Härligt höstväder.

Synd att man har jobbat idag när det har varit så varmt och skönt. Hade suttit fint med en långpromenad, men man hinner liksom inte med det när man jobbar, ska duscha, laga mat och övningsköra innan det blir för mörkt. Men jag var tvungen att gå ut en liten sväng med kameran och passa på att ta lite höstbilder.

Först lite bilder på den fina ljungen på vår balkong:

  


                  Sen de bilder jag tog under min lilla minipromenad.

     
    
     
     
      
           


Och sen sist men inte minst en bild på mig med min röda näsa och sen mina skor ;)
  
       

Jag älskar den här bilden på Marcus, haha!


Här Går Man.

Haft min första körlektion igpr. Har bestämt mig för att gå på Här Går Man. Hoppas att det var ett bra beslut. Någon som har erfarenhet? Mia på jobbet sa att hennes dotter var nöjd med dem iallafal. Hon hade en annan handledare än mig men det blir nog bra iallafall. Det som är mindre bra är att han tippade på att jag behövde 16-17 lektioner. Så himla dumt, jag som tänkte ta 7-8 st. Haha. Ser framför mig hur pengarna bara försvinner från mitt konto.

På tal om pengar så fick jag världens sämsta lön. Borde byta yrke/jobb!
Jag var till Apoteket idag för att hämta ut nya allergitabletter. 780 kr fattigare.

Visste ni förresten att en körlektion kostar 700 kr idag och att paketen innehåller bara 6 lektioner. Dvs blir massa mer pengar. Är det förresten konstigt att man tror att det räcker med drygt de lektionerna som ingår i paketet? De borde ha fler paket. Kanske iofs finns på andra körskolor?


Tittar på Idol nu, men skulle helst vilja se nya Gossip girl, men det kanske kan vänta.

XOXO

Btw, 3:s nätverk är nerlagt pga driftstörningar. Awesome!!

Helgen.

Gud så fint väder vi hade igår :) Superskönt. Jag och Marcus var till Plantagen på förmiddagen och köpte ljung till balkongen som jag satte ut idag. Vi hann inte igår. Åt lunch på MAX, satt ute för att det var så stökigt inne, massa skrikandes barn och mycket folk. Var skönt att sitta i solen men jag var lite rädd. Satt en äcklig kråka med en stor böld på ena foten, och stirrade på mig med sin svarta vassa näbb. Var helt säker på att han skulle anfalla och hacka mig. Usch.

På kvällen hade Sandra fest. Eftersom bussen tog så lång tid (enl. Marcus) var Petra så snäll och skjussade oss. Vi bjöd henne på lite mat innan som tack :)
Jag drack en god drink under kvällen med smultronvin, tranbärsjuice, soda och mynta. Blev fräscht och kan rekommenderas. Blev inte så många bilder. Kände inte riktigt folket, de ville heller inte vara med på kort och sen tog batteriet slut. 

   
        
                         

Vid 12-tiden drog alla vidare till Frimis (tror jag). Mamma kom hem då och eftersom varken jag eller Marcus var så sugna på Frimis stannade vi hemma hos mamma en stund. Hon hade varit på bio och skulle äta kräftor när hon kom hem. Så hade turen att få smaka några jag med :) Vi var hemma sen strax innan 02.

Idag sov vi länge, eller iallafall till nästan 10 och det var så skönt att kunna sova. Minns inte att jag kilade så mycket inatt. Var väl helt däckad av alkoholen. Var länge sen jag festade sist så den satte sig fint där.

Promenad till Coop, köpte färskt bröd och åt en god frukost. Sen segade vi i soffan. Framåt eftermiddagen åkte vi till Petra. Jag fick så klart övningsköra. Körde en liten omväg hem också. Tycker att det för det mesta är roligt och köra och imorgon ska jag till bilskola.

Hemma ikväll har vi tittat på Pataj och tvättat. Varför det nu är dags att gå ner till tvättis för sista gången ikväll och sen blire sängen.

XOXO

Äntligen fredag och härligt höstväder.

Vaknade imorse och möttes av sol. Härligt. Blir så mycket lättare att kliva upp då. Även fast man inte är ledig idag. Jobbar kväll. Lite skönt ändå. Jobbade dag igår efter 2 dagars ledighet och jag var helt förvirrad. Vet inte om det berodde på att jag hade sovit dåligt eller om det berodde på att jag har dubblat min allergimedicin på morgonen. Var nämligen till vårdcentralen i onsdags pga att jag fortfarande har massa klåda på kroppen ffa benen och har rivit upp massa småsår. Ser för jävligt ut!

Jag är ledig i helgen, trots att jag jobbar fredagkväll så därför är det äntligen fredag :) Har varit en rätt bra vecka egentligen, bara jobbat 3 dagar denna vecka.

Igår körde jag och Marcus till Marierberg. Han behövde köpa öl och jag köpte lyktor och en temugg från Indiska. Men grejen var att det var jag som fick köra och parkera. Gick relativt bra. Lite jobbigare påvägen hem eftersom det var mörkt då. Jag ser rätt dåligt i mörker trots att min syn är godkänd, tror att det är för att jag är så ljuskänslig när man möter bilar och tittar i bakspegeln sådär.

Men men det blir nog bra.

Tog en härlig höstbild igår. Det jag gillar med hösten är den friska luften
(när det inte blåser och är allt för kallt) och alla fina färger på löven.




Dressin i Degerfors.

I lördags var det kanonfint höstväder och vilken tur vi hade att det var just den dagen vi skulle åka dressin. Första gången för mig men Marcus och hans familj var och åkte förra året också. Dressin är alltså cyklar på ett järnvägsspår, inte sånna där vagnar som man stor och pumpar runt. Hade kanske också varit kul förstås.

     
     

Vi cyklade en bit sen stannade vi och fikade. Marcus hade köpte några torra bullar. Lite konstigt för att det stod att de skulle vara bakade samma dag han köpte den alltså dagen innan. Skumt. Men de andra hade massa fika så vi fick smaka lite av dem.

Efter fikat och lite kartläsning cyklade vi vidare och mötte Petra och Tazza vid vägen. Man får ju inte ha med hundar på dressinerna så de kunde inte åka med. Men Tazza var duktig så de kunde åka med en kort bit till Mosstorp där vi åt lunch, grillade korv.

           
           
                  
              
           

Vi gick en sväng till en sjö som fann där och tittade lite innan vi vände cyklarna och började trampa tillbaka. Vi stannade även en sista stund och fikade igen. Mycket fikande, hehe :) Men lite fika förbrände vi iallafall för var uppförsbacke påvägen tillbaka så var lite tyngre då.

           
           
           
           

Juste på vägen hem så stannade vi även och plockade svamp. Eller jag och Marcus plocka inga dels för jag inte kan någonting om svamp och skulle förmodligenn få med mig något giftigt hem och dels för att Marcus inte gillar svamp. Visst jag skulle ju kunna ha gjort mig en kantarellsmörgås men Marcus klarar inte ens av lukten av stekt svamp. Haha. Mr. Känslig ;) De andra hittade en hel del var så de var nog nöjda :)

Det var rätt kul att åka dressin, man kunde få upp en riktigt bra fart.
Har ni inget att göra nästa sommar/sensommar så ta en tur.
Kostade 300 kr/cykel för en hel dag.

XOXO

Kalasandet i helgen.

Blev som sagt två kalas i helgen. Ja, jag kallar det kalas även fast det inte bara är fika och tårta :)
Sandra fyllde 22 år igår och farmor fyller 73 år idag.

Började kalasandet i fredags efter jobbet för Sandra. Hon önskade sig laserbehandling för hårborttagning och fick av de flesta pengar till just det. Tror hon blev nöjd ;) Jag och Marcus hämtade upp mormor och morfar på vägen och sen var det så klart Sandra, mamma, Filip där men även Filips mamma Liselotte och hennes man, Jan-Erik med.

     
     
           
           
           
                         


Sen har vi kalas två och det var på lördagen. Jag var rätt så jättetrött eftersom vi varit ute hela dagen och åkt dressin. Var alltså farmors tur att ha kalas. Blev bjudna på smörgåstårta och tårta. I vanliga fall brukar vi "barn" sitta i köket men nu när Marcus var med fick vi förmodligen inte plats så De två yngsta fick sista i soffan i vardsgsrummet och sen jag, Marcus, Bea och Sandra ute på balkongen. Den är inglasad och det fanns infravärme så det gick bra.

           
           
           


Nu får jag skämmas lite...

För det har gått mer än en vecka sedan jag skrev något vettigt i bloggen. Fast Breaking dawn trailern är så klart vettig för mig men vet att alla andra inte är lite exalterade inför filmen. Orsaken är så klart att jag inte haft tid. Har knappt haft på datorn när jag varit hemma.

Det jag haft för mig denna vecka är jobb tisdag-fredag, söndag och måndag (igår). Har blivit rätt många kvällar och då blir det inte så mycket fritid. I onsdags jobbade jag ändå dag och på kvällen då var jag och Marcus ute och övningskörde. Det gick sådär. Gången innan vi körde gick det bra så det känns lite sådär som en varannan gång princip. Men förhoppningsvis har jag ändrat på det nu för körde i lördags till Fjugesta och även hem sen. Det var första gången jag körde ända hemifrån dvs. många nya saker såsom motorväg och parkering. Parkeringen blev sned, haha.

         

Sen körde vi i förrgår efter jobbet. Då blev det gamla vägen från Bista till Karlskoga, handlade mat på Coop där och sen körde jag hem igen. Motorväg igen alltså och blev även nya saker som omkörningar och rödljus. Gick helt ok. Lite stressad över andra bilar bara och då blir det några fel.

Annars i helgen har vi firat Sandra som fyllde igår, vi har även varit till Degerfors och åkt Dressin och efter det varit till farmor och firat henne eftersom hon fyller idag. Det får bli nya inlägg om allt det där eftersom det blev en del bilder också.

XOXO, så länge.

Som jag längtar!! (Men obs man får typ se hela filmen här)


Jobb, övningskörning, tandläkaren och teoriprov.

Helgen har varit lång pga jobb. Började med att jobba kväll i torsdags och fredags. Jobbiga pass. Mycket patienter. T ex i torsdags började vi starta första patienten kl.13.40 och var inte klara med alla förräns kl.16.40. Tanken är att man ska hinna med en fika rast på 30 min vid kl.14.45 men det hann vi inte. Hann knappt heller sitta ner och äta kvällsfikat i lugn och ro utan man kände sig stressad. Sen var det inte färdigarbetat förräns precis när vi slutade. Låtar kanske inte jobbigt men man blir gaaaanska så trött. I fredags ville en patient inte komma i tid och vi fick inte korta ner dialystiden för njurjouren så eftersom jag hade beredskap så fick jag sluta 45 min senare än planerat. Irriterande som fan!

Annars var lördag och söndag helt okej. Världens bästa Marcus skjussade mig till jobbet både i lördags och söndags morse. Sen har vi också övningskört i helgen. I lördags gick det verkligen åt skogen. Körde på smala vägar med trafik i Glanshammar. Jag blev sönderstressad och Marcus var övertygad om att jag skulle repa lacken. Kändes som om jag aldrig kommer kunna ta körkort och jag ville bara stanna och skita i allt. Marcus sa att jag minsann fick köra hem iallafall. Samlande mig och sen gick det bättre på vägen hem.
Vi tog nya tag igår efter jobbet och körde ut till Bista där vi kört tidigare. Gick tusen gånger bättre igår och jag tyckte t.o.m. att det var rätt kul att köra igen. Körde gamla E18 mot Karlskoga en bit. Men jag har fortfarande lite svårt att veta var jag har bilen och hålla hastigheten rätt. Alltså komma upp i 70 km/h och stanna där inte pendla mellan 65-75.


Sen har vi kommit till idag. Idag har jag varit ledig. Sovit som ett as i natt. Alltså dåligt. Kom iallafall upp i tid imorse så jag hann med bussen till Vivalla. Jag skulle till tandläkaren och går kvar i Vivalla. Jag tycker att de är trevliga och bra. Mina tänder var bra. Inga hål. Behövde dock bättre på tandborstningen på insidan av framtänderna. Har varit så nervös för mina visdomständer och hörntänder att jag glömt bort de där framme.
Tog iallafall nöjd bussen hem (behövde inte betala något heller eftersom jag har tandförsäkring). Nu var det helt plötsligt fint väder och jag bestämde mig för att gå hem från stan istället för att stå och vänta på nästa buss. Tog ca. 25 min och var väldigt skönt. Gick en väg jag aldrig gått tidigare. Den vägen kändes mer hemtrevlig så tar nog den fler gånger :)

Sen jag kommit hem har jag ätit lunch och pluggat Bonniers trafikskola på datorn. Jag håller på och tragglar med vägmärken nu och tycker att det är lite svårt att hålla reda på alla konstiga namn. Oftast fattar man ju iallafall men vissa är bra allt lika. Jag blev iallafall galen och tänkte att jag skulle testa att göra ett teoriprov istället. I programmet alltså. Och vet ni vad? Jag blev godkänd. Haha. Men det var på håret, 52 av 70 rätt som visst är gränsen för godkänd. Känner mig ändå rätt njöjd med mig själv eftersom jag inte ens kommit till själva körningsdelen på teorin.

Nu är det färdigpluggat för en stund.
Ska läsa lite bloggar istället.

XOXO

Regnbåge.

Sitter och tittar ute genom fönstret ochh ser en fin stor regnbåge. Första tanken var: Va fin! Andra var: Måste ta kort. Men blev inte så. Står massa skit i vägen och vad ska jag med den bilden sen? Kunde kanske ha ställt Marcus på balkongen och tagit ett fint kort med regnbågen i bakgrudnen, men han är så skäggig så det skulle förstöra hela bilden. Haha ;)

Är kanske inte så konstigt att det dyker upp en regnbåge eftersom det har regnat och varit som vartannat idag. Var till stan för att träffa Lisa idag. Cyklade upp till lunch och såg inte att det regna så blev lite blöt. Åt lunch på Sallad in. Började regna ordentligt igen. Fan. Men. Vi hade tur. Det regna när vi gick ut med sin gick vi in i en bokaffär (den där kristna) och när vi kom ut var det strålande sol. Regnet kom sen inte tillbaka förräns jag var hemma igen. Awesome :)

Jag hade inte tänkt köpa så mycket på stan förutom lotuslykta (ni vet) och en duk till vardagsrumsbodet. Köpte det också men det var inte allt. Blev en klänning från Monki, en kofta från Rut m.fl., ögonskuggor och present till Marcus från H&M, lite från Åhléns m.m.

Ikväll ska vi se Bonde söker fru.
Mysigt.

XOXO

Uppiffad cykel.

Fick skjuss av Marcus till jobbet imorse. Han var ledig och då är han oftast supersnäll och går upp och kör mig till jobbet istället för sovmorgon. Det kan heller inte vara lätt att sova med mig, speciellt inte nu när jag sover så dåligt. Inatt satte jag mig upp i sängen tittade på klockan och sa: Shit är klockan bara halv fyra? Relativt högt så att Marcus vaknade så klart.

När jag hade jobbat klart kom han även och hämtade mig. På tal om jobbet, var samordnare idag och telefonen ringde nog hela dagen. Jobbigt för det kändes som om man hade annat för sig blev man aldrig klar men lite skönt också för då gick dagen så fort. Har även blivit lite bättre, eller är fortfarande förkyld, huvudvärk och klåda men är inte lika trött.

När vi sen kom hem möttes vi av en cykel i hallen. Kände inte riktigt igen cykeln, eller jo nu ljög jag. Klart jag kände igen den men blev lite chockad och sen var den lite annorlunda också. Fått en cykelkorg, ringklockan var flyttad till en bättre plats, hade fått reflexer på ekrarna och ett baklyse som sitter fast och inte går att bryta av.

         
       

I cykelkorgen låg även ett paket (inslaget alltså med snöre och allt, hehe). Var Bonniers trafikskola 2011. Så nu är det bara att plugga på inför körkortet :)

Jag har förmodligen världens bästa sambo ♥

XOXO

Idag är det inte mycket som är bra...

Kanske inte såhär man vill börja en 6 dagars jobbvecka. Jag mår inte helt bra. Har sovit dåligt inatt för att det har kliat så. Har smörjt och smörjt utan resultat. Hade kylt min vetekudde. Det var skönt att ha på benet. Men nu är det ju såhär att klådan är över hela benen, halva magen och ena armen också. Skulle behöva en kyldräckt. Kan man frysa sin onepiece tro?

Tyckte så synd om Marcus som var tvungen att försöka sova brevid mig i vår lilla säng. Han behövde sömn eftersom klockan ringde kl.03.40 imorse. Erbjöd mig sova på soffan men det tyckte inte han att jag skulle. Som tur är så är han ledig imorgon.

Jag hade planerat att ringa vårdcentralen idag men när Marcus åkte var jag på toa och tyckte inte utslagen var lika farliga som när jag gick och la mig. Trött som jag var tyckte jag att sova är nog den bästa medicinen. Insåg nu när jag har varit uppe en stund att utslagen minsann inte är bättre, dessutom har jag ont i huvudet, nacken, halsen och lite tempförhöjning. Är dessutom snorig och lite hostig. Men nu när jag ringde vårdcentralen har de ingen telefontid innan jag börjar jobbet och eftersom det är så dyrt att vara hemma måste jag till jobbet. Får se hur mycket jag orkar jobba. Kanske får gå hem tidigare. Har tagit allegitablett och ipren och hoppas på bättre mående snart.

Hoppas ni är friska iallafall.
XOXO

"Water for elephants" med Reese Witherspoon, Robert Pattinson och Christoph Waltz ♥

Hade tänkte att inte blogga någe mer idag meen jag måste bara berätta om filmen vi såg igår. Var ju jag som fick välja och blev Water for elephants. Har velat se denna film sen jag såg trailern för första gången...

       


Och jag tycker att filmen var lika bra som jag hade förväntat mig. Robert Pattinson är för jävla duktig alltså. Och elefanten var så fin och bra :) Jag gillar även Reese Witherspoon men Christoph Waltz har jag inte tänkt på tidigare men han var bra. Jag gillade inte hans karaktär och Marcus tror att han är lika hemsk i verkligheten eftersom han spelar mycket sånna roller. Marcus hade visst sett filmer med honom förut. På tal om Marcus så tyckte han att Water for elephants var sådär, men helt okej. Felet var att det var för lite pangande. Men jag hörde minsann minst ett skott. Haha.


Här kommer lite fina bilder:

   
   
   
   
   

Sol och övningskörning.

Idag var det ju sol och sommarvärme som de hade lovat. Se där. Skönt. Jag har dock inte varit ute så mycket. Hämtade kartonger från källaren. De sista att gå egenom dvs julsakerna. Tänk va mysigt det blir sen när 1 advent kommer. Kommer bli första julen i den här lägenheten. Min och Marcus andra jul tillsammans. Men ne vi ska väl inte prata jul redan.

Jag och Marcus har varit till Fjugesta och hans föräldrar idag. Blev bjudna på fika. Jag fick köra. Men jag är inte redo för stadskörning så vi åkte först till Bista där vi var igår och så fick jag repa lite innan vi åkte gamla vägen till Fjugesta. Jag tycker att det gick rätt bra men Marcus kalla mig för fartdåre. Lite sämre gick det på vägen hem när jag skulle ut i en korsning precis i början och det kom bilar så stannade sen kom det en bil bakom som stod asnära och jag fick motorstopp. Blev nervös och fick typp 20 motorstopp till. Haha. Kanske inte 20 men många. Bilen bakom körde om. Jag tänkte nästan ge upp men sen blev det bättre.

Nu är det slutbloggat för idag.
XOXO


Sommarvärme i helgen?

Det pratades oss på jobbet att metrologerna hade lovat sommarvärme nu i helgen. Men idag vare minsann inte varmt. Inte ens sol. Men egentligen gör det inte så mycket för vi har haft fullt upp.

Vakande med halsont och utslag över kroppen ffa benen och ena armen. Har visst kliat mycket inatt. Det dumma är vara att utslagen inte vill försvinna som de brukar. Får försöka låta bli att klia och hoppas på att de försvinner. Tog en allergi tablett och Ipren, första för klådan och andra för halsondan. Blev bättre i halsen ett tag.

Eftersom vi håller på och omorganiserar i källaren så körde vi iväg med en del till Lundby och sen nu har vi precis rensat i nästan alla kartonger där nere. Bara matkällaren kvar och sen ställa allting bra och så.

Men vi har haft roligt också :) Har varit ute och övningskört. Blev nog 1-2 h. Var ute i Bista och startade på gården med lastbilarna för att komma ihåg hur man startar och stannar smidigt utan motorstopp. Sen begav vi oss ut på vägarna där ute. Marcus tyckte jag körde lite fort innan korsning m.m. Men det gick bra och när vi sluta kände jag mig riktigt duktig ;) Haha.

Nu blir det tacos och ett glas rödvin.
Senare filmen Water for elephants :D Min tur att völja film idag eftersom vi såg Marcus film Gränsen igår. Men den var rätt okej faksikt. Inte så mycket pangande och krigande som jag hade befarat.

XOXO


Surt meddelande i omkländningsrummet på jobbet ...




Kräftskiva hos Cina.

Kräftskivan igår var mycket trevlig. Vi (jobbarkompisar) var hemma hos Cina i Glanshammar. Hade bra väder på kvällen så vi kunde sitta ute. Blev lite kallt på kvällen men de hande infravärme och så fick vi massa filtar så det gick bra :) Kräftor och dricka hade vi med oss själva men sen bjöd Cina och Camilla på paj, sallad, aioli bröd, kex, ost och sallad. Mycket gott! Matilda hade bakat en chokladfudgetårta med grädde till som vi åt till efterrätt. Matilda är kung på att baka.
Jag ska jobba idag så jag tog inte med mig så mycket alkohol men sen hade de gjort snapsvisor och Camilla var generös med sin snaps så det blev 2 små iallafall. Jag gillar inte snaps så bet av varje flera gånger. Vi sjung rätt mycket, hehe.

     
     
  
  
Bilderna är tagna med telefonen därav kvalitén.