Mors Dag och Brandutbildning med jobbet

Mors Dag firades med lunch i Fjugesta hemma hos Marcus föräldrar. Vi tog en sväng förbi Elgiganten innan för Petra skulle köpa en mobil och jag fick för mig att köpa en fotoskrivare, vilket jag också gjorde. Testade den och skrev ut en bild till mammas Mors Dag kort och än så länge känner jag mig nöjd.

Efter lunchen blev det soffhäng och sen tårta ute på altanen. Jag kände mig lite stressad eftersom jag hade läst att det skulle regna vid 16-tiden (gjorde det det sen?) och vi skulle ut i Venaskogen och plocka liljekonvaljer till mormor. Vilket vi iallafall hann. Blev en liten blandbukett till oss själva också. För det var verkligen helt utplockat på liljekonvaljerna.

Åkte hem till mormor och morfar vid 18-tiden, där även mamma och moster var. Fick sticka iväg vid 19 för att hämta Sandra på jobbet så hon inte skulle komma så sent. Dessvärre fick hon jobba lite över så vi passade på att sno hennes cykel under tiden vi väntade. Hade varit kul att se hennes min när hon upptäckte att cykeln var borta, för egentligen visste hon inte att vi skulle komma och hämta henne. Men hon ringde och då berättade jag. Attans!

Hemma hos mormor och morfar åt vi massor med mat. Typ Västerbottensostpaj i lite potionsform till förrätt. Kotletter, karréer, grillspett (griskött, baconinlindad korv, paprika, salladslök, tomat), vattenmelonsallad med koriander, färskpotatis och såser till varmrätt. Superdupergott!! Proppmätt var man men sen skulle det iallafall ätas äpplen med kanel och krosade digestivkex med vaniljvisp och sen senare till kaffet min favorittårta som är sockerkaka med maräng, grädde och jordgubbar. Mormor hade gjort den till en rulltårta och det blev väldigt trevligt.

Blev så mätta att vi knappt orka röra oss och jag blev full på ett glas vitt vin. Haha.


Sen i måndags blev det kvällsjobb på Dialysen och idag har jag jobbat dag. Mellan 10-11-30 hade vi (några stycken) brandutbildningen borta vid Slussen. Jösses vad varm man blev. Hade ju arbetskläder plus stora tjocka overaller, rånarluva och handskar. Första övningen fick vi släcka en eld med brandsläckare så de behövdes ingen mössa eller handskar. Handskarna åkte på när vi skulle släcka en brinnande docka med en brandfilt. Skulle föreställa en brinnande patient i rullstol, så man fick dra ner den på marken och härja. Luvan användes när vi skulle in i en bunker och rädda två patienter (2 st 70 kg lelösa dockor) som låg i sängar i ett brinnande rum, mörkt och rökigt. Då blev man riktigt svettig, men det gick fort iallafall som tur är. Man fick arbeta två och två och jag och Anne råkade bryta av armen på en patient, haha. Vi gick så fort och ena armen fastande i dörrposten. Skulle nog vara supersvårt ifall det börjar brinna på en avdeling eller ffa hos oss och på operation i verkligheten.

Nu är jag iallafall hemma och ledig imorgon. Skönt!
XOXO

Bloggdags igen...

En vecka sen sist...
Någon som saknat mina inlägg?

Jobbat måndag-fredag denna vecka, tycker att det är lite jobbigt, förstår inte hur folk pallar vecka ut och vecka in. Visst klagar jag alltid runt högtider då de flesta andra får vara lediga och lite klagomål blire när jag jobbar helg och fler dagar i rad, men egnetligen passar det mig rätt bra. 

Förutom jobb så har jag inte gjort så mycket vad jag kan komma ihåg. Alla serier har haft sina säsongsavslutningar men True Blood börjar igen 26 juni och eftersom jag vill att Marcus ska titta på det med mig eller iallafall inte bli sur på mig varje måndag så "tvingar" jag honom titta på de tidigare säsongerna nu. Tror nog att han tycker att det är rätt bra trots att det är vampyrer m.m.

Igår när jag tog helg efter jobbet åkte vi till Marcus syster Petra och grillade, trots regnet. Flintastek, gott.
Idag var vi till Arboga, åt lunch på Dinners :)

Inspirerande inlägg?
Nja jag tror inte det, men va fan.

XOXO

♥ Fredrik och Lindas bröllop i Hjälmarsberg ♥


Jag och Marcus, kisar lite i kameran. Mamma skjussade
oss till bröllopet och ville ta en bild innan.


Petras hund Tazza så fin i rosett.


Petra och Marcus

     
     


Linda och Fredrik - fina!





     


Fina och supergoda tårtan

     
Vänner med respektive, Petra och farmor, mormor och Marcus

     
     




     


Familjen Gustafsson
Petra, Tommy, Linda, Fredrik, Annica och Marcus


Grillning, bröllop och bio

Usel uppdatering i helgen men har haft fullt upp. I fredags efter jobbet cyklade jag förbi stan för att hämta biobiljetterna till ikväll. Var medlemsdag på DinSko så kunde ju bara inte åka förbi utan att kika. Blev ett par sandaletterr som fick följa med hem. Köpte även lite Rosé från Systemet. Alla tjatar ju som om det på jobbet så var tvungen att köpa. De hade 2 små flaskor (alltså två olika sorter, blev båda). Köpte även jordgubbar på Stortorget och sen var jag till ICA och handlade till middan. Vi grillade kotletter och åt pommes till. Har köpt en ny grill, eftersom Mackan tyckte den andra var för liten och det är det iofs också.


                         
     


Igår var vi duktiga och gick 3 km i Venaskogen innan frukost, blev så att vi hoppade över frukosten och åt lunch istället eftersom det skulle dröja innan vi åt mat igen. Marcus bror Fredrik skulle gifta sig och vi var bjudna. Mamma var snäll och skjussade oss till bröllopet som var ute vid Hjälmarsberg, bredvid herrgården där man övervintrar blommor tydligen. Var väldigt fint, men lite varmt när solen låg på kanske, jag hade turen att få en sittplats där solen försvann bakom ett träd efter förrätten. Vigseln var borglig och utomhus. Det blåste massa så hörde nästan ingenting vad de sa. Lyckades iallafall höra när de sa ja till varandra :)
Fick god mat, fin och mycket god tårta. Folk höll tal. Vi sjung. Dans till livemusik och annan då. Var mycket trevligt. Blev lite trött i slutet bara och hade ont i nacken. Tittat för mycket på Marcus?

Hinner inte lägga upp bilder idag eftersom vi ska åka till bion om 10 min, så jag gör det senare ikväll eller imorgon.

XOXO


God morgon!

Nja jag orkar och hinner inte att åka upp till stan innan jag börjar eftersom jag fortfarande inte ens har duschat än. Frukost är väl det jag har hunnit med. Behövde också sovmorgon men jag har huvudvärk. Skulle ha varit skönt med en promenad som jag hade tänkt när jag gick och la mig imorse, men hinner inte det heller. Varför ska jag vara så himla morgontrött?

Jobb ikväll och imorgon på dan sen är jag ledig tills måndag kväll.
Ska verkligen bli superskönt!

XOXO

Ge mig semester!

Jag skulle verkligen behöva lite semester just nu. Får se hur jag ska ta mig ur denna trötthet och 0 tålamod med vissa patienter. Några tips? Lite shopping kanske men det kan också ha motsatt effekt eftersom jag är tjockare än nånsin just nu :( Var iallafall lite fint i H&M katalogen som jag blev sugen på men vågar nog inte beställa från internet. Bara jobbigt att skicka tillbaka. Gå upp tidigt så man hinner till stan innan jobbet?

Hann iallafall se sista (och jag tror verkligen att det är sista) avsnittet av One tree hill efter jobbet idag. Mysigt avsnitt och allting slutade så bra. Det var även snabbspolningar till slut 1 år. Så visst borde det vara slut? Alla var ju lyckliga. Och det var tvillingar som jag trodde det skulle bli, haha, så förutsägbart ;)

        

                 Brooke har alltid varit min favorit i serien och anledningen
                        till att man orkat titta de mer tråkiga avsnitten.


Som sagt. Tips på att bli piggare och få mer tålamod?

XOXO


Gossip girl slut för denna gång. Har iaf någe att se fram emot i höst!



Älskar Gossip girl, som alla kanske vet?
Hände rätt så mycket i säsongsavslutningen och jag vill genast ha mer.
Får hålla mig till hösten, brukar ju börja i september.

Ska väl inte säga så mycket ifall Emma läser min blogg innan hon sett avsnittet.
Men iallafall jag blev lite överraskad.

Imorgon är det säsongavslutning för One tree hill också.
Vet inte om det blir någon mer säsong, tror alltid att det är sista
men sen blire en till iallafall.

XOXO


Skog i vardagsrummet med träd, sol, björk och insektsnät ...


         


Det är som att komma in i ett nytt rum nu med den stora fina tavlan. Marcus föräldrar var visst här imorse när jag var på jobbet, hans pappa hade nog med sig borren för de fixade med tavlan. Blev en glad överraskning :) Vi köpte ju fler CD/DVD-hyllor från IKEA eftersom vi (läs: jag) köper så mycket film nu förtiden, så nu är det nästan lite biblotekskänsla, fast med film då.

Vi köpte även en söt liten blomma på IKEA till balkongbordet.
Nej, vi röker inte, den är till för besökare ;)




Annars då? Jobbat idag med. Gick inte lika fort idag men gick rätt bra iallafall.
Nu är jag ledig imorgon och det så bli sååå skönt :D

XOXO


Eurovison Song Contest

Tittar så klart! Gör inte ni? ;)

Lite vad jag haft för mig? I fredags var jag ledig och spenderade dagen med Marcus som alltid är ledig på fredagar. Fuskigt tycker jag att han alltid får vara lediga 3 dagar i rad.
Men iallafall vad gjorde vi? Var iväg och handlade en del så nu har vi 300 kr kvar på vårt gemensamma konto. Inte bra. Inte bra. Handlade på oss lite från Rusta. Köpte mat och sen var vi till IKEA och köpte lite förvaringslådor m.m. och en stor fin tavla för massa pengar som vi ska ha över soffan. Blir kort när det är på plats, var visst en dum vägg vi hade i vardagsrummet.

Ledigheten var dessvärre kortvarig. Var tillbaka till jobbet redan imorse tröttare än någonsin! Dagen gick som tur är fort jag slapp arbeta på beredskap. Visst skulle det har suttit fint med lite extra pengar alternativ lite komp-timmar, men skönt att komma hem också. Väl hemma så gick jag och Mackan ut på en promenad på ca 50 min vid Rävgången. Förutom att jag var livrädd för alla fåglar så var det rätt mysigt.


Mer True Blood - jag längtar!! Speciellt nu när sista avsnittet av The Vampire Diaries för säsongen var igår...


True Blood season 4 this summer - finally!


Halv åtta hos Sofia

Igår var det våran sista Halv åtta hos mig middag och den var hemma hos Sofia. Mycket trevligt och mycket gott. Linn var också där vilket var en trevlig överraskning :)

 
Fias skogshuggarmiddag:

  
 Fördrink med tilltugg         L'escargot faux

    
    Helstekt stubbe             Glassiga whiskybär
    med stänkarsås                   i vedkorg


    
     
          


Eftersom Linn inte var med och tävlade fick hon uppdraget att räkna allas poäng och redovisa resultatet. Började med femte plats för spänningens skull. Dessvärre kom jag på fjärde plats men det var också stenhård konkurrens. Vinnarn blev kvällens värdinna Sofia, vilket hon verkligen förtjänade.

                           


Har varit 5 st helt fantastika tisdagar. Riktigt lyxigt med vin och trerätters på en vanlig tisdag. Det bästa sällskapet så det har blivit mycket bra och skratt. Tack tjejer!

XOXO

Soliga och varma tisdag

Åt lunch ute idag på jobbet. Det finns en altan på vårt våningsplan så det är väldigt smidigt och skönt. Man vill helst inte gå in. Och det blåser inte så mycket så det blir genast varmt. Ibland för varmt så man är helt svettig efter 30 min men vi gillart :)

Ville helst inte gå in när jag slutade men samtidigt visste jag att det fanns ett nytt gossip girl avsnitt som väntade på mig. Nästa vecka är det säsongsfinal. Spännande!!

Fick en ny hårfön av min sambo idag ♥ Min gamla (som jag för övrigt fick i julklapp av mamma) hade pajjat. Mina hårfönar brukar tendera att göra slut med mig. Hoppas denna gillar mig lite mera ;) Den är vit med lila blommor på så den är väldigt söt, haha.

Ikväll är det Semifinal 1 i Eurovision Songcontest och Saade är med och kvalar.
   Update: Sverige är visst inte alls med och tävlar ikväll utan på torsdag.
               Står visst lite olika. Härligt.. 

Ikväll är det även vår sista Halv åtta hos mig middag.

XOXO

Måndag igen

Denna vecka ser jag inte riktigt fram emot men kommer vara skönt när den är över. Denna vecka ska jag nämligen jobba helg det betyder att det är en 6 dagars jobbvecka. Jobbigt. Men det är bara att ta tag i dagen och göra det bästa av den dag för dag. Eller hur?

Nu är min älskling hemma igen ♥

        

Medan jag väntade på att drömprinsen (som han visst kallar sig själv, haha) skulle komma hem så var jag duktig och diskade, förberedde maten och tvättade. Jag t.o.m. vek tvätten efteråt, extra plus till mig där ;) Haha. Jag gjorde Parma kyckling med balsamsås och sen vart jag sjukt godissugen så gjorde en kladdkaka till efterrätt. Så nu är jag mätt och belåten :)

Ser på Big Brother Live nu sen blire förmodligen sängen.
XOXO


Lördagsmys med Emma

Emma kom hem till mig igår kväll. Lagade mat tillsammans, åt ute på balkongen och sen när vi insåg att det faktiskt var för kallt gick vi in och åt lite choklad och jordgubbar, pratade och tittade på Mia och Klara. Trevligt och mysigt :) Rödvin drack vi så klart också och sen gjorde vi oss en drink.

     
     


Går runt och sjunger:

             "Jag ska aldrig mer dammsuga i hela mitt liv, mitt liv, mitt liv
              Jag ska aldrig mer dammsuga i hela mitt liv, mitt liv, mitt liv"

Iallafall aldrig mer med den dumma äckliga dammsugaren vi har nu. Den är tung och otymplig. Den slår mig och gör så att jag skriker och gråter.
Så aldrig mer, tack!!


Blommor och grönt till vår balkong ...



Har fixat ordning lite på balkongen idag. Satte ut två blommor som jag sått inne i köket och hoppas att de ska klara sig ute nu för de började slå i taket på drivhuset. Sen har vi fått två stycken "stöd" av svärfar som han har gjort själv så att vi ska kunna använda min gamla balkonglåda. Den blev alltså för tung med blommorna i så den vek sig eftersom den inte har något bra fäste.

Olivträdet och Lavendeln har också fått flytta ut nu.
Har kollat vädret och de har lovat plusgrader dygnet.
Har även sått Ruccola och Luktärt.

Egentligen har jag absolut inga gröna fingrar och de mesta av det jag försöker mig på brukar dö. Även blommorna inomhus. Det enda jag tycks klara av är Orkidé. Så håll tummarna att det blir någe iallafall ;)

Nu ska jag ät en sen lunch och titta på ett nytt avsnitt av Bones.

XOXO


Fredagsmys i soffan (med Twilight) ♥

Det är imorgon som jag och Marcus har varit tillsammans i 6 månader och på de månaderna kan jag typ räkna dygnen som vi varit ifrån varandra så har liksom vant mig vid att ha honom hos mig. Så nu när han fortfarande inte har kommit hem så känns det lite tomt och ensamt. Men va fan jag kan klara mig själv u.a. Faaast det betyder inte att jag inte saknar honom. Anledningen? Jag är fruktansvärt kär i min Marcus

De visar Twilight på SVT just nu och det måste så klart ses.
Madde ♥ Twiligt ;)


Lyxade till min middag idag med sushi. Kunde inte bestämma vad jag var sugen på så köpte rätt mycket = lunchen till imorgon är fixad :)

        


Jag har också lyxat till det genom att måla naglarna med mitt rödaktiga nagellack från New York. Superfint är det (men har inte orkat ta kort på det).

Passade även på att köpa lite korgar och lådor till en garderob i hallen när jag ändå var på stan efter jobbet. Köpte från IKEA först men de var förstora så får ha något annat i dem. Känner mig rätt nöjd med resultatet :)




De runda lådorna är från Panduro och korgarna från Entré.


Ensam hemma

Nu är jag ensam hemma fram tills söndag. Marcus åkte imorse iväg med sina gröna saker till HV-övning. Jag tänkte först gå upp och äta frukost med honom men han åt vid 06 och då var jag för trött. Gick iallafall upp och kramade och pussade på honom lite




Saknar honom redan


Halv åtta hos Lisa

Igår var det äntligen dags igen för våra Halv åtta hos mig middagar. Igår var det Lisas tur. Hennes meny hette Lisas havsdröm och var supergod :) 

                                    

                                       Eget vin till fördrink


                                    
                                      Svärmor Margaretas
                                   räksoppa med frasig hatt


                                     
                                    Mustig fisk ala farmor Gun


                                       
                                En chokladdröm med brunt klet


          

Det finns en sak jag verkligen hatar med mig själv och det är inte min stora rumpa utan min jobbiga pälsdjursallergi. Tycker bara att det blir värre och värra för varje år. Jag är fortfarande tung i bröstet sen igår :(

Tittar på nya OTH nu. Innan såg jag GG. Bara 2 avsnitt kvar nu på båda säsongerna. Undrar om det blir en till säsong av OTH. Verkar iallafall bli det av GG enl. Imdb.
Vid 11 ska jag cykla till jobbet. Tror att jag har beredskap idag (eller så var det imorgon). Hoppas det inte blir något speciellt då. För ikväll måste jag ju umgås med min Marcus. I helgen har vi varit tillsammans i 6 månader och det känns superbra! Han kom hem med 3 stora och 3 små röda rosor i en bukett och ett jättegulligt kort till mig igår och jag hade köpt lite kläder till honom.

           

                                                   ♥



Shopping

Beställde lite kläder från ellos i söndags och de kom redan idag. Det var snabbt och bra för att de var inte alls som jag hade tänkt mig. Ska skicka tillbaka mer än hälften men det jag behåller är:

                     



Idag efter jobbet var jag till H&M för att köpa en klänning jag ska ha på Fredrik och Lindas bröllop om drygt 2 veckor. Det är alltså Marcus bror som ska gifta sig. Hittade till slut en som jag (idag) känner mig nöjd med.

       

         För visst kan man ha långklänning på ett utomhusbröllop?


Nu ska jag göra mig iordning för veckans Halv åtta hos mig middag :D
XOXO




Maj månad och nu hare blivit kallare igen - synd!

     

Så här snygg var jag imorse när jag vaknade. Haha kollar typ i kors dessutom. Snyggt. Det är alltså en finne ("u-båt) som satt sig på fel ställe så jag rätt svullen. Ont gör det också. Fått så här förut och då har jag får mig att det gick över på en dag så jag hoppas på det. Går inte direkt att klämma bort den :(


Marcus mådde mycket bättre igår än vad jag trodde att han skulle göra. Träningsvärk och blåmärken överallt "bara". Vilket betydde jag att jag kunde umgås med min sambo hela dagen :D Frukost på balkongen, men usch det var rätt kallt trots solen. På eftermiddag blev det en tripp till Skopunkten och IKEA :D Jag köpte dessa:

   
     

Sen ett par rosa gummistövlar och Marcus köpte ett par skor till sig också :)

For till Fjugesta också för att Marcus skulle lacka några handtag till bilen men vädret var lite dåligt, regnade när vi kom fram så han får göra det någon annan dag. Blev bjudna på fika innan vi åkte hem :)
Just det, Marcus har rakat sig rätt kort och hans mamma frågade om han verkligen fick det för mig, haha.

                                      


Snart ska jag åka till jobbet.
XOXO