blev så seg av att inte göra någe speciellt. Ska nog ta och göra en tacopaj nu snart och sen ikväll är det Grey´s anatomy. Tror att förra veckan var så långt som jag har sett :)
XOXO

Hallsberg vårdcentral

Igår började ju andra VFU-perioden och denna gång är jag i Hallsberg på vårdcentralen. Trodde att jag visste på ett ungefär hur jag skulle gå, men jag frågade iaf en tjej och hon pekade mera åt vänster än vad jag hade tänkt mig. Tänkte väl att hon hade rätt så jag gick åt det hållet hon pekat. Såg skyltar till Vårdcentralen, men jag var tvungen att gå på bilvägen och sen när jag gick hem så gick jag en annan väg (den jag tänkt gå från början) som gick mkt snabbare. Irriterande att hon pekade mot bilvägen då tycker jag. Men men. 

Än så länge har jag gett en im inj, tagit EKG:n, varit med på en vårt-op, tagit en massa blodtryck och pulsar, suttit med och lyssnar på telefonrådgivningen m.m. Idag var jag även några timmar på BVC och träffade några barn som skulle göra 6 mån kontroller, 1 ½ års kontroller och ett barn med en knöl på halsen. Ska vara lite på BVC imorgon också men då skulle det komma mer nyfödda bebisar. 

Var kom snön ifrån? Skit snö och skit kyla! Jag cyklade omkull imorse när jag skulle till tåget. Slog inte sönder någe med det var väldigt irriterande och så har jag lite ont i vänster smalben. Hmm.. Höll på att sitta på ändan nu på vägen hem också. Gillar verkligen inte isen..

Gick och la mig tidigt igår eftersom jag var väldigt trött, är det idag med så jag ska gå och lägga mig efter NCIS (om jag ens orkar se klart på det, haha).
XOXO

OMG - gossip girl 2x18



Jag vill helst se detta avsnitt NU! ;)


Update:
Man kan se avsnitt 18 uppdelat på youtube. Klicka
här: Men som sagt är det uppdelat och uppdelningen består i de olika personerna. Blair (två klipp), Dan, Chuck och Nate & Vanessa. Verkar vara hela avsnittet, men man får veta lite saker alldeles för tidigt. Men jag hittade inga bättre klipp. Ovanstående klipp är dock mest från nästa avsnitt dvs. avsnitt 19 The Grandfather.

Stockholm & 40 års fest

Är fortfarande i Stockholm nu. Håller på att försöka vakna ordentligt. Gick och la oss vid halv 4 igår, så jag är fortfarande rätt trött fast jag varit vaken nästan 1 ½ h. Sandra är svintrött och vägrar vakna. Var tvungen att fråga om hon levde för en stund sen ;) Mamma och Mats har redan åkt tillbaka till Rissne. De ska städa klart i lokalen vi var i igår. Min morbror Mats har ju fyllt 40 år och nu igår hade han sin fest :) Var väldigt roligt. Inte så mycket killar för mig dock - alla var gay eller över 40, haha. Dansade ändå lite med min kusin Ulrika, men tyckte de var lite pinsamt bland annat eftersom jag inte var full. Hon åkte hem vid halv 23 kanske och då tog jag och Sandra över baren från mamma, så hon fick roa sig lite. Jewel va folket drack! Det tog slut det ena efter det andra och till slut fick vi blanda de äckligaste drinkar jag någonsin smakat. Fanns till slut bara Martini (brun och snuskig, påminde mig om alla häxblandningar!) kvar och istället för att ta en öl så hittade de på egna blandningar, haha.
Jo festen var rolig. God mat och alla var på bra humör, förutom i slutet när mamma blev så arg på Lena när hon blev så full. Lena blev iofs svinarg på mig innan av någon mongoanledning. Vodkan var slut och det var tydligen mitt fel eller någe, jag förstod ingenting. Men men.

Idag är det en annan dag och när Sandra börjar återvända till livet ska vi åka till Hammarbyhöjden och hälsa på Ulrika, Jonas och världens bästa Vilgot :) De skulle vara hemma vid 12 igen, så det är snart dags att börja göra sig iordning kanske...

Åkte ju hit till Stockholm redan i fredags så igår dag spenderade jag och Sandra på stan. Köpte en tröja och en väska på Monki, ett par jeansleggings (ja, jag  vet) på VeroModa och en jeanstunika på gina tricot. Gick även till RockZone och köpte en t-shirt till Lindha som hon hade bett oss om. Sandra shoppade också lite så klart :)

Ska nog ta mig i kragen och duscha nu iallafall..
Kommer nog lägga upp bilder från helgen på
bilddagboken ikväll eller imorgon. Beror på.
XOXO

Sista dagen på första praktiken

Mm.. Nu har man alltså varit 3 veckor på Älvtomta hemsjukvård och haft praktik. Herregud va fort det gått. Känns om jag varit där en vecka eller så. Fick sluta halv 12 idag - sköönt! Och så fick jag göra ett hembesök helt själv. Det var kul :) Var förstås en patient som jag träffat några gånger. Annars kan de ju kanske bli (förhoppningsvis) misstänksamma om jag skulle komma själv. Var inget dramatiskt jag skulle göra utan bara en såromläggning och comprilanelindning. Var som sagt kul iaf, kände mig rätt duktigt ;) haha.

På tal om någe helt annat så har jag äntligen ringt till Boxer och frågat lite om varför mina SVT-kanaler inte fungerat. Han berättade hur jag skulle göra. Var ju hur enkelt som helst (men nej, det var inte bara att ta ut kortet och damma av lite som det annars brukar vara). Blir bara så trött på mig själv att jag inte ringt tidigare...

Idga ska jag till Stockholm :) Så jag tänkte gå och packa och äta lite lunch nu.
XOXO

Blake & Leighton


"Blake & Leighton porrar till det". Haha alltså. Jag tänkte nog att det skulle vara överdrivet. Men den här bilden är rätt så jätteporrig faktiskt, spec. om man tittar på Leighton. Haha. Känns mest sjukt. Är en fotografering för det kommande numret av tidningen Rolling Stone. Hela "Gossip girl-gänget" var tydligen med men det verkar som om det bara var sjuka bilder på Blake och Leighton.

Blev lite full i skratt när jag såg denna bild så jag var tvungen att lägga upp den här :)

Torsdag

Först: När tänkte det nya gossip girl avsnittet komma? Blir så frustrerad, haha. One tree hill och Heroes vägrar komma också. Har folk slutat att lägga ut? Alla bra klipp på youtube har dessutom blivit borttagna. Irriterande!!

Idag: Ne jag vet inte vad jag ska skriva. Har inte gjort någe speciellt eller roligt idag. Var på praktiken (haha, en del patienter/brukare/pensionärer är bara för roliga!) och sen var jag upp till stan för jag hade, som många andra, 50 kr på Lindex at utnyttja. Hittade ett par solglasögon som jag ville ha. Lisa och Jessica var också på Lindex och jag visade dem solglasögonen. Lisa tyckte att jag inte skulle köpa dem för att jag har likadana hemma. Jag är 99 % säker på att det nästan är sant. De är i olika färger så det är så klart en skillnad. Men  jag tror nog att jag köpte mina jag har från Lindex förra året. Tror att de är lika stora och har samma båger, men som sagt är de i olika färger. Mina är svarta och dem jag ville köpte är lite lila. Jättefina! Och så älskar jag de jag har. Tycker att de är supersköna. Så varför inte köpa ett par likadana i annan färg? Dessutom är det ju massa repor på mina gammla och de nya kostar på 79 kr. Är ju ett kap! Men sen när jag nästan var framme vid kassan kom jag på att de 50 kr inte gällde associarer. Skit också. Så det blev ett par trosor istället, haha. Tänkte köpa glasögonen nästa vecka när jag fått studielån och lön istället :)

Igår: Var jättekul att träffa Jossan och Simon. Fick se hans lgh för första gången, men han ska visst flytta till Graphyttan (hmm) nu 1 april, så så var det med det. Träffade även Simons hund Saga (som han ny kallar för Molly, hon ser ut som en Molly tycker jag). Och så spelade vi RockBand. Jag sög på trummorna och när jag hade micken faila vi också, haha. Guitaren var jag dock rätt bra på ;)
Fick inte umgås så mycket (synd!) eftersom jag skulle till min moster och äta fisksoppa. Den var god, men lite mycket fänkål i kanske. Inte så förtjust i fänkål, hehe. En glad överraskning var att Eila kom med mormor & morfar :) Gosan. Älskar henne så himla mkt!!

Nu: Ska föna mitt hår och platta det så jag kan se anständig ut imorgon. Orkade inte duscha imorgon bitti så jag gjorde det nyss då. Sen ska jag även börja förbereda lite inför imorgon. T ex tanka mp3n med lite ny musik och ladda upp den ordentligt m.m. Om 40 min börjar dessutom Criminal minds och det måste så klart ses.

Haha trots att jag inte hade någe att skriva så blev det ett långt inlägg...
XOXO

:)

Jossan är här nu :) Kom på att vi inte träffats sen jag var där på I-Cabareten sista januari. Vi tänkte åka till Simon nu snart. Honom kommer jag inte ens ihåg när jag träffade sist så det ska bli skoj :) Hon ska med Emma sen till IKEA, egentligen skulle jag vilja följa med men jag ska hem till min moster som tänkte bjuda mig, mormor och morfar på lite mat idag. Hon flyttade ju i fredags så jag ska även få se hennes lgh :) Det värsta är att jag egentligen skulle behöva duscha eftersom jag har samma kläder som jag hade på VFUn idga och igår (!) luktar inte så gott, men men.. Tycker mest synd om dem omkring mig, haha.

Nu ska vi åka.
XOXO

Pirates of the Caribbean 4!?

  


Såg att de ska göra en fjärde Pirates of the Caribbean film! Yees! Säger jag då. Älskar Pirates of the Caribbean filmerna och Johnny Depp. Jag har förstått det så att filmen ska handla om Jack Sparrows resa efter "Ungdomens källa". Om jag inte minns fel så ser man på Pirates of the Caribbean: At world´s end, i slutet att kartan också leder till "Ungdomens källa" och att Jack vill dit.

Rykterna säger att filmen kommer år 2011, så det är ett bra tag dit. Rykterna säger också att Zac Efron ska medverka i filmen. Vad hans roll blir vet jag inte. Det ryktas även om att Robert Pattinson ska medverka i filmen efter att Russell Brand "snackat skit" om The Jonas Brothers. Öh? Iallafall. Tanken är att Robert Pattinson då skulle spela Jack Sparrows lillebror. Samtidigt finns det andra rykten som tvärtom säger att Robert Pattinson inte alls ska vara med i filmen. Så man vet ju inte vad som är sant och inte.

Andra rykten är att Orlando Bloom och Keira Knightley ej ska medverka i filmen. Dock finns det rykten som säger att Keira Knightley visst ska vara med i filmen. Så som sagt har man ingen aning om vad som är sant och inte. Men det spelar ju ingen roll. Det ändå som har betydelse är att det verkar bli en fjärde Pirates of the Caribbean film! Lycka!


Lundby, Melodifestivalen & fint väder!

Åh så fint väder det är idag :D Känns att våren äntligen är på väg. Var och åt lunch (fläsklegg och rotmos, haha) hos farmor & farfar idag och då sa farmor att det skulle bli kallare på tisdag. Så det är väl bara att passa på att njuta av solen nu när man kan.

     

Igår var det ju Melodifestivalen, så jag ska väl kommentera lite om det. Tycker väl att alla låtar var okej. Men jag förstår inte varför det går så bra för Caroline af Ugglas och Alcazar. Gillar verkligen inte deras låtar. Jag ringde och röstade, 2 ggr faktiskt, hehe. Tänkte att jag kunde bidra lite till Radiotjänsten (?). Röstade på melodi nr.4; 1000 miles med H.E.A.T ;)
Jag somande faktiskt ifrån, haha. Såg när alla städer fick ge sina röster och sen när det blev en ny snabbrepris så somnade jag. Vaknade av ett "JAAAAAA!-sms" av Micke. Haha. Lite kul att den låten vann tycker jag, men jag hade ju hoppats på H.E.A.T.
Var hemma i Lundby igår tills idag. Var hundvakt åt min älskling Eila. Mamma och Sandra var i E-tuna på danstävling.

Nu sitter jag varm och nyduschad. Var på det extra insatta aerobicspasset (75 min) med Mattias och Helena som ledare. Var jättekul! Men ltie svårt eftersom jag inte varit med på deras pass förut. Har varit några ggr på Mattias, men det var jättelänge sen. Så alla steg var ju nya. Men det var kul iaf. Svettades som gnu.
Tänkte att jag ska äta lite nu. Hade egentligen tänkt att plugga, men jag är för lat idag.

XOXO

PS. Gillade Molly Sandéns låt - Så vill stjärnorna. Tyckte att den var fin. Hon har ju så otroligt bra röst. Tyckte lite synd om henne eftersom hon bara fick 2 ynka poäng och de var från den Internationella juryn.


Så länge vi båda andas



Som jag sa, att jag skulle göra, så läste jag igår ut Så länge vi båda andas (Breaking dawn) som är den fjärde och sista delen i The Twilight Saga. Tycker att det är lite tråkigt att den är slut nu. Stephenie Meyer ska eventuellt skriva fler böcker till serien men utifrån andra karaktärers perspektiv. T ex hade hon smått påbörjat en bok (Midnight sun) som skulle vara från Edwards perspektiv, men efter att materialtet (som visade sig innehålla falska delar också) läckt ut så har hon bestämt sig för att inte skriva den. Iaf inte på några år. Synd!

Jag var ju lite rädd (eller vad man ska kalla det) innan jag läste boken, eftersom jag blev så nervös av titeln. Men vet inte vad jag ska säga för att inte avslöja  något ifall det är någon som vill läsa, för man vill att allt som händer i boken ska komma som en överraskning. Kan iallafall säga att jag älskade boken! Var som sagt skeptisk pga av titeln men även för att en del av boken var skriven utifrån Jacobs perspektiv. Anledningen till min skeptism (heter det så?) grundade sig ju på att jag inte gillar Jacob så mkt. Men man fick sig en tankeställare iaf :)

Som sagt älskade jag boken och tror att om jag ska ranka böckerna så kommer den på andra plats. På första plats kommer så klart Om jag kunde drömma.
Jag gillade slutet av boken faktiskt. Läste en del recensioner när jag skulle beställa boken och då var det några som inte alls gillade slutet eller önskade att det hade varit lite annorlunda. Men jag gillade det! Författaren säger att det är så här sagan ska sluta och jag kan inte annat än hålla med :)

Jag rekomenderar boken skarpt!

Omväxlande väder

Undrar hur länge det tar innan vädret bestämmer sig för vår eller vinter. Är rätt frustrerande och tro ena dagen att det är påväg mot ljusare tider bara för att vakna upp nästa dag med allting snöbelagt igen. Tycker att det är himla irriterande. Jag vill ha vår! Iaf hellre regn än snö. Skulle inte förvåna mig om det snöade på min födelsedag (15 april), men förhoppningsvis inte. Hur var det förra året? Var vädret lika omväxlande då?

Idag är det fredag den 13:e. Var visst det förra månaden också, men då märkte jag inte av det. Men idag känns det som om vi (jag och Maria som jag gick med på VFUn idag) fått uppleva lite av denna Fredag den 13:e olycka. 1. Snö (igen) på morgonen. Jag kom försent (som vanligt, haha). Men sen blev det lite bättre. De två första hembesöken var bra. Men sen blev det ett "akut" hembesök. En penionär hade trillat. När vi kom var hon yrslig och kräktes. Vi visste inte om vi skulle skicka in henne eller inte. Vi bedömde att det inte behövdes. Men det tog längre tid för na att hämta sig än väntat. Så vi blev kvar 1 h. Vi missade fikat. Nästa hembesök blev lite omständigt, för vi var tvugna att åka till USÖ och hämta material så det hembesöket tog drygt 1 ½ h. Fick ställa in andra hembesök och strunta i att åka till gruppen. Jag missade en hel del intressanta saker som jag vill göra. Skulle ta prover från en CVK, men patienten ville inte att jag skulle göra det. Suck. Var min enda chans (tror jag). Så det var ju tråkigt. Men men. Låter kanske inte så olyckligt och egentligen var det mest Maria som var stressad över allting. Hehe. Hoppas bara att pat som ramlade mådde illa och kräktes av fallet och inte att hon föll pga av att hon var sjuk. Vill ju inte direkt åka på en magsjuka, som jag med stor sannolikhet kommer att göra om det var det som var fallet. Men (peppar peppar) det verkade inte vara magsjuka.

När jag skulle boka Stations passet igår så var det redan fullbokat. Tråkigt. Fast ändå inte, haha. Bokade ett MixAerobics pass istället. Var ett extrainsatt pass :) Ulrika kommer inte gå på det så det är ju tråkigt, men det verkade som om Maria (min extra handledare) också skulle boka de passet.

Tänkte städa idag - dammsuga, torka golven och damma typ överallt. Men det blev inte så. Har tvättat iaf och nu kollar jag på en hackig Så ska det låta. Sen tänkte jag ev. läsa lite och sen se på Singing bee.. Tror att Líselott som var en ledare på F&S förut ska vara med. Hehe, lite kul. Hon är jämt så glad :)

XOXO

Jag hade en bra rubrik, men nu har jag glömt vad det var!

Andra veckan på VFUn är snart slut. Fort det gått, men det är bra. För ju fortare det går ju fortare blir det sommar (dessvärre ska vi ha en jobbig tenta innan). Längtar till sommaren jättemycket men jag blev väldigt nervös (men så klart även glad) idag för jag fick mitt Anställningsavtal för sommarjobbet som sjuksköterska på avd.26. Nu känns det mer verkligt. Ska bara skriva på och skicka tillbaka så är det 100 % klart (ja, om jag klarar tentan dvs.).
Jag måste nog börja läsa till tentan, har bläddrat lite i böckerna, men inte läst någe. Kanske på söndag. Fick nämligen Så länge vi båda andas hem i tisdags (JAA!) så jag kan ju inte läsa någe annat förutom den just nu. Blir nog klar imorgon (den är längre än de andra - jag har inte tjuvläst sista sidan som jag annars brukar ha en tedens att göra) och på lördag ska jag var hundvakt till Eila i Lundby och så orkar jag inte ta med skolböckerna. Så det får bli att plugga på söndag. Måste även skriva min studieuppgift till hmsjukvårds VFUn på söndag också. Vet ungefär vad jag ska skriva och det ska bara vara en sida så det går nog rätt fort :)

Jag har faktiskt tränat 2 ggr på F&S denhår veckan. Båda gångerna med min kusin Ulrika. Blev medelpass båda gångerna men vi ska träna på söndag också och då blir det Station. Måste gå in och boka en plats sen också bara.
Har varit skönt att röra på sig :) Men jag har varit rätt dålig på att äta när jag kommit hem. Varit så trött och klockan blivit så mycket så jag vaknar svinhungrig. Så jag måste nog bli bättre på att äta efteråt.

Kom och tänka på en "rolig" sak igår. Det är lite komiskt (fast jag vet inte om det egentligen är det) men jag blir på så bra humör efter att jag har fått sticka folk. Var rätt trött i onsdags (sov jättelite på natten eftersom jag inte kunde slita mig från boken och när jag väl gjorde det var jag jättepigg så då läste jag lite till) men sen var vi hos en patient som jag tog blodprov på (stack för första gången med en Butterfly - gick jättebra) och efteråt var jag på strålande humör. Haha sen kom jag på att det ofta är så. Vet inte om det är för att jag känner mig "duktig" eller för att jag bara tycker att det är kul. Hmm. Men aa..

Nu ska jag inte skriva mer, ser ut att bli långt. Utan ska äta lite ärtsoppa (vet att det är sent men jag har inte ätit sen lunch) och titta på Ghost whisperer.

XOXO

PS: Jag vet att jag överreagerade i mitt förra inlägg ;)

Irritation!

Det visas nya avsnitt av gossip girl, One tree hill och Heroes i USA ikväll.
Vågar man ladda hem imorgon?

Jag är rätt irriterad på den svenska TV tablån och de dumma lagarna som kommer och förstör för oss. Man borde alltid få ladda hem serier tycker jag. För när tjänar inustrin på dem egentligen? Jo efter 2 säsonger när de inser att serien är populär och de gör en box av säsongerna. Men hur lång tid tar inte det? Fler år ju! Speciellt för oss i tröga Sverige.
Varför ska vi ligga så mycket efter hela tiden? Någon vecka kan man ju tänka sig eftersom förmodligen ska hålla på och översätta, men som det är ju är det ju typ ett halvår.

Istället ska de envisas med att visa samma skit hela tiden, bara i liiiite nyare former och variationer. Alltså seriöst vad är det som visas på TV:n? Den rätta för Rosing, Frusna män söker kärlek, Ensam mamma söker, Bonde söker fru. Allt är ju samma skit. Och det räcker inte med en säsong. Nej det ska helst vara flera. Och sen står det om dem överallt på löpsedlarna och de blir B-kändisar. Boooring!
Vad har vi mer för skitprogram? Semester svenskar, Charterhjältar, Stockholm Arlanda. Är inte det samma sak? Sen har får vi inte glömma Färjan också. Suck! Annat skit är ju Sanningens ögonblick också. Kanske kul en omgång, men sen är det ju bara tråkigt och pinsamt.
När vi väl får bra serier att följa så ska de gå på de dumma kanalerna som TV100 och Canal+. Sånt som man inte har råd att ha alltså. Har man tur kommer de på de vanliga kanalerna sen, men då är det ju ytterligare 6 månader senare. Som t ex har de visat 2 (är det verkligen hela) säsongen av Heroes i Sverige och de är inn epå sin 4:e i USA.

Det som dock är sebart är för det mesta repriser och ännu mer repriser och sen kan de inte hålla sig till samma sak, utan de ska hoppa i säsongerna och man fattar ingenting. Ena dagen är det säsong 1 (av vilken serie som helst) och sen nästa dag är det säsong 5. Veckan därpå kanske det inte är något avsnitt överhuvudtaget. Mongo.

Jo jag är rätt upprörd över vår TV tablå. Självklart vet jag att alla inte gillar samma saker på TV. Men det finns nästan ingenting som tilltalar mig. Det som jag ser framemot varje vecka är Criminal minds (Gud förbjude att det är säsonsuppehåll snart). Det är en annan sak jag är irriterad på. Sverige har flera säsongsuppehåll också.

Har grubblat över det här ett tag, vet inte vad jag kommit fram till!?

Uppdatering!

Känns som om jag har mycket jag skulle vilja skriva om. Men vi får se hur det blir.

Läste nyss att Chad Michael Murray och Hilarie Burton inte ska vara med i One tree hills sjunde säsong som tydligen ska börja spelas in eller visas i höst (kommer inte ihåg vad jag läste eller var jag läste det). Chad vill tydligen satsa på film istället och det verkar som om Hilarie följer hans fotspår. Ja, hur slutar då säsong 6 för Lucas och Peyton? Jag tippar på att de får sin bebis och flyttar. Det vore väl ett lyckligt slut? :)
Källa: Kanal5.


Det var ju ett litet rykte och jag tycker nog att om det slutar lyckligt att det kan sluta där. Egentligen vill jag helst att hela serien ska sluta snart. De senaste avsnitten som jag sett har varit så tråkigt lyckligt hela tiden, förutom tönt Millicent. Vad kan hända under nästa säsong egetligen? Nathan tillbaka i rullstol? Brooke gifter sig? Med Owen? Med Jullian? Med Chase? Eller Sam kanske bli våldtagen och gravid? Någe händer med Jamie? Eller ska det komma fler spöken och vara jobbiga?
Jag älskar One tree hill och har gjort det sen första säsongen, men det borde få ett slut snart. Eller? Kanske vill det för att det är så jobbigt att Sverige ligger efter så himla mycket. Jag vet inte. 

Som sagt blev det lite OTH-skvaller så jag kanske ska berätta lite om min helg.
I fredags var jag jättetrött. Lite för trött tror jag för att jag somnade nästan i soffan vid halv tio. Tittade iallafall på Singing bee och tyckte att det var jättekul. Haha. Vad var det för låtar som egentligen var med? Vad har du under blusen Rut? (... vad är det som putar ut? HAHA), Ingen vill veta var du köpt din tröja och den värsta av allt - Ding dong song med Günther. Haha. Höll på att dö av skratt. Blev inte bättre sen när Parlamentet började. Brukar inte tyckta att det är så roligt. Men som sagt var jag trött och det var länge sen jag skrattade så mycket. Grannarna måste nog ha hört mig, haha!

Tog en lång sovmorgon (efter att ha blivit väckt 2 ggr av Emma, först av ett sms och sen när hon ringde efter Kåren, under natten, hehe). Sen så segade jag rätt mycket på dagen. Fixade lite i min klipp-bok :)
På kvällen kom Sandra, mamma & Eila och hämtade mig (Sandra körde ;)). Vi åkte hem till mormor och morfar för att fira Mats som fyller 40 år och Lena som fyller 51 år nästa vecka. Blev inte så länge. Fick en fördrink, mat (3 rätters) och sen lite Melodifestival, medans mamma, Sandra, Eila, Ulrika, Jonas och Vilgot åkte hem vid kl.21. Men det var trevligt iallafall.
Roligast av allt var ju så klart att träffa Vilgot. Han är så  himla snäll, söt och mysig. Fick ha honom hos mig rätt länge igår :) Vilket jag alltid uppskattar. Var dock inte lika mysigt när han spydde ner hela mig, haha. Var kanske mitt eget fel. Busade kanske för mycket med honom för kort tid efter han ätit. Men jag älskar honom iaf, trots att han spyr på mig. Haha.
        

Idag söndag har jag inte gjort något som är värt att skriva om.
Ska lägga mig om en liten stund tror jag, eftersom det är praktik imorgon.
XOXO

Från tjuvlyssnat.se:

Hon är helt ute och reser
Dambastun, Torvalla simhall, Handen

Tjej 1 ~20: Åh, vad skönt, jag är ledig imorgon, det ska bli skönt att vara ledig imorgon! Anna tog mitt pass.
Tjej 2 ~20: Vad skulle hon göra med det?
Tystnad.
Tjej 1: Jobba.


Haha, jag tyckte det var lite kul ;)
För fler klicka
här.

Helg :)

Då var första veckan på VFU:n avklarad :) Jag slutar tidigare varje dag, ungefär vid kl.14, ibland ännu tidigare och så börjar jag kl.7.30 istället för kl.7. Jag tycker att det är jättebra. Saken är ju den att jag måste gå hela fem dagar i veckan. Men jag känner att jag hellre gör det än att bara sitta där och inte göra/lära sig någonting, bara för att man ska få ihop mina timmar. MIn handledare har även sagt att hon inte är så nog med timmar så jag kommer förmodligen få en extra dag ledigt nästa eller sista veckan. Fort har det gått iaf. Funderar på vad jag egentligen har gjort. Haha. Är ju som jag skrivit tidigare dosetter och blodprov. Jag lyckades palpera en puls på en pat som min handledare inte hittade ;) Har inte lagt om något sår än. Men det blir förmodligen nästa vecka. Har fått sett en del olika sår och min handledare har förklarat varför det ser ut på ett visst sätt och vad som kan vara bra att lägga om med. Tycker att det är bra att jag får se lite innan jag börjar pilla själv. Kom på att jag även fått ge en pat en spruta s.c. och idag fick jag även greja lite med en SCVP :) Det var lite roligt. Har bara gjort det en gång tidigare. Var iofs bara att plocka bort infusionen och spola med NaCl och sen Heparinisera. Men iaf. Ska ev. få byta nålen senare också. Har även varit med på teamträffar, vårdplanering och delegering, eftersom vi måste vara med på sånt enl. studiehandledningen. Verkar som om jag inte behöver se det mer som om jag inte vill :) Hon är så bra min handledare ;)

De ringde från 3 igår och frågade om jag fått information om att förlänga mitt abonnemang i 9 månader då jag skulle få månadsavgiften gratis i 3 mån. Stod säkert någe om det tillsammans med min förra räkning, men jag läser aldrig sånt. Så det var ju bra att de ringde eftersom jag ville det. Gillar 3 och hade ändå tänkt att köpa ny mobil där sen när min går ut i maj. Så det var ju bara positivt.

På tal om telefonförsäljare så var det en snubbe från Hyresgästföreningen och knackade på min dörr i förrgår eller någe likande. Han var jättejobbig! Vägrade gå och jag vägrade släppa in honom i lägenheten så han fick trycka på lysknappen flera gånger i trapphuset. Jag vet inte. Är det dumt att inte vara med i Hyresgästföreningen? Känns ändå som om det är många som är med där och det finns kanske en anledning till det? Eller? Vad tror ni?

XOXO

Mitt 2008 i (några) bilder - del 3

Jag insåg att jag inte hade gjort sista delen av "Mitt 2008 i (några) bilder. Så eftersom jag inte har någe annat roligt att skriva om så får det bli dags för den sista delen nu.

September:
Jag började mitt sista år på Universitetet (sjuksköterska).
Jag var på Previa och fick min sista vaccinationspruta för Hepatit B, så nu är jag skyddad tills jag blir 41 år.
Jag, Julia, Kiina, Sanna, Ida och Rebecka hade vinkväll hemma hos mig.
Var på fest hos Julia. Hennes kompis Linn var och hälsade på.

    
 
Jag tatuerade mig.
Emma hade 21 års fest.
Jag var på Coldplay i Globen med Louise och Julia.

   
   


Oktober:
Vilgot föddes. Ulrika och Jonas son. Mitt kusinbarn. Världens sötaste.
Vi (jag & Kiina) började med vår C-uppsats.
Ulrika och Vilgot var i Örebro och hälsade på. Första gången jag träffade Vilgot.

   

Jag och Jossan hade en egen liten fest innan vi gick till Klaras.
Jag färgade håret rött.
Jag operade min vänstra stortå för nageltrång (operade ju höger i mars).
Träffade Vilgot igen.

   

Var på en jätterolig Halloween fest. Jossan var med. Sandra, Filip m.m. var med och sen massa från klassen och några som Julia känner och deras kompisar. Var i Tybble och sen gick några (inkl. mig) till Kåren.

   
   
 


November:
Åt kinamat hemma hos Lisa med henne och Sofia. Sen var vi på fest i Karl Johan skolan.
Var på bio och Madagascar 2 med Sofia och Lisa.
Första snön föll (?)
Första i Advent.
m.m.

   

December:
Julia hade fest för att hennes kompis Ida var och hälsade på.
Var på Oriflames julmöte hos mormor.
Såg O, Helga Natt med Julia på Stortorget.
Var på Lusse-fika hos Sanna och Fabian.
Hade julklappsbyte med Kiina, Rebecka, Julia, Maria, Ida och Sanna.

   

Jag och Sandra åkte till Stockholm för att hälsa på vår morbror Mats och julshoppa lite, både till oss själva och julklappar.

   
 

Julafton firades hemma hos min faster Marie tillsammans med pappas släkt.
Firade jul med mamma och hennes släkt på juldagen hemma hos mormor & morfar.
Annandag jul återhämtade jag mig från min korta influensa period som började vid.3-4 på juldagsmorgonen.
Dagen efter var det kalkonmiddag hos mormor & morfar. Ulrika, Jonas och Vilgot kom då.


Jag var på stan med Ulrika och Vilgot. Fikade sedan hos mormor och morfar.
Nyår firades med vänner. Lisa och Sofia stod för festen på Mats jobb. Segersten kom och gjorde sig iordning och började festen hemma hos mig. Väldigt roligt slut på året! :D

   
   
   



Det får bli alla bilder jag tänkte beskriva mitt 2008 med.
Tog ett tag, men nu är det klart. Bättre sent än aldrig ;)
XOXO

VFU & "Ljudet av ditt hjärta"

Igår var det första dagen på min VFU som ska vara i 3 veckor nu. Jag är på Älvtomta hemsjukvård och det är helt okej. Lite bättre än jag trodde faktiskt. Men det kanske beror på att jag bara får gå med (disk.-) sjuksköterskan (vet inte varför men jag hade typ fått för mig att man skulle gå med undersökterskorna några dagar). Det bästa är iaf min handledare. Hon är jättebra. Och så kan man ha riktiga kläder och inte myskläder som man måste tvätta i 60 grader som Kiina hade sagt. Det var jag också skeptisk mot innan, eftersom de flesta av mina kläder tvättar jag i 30 grader, vissa 40 så klart. Eftersom det var första dagen igår så följde jag bara med och tittade hur allting fungerade. Idag fick jag dela dosetter och ta PK-prov på en pat och SR-prov på en annan pat. Så två blodprov :) Lyckades med båda på första försöket, trots att jag är lite ringrostig och inte stuckit någon sen de ynka 2 gångerna i somras. Var lite kul för den första patienten trodde att jag skulle misslyckas, haha. Hon var en gammal ssk. Sen fick vi åka på 2 akuta ringningar idag, så det hände lite saker :)
Som det verkar nu kommer jag börja kl.7.30 varje dag och bara gå dagar, inga kvällar och helger :) Yees!

Jag har läst Ljudet av ditt hjärta nu. Jaaa den var bra!! Men jag är lite nervös. Tyckte att slutet var så himla bra och jag målade upp allting som jag tyckte skulle hända sen. Vet inte om jag vågar läsa den sista boken. Dels heter den ju Så länge vi båda andas och är 600 sidor lång. Det gör mig nervös. Vad kommer egentligen hända? Jag får för mig att någon kommer att dö. Och Gud förbjude att det är Edward! Så bränner jag nog upp boken, haha. Kanske lite väl dramtiskt, men jag hoppas verkligen inte att någon dör. Isåfall får det bli Jacob ;) Men jag får ju vänta 2 veckor (kanske 1 ½) på att få veta svaret så det är ju ingen idé att hetsa upp sig och börja tänka det värsta. Förhoppningsvis blir det ju ett lyckligt slut :)

Nu tänkte jag snart laga lite mat och sen titta på Grey´s anatomy. Säsong 1 går ju på Kanal5 nu :)
XOXO

PS: Vad har egentligen hänt med min sida? Hela högerspalten kommer ju sist. Och det verkar inte gå att ändra tillbaka heller.. Har försökt!
Ajusst. Vi måste tänka på Kiina nu också och hoppas att hon fick komma till en riktigt rolig avdelning i Madrid :)

Mars

Nu månad idag och jag ska jobba. Boooring. Fick iaf sova lite längre idag. Tänkte faktiskt äta frukost nu, haha.. Är ju egentligen lunchdags.
Igår jobbade jag också. En delad tur. Det är verkligen irriterande. Man åkter hem i 3 h (egentligen 2 ungefär) innan man måste åka tillbaka igen. Vi pratade om patientsäkerhet och lite om smittspridning i torsdags i skolan. Och då sa jag att Rosenlund hade klarat som (vad jag visste) från Vinterkräksjukan. Och bara för det hade de fått det på 3:an nu och så var det misstänkt influensa nere på 1:an och där fick jag jobba igår. Men jag tror inte att det var så. Brukaren hade tydligen haft diarré på kvällen innan. Det kan man ju ha iaf. Men man ska ju vara försiktig. Vi blev instängda, haha. Kändes helt sinnesjukt. Men som sagt var det säkert falskt alarm, så jag kommer förhoppningsvis inte att bli sjuk.
Det var rätt lungt på jobbet mot kvällen så jag kunde se nästan alla låtarna från början till slut på Melodifestivalen. Händer sällan. Så det var ju bra :)

I fredags var jag ju och fikade med Johanna. Det var trevligt :) Vi hann prata om en hel del. T ex hur Daniel friade till henne. Värsta mysigt var det :) Och så fick jag sa klänningen. Men vi pratade så klart om andra saker också.. Bland annat det gammla vanliga "Vad gör resten av klassen".
Jag fick ett sms av Ulrika som skrev att Vilgot var hemma hos mormor och morfar och då var jag bara tvungen att åka dit en stund. Hela Vilgot sken upp när han såg mig. Gosingen <3
Stannade ungefär en timme, för jag skulle träffa Lisa, Amanda och Emma på stan vid fyra. Vi gick på stan en stund. Kändes som om alla shoppa jättemkt och jag köpte bara papper till skrivaren och Ljudet av ditt hjärta som jag förmodligen kommer behöva lämna tillbaka. Kommer vara fattig denna månad med :(

Emma och Lisa åkte och tittade på Footloose med sin familj och Amanda följde med mig hem :) Vi åt tacos, tittade på Let´s dance (så sämst), pratade om massa olika serier (har Piratebay lagt ner nu?) och spelade GuitarHero. Det var kul :) Amanda fick typ en liten allergisk reaktion. Hon frågade om jag hade några djur, men det har jag ju inte så det måste bara ha varit för dammigt, haha..

        


Nu ska jag skriva en inlärningsplan till VFUn imorgon. Suck, jag vet inte vad jag ska skriva :(
Ska även åka till jobbet om en halv timme :(
Jaja.. Ha en bra söndag :)
XOXO